jueves, 30 de abril de 2020

El Dia, edició dilluns 13 de juliol de 1.936, pàg. 2


Federació Catalana-Balear de Caixes d’Estalvis Benèfiques. Concurs.

Per tal de commemorar la Diada de l’Estalvi de 1936, la Federació Catalana-Balear de Caixes d’Estalvis Benèfiques, acorda obrir un concurs per a premiar els millors treballs de divulgació en prosa, en els quals s’exalci la pràctica de l’estalvi.

Aquests treballs tant podran esser un assaig com un conte o apòleg. No hauran de tenir menys de 25.000 paraules ni més de 30.000.

Els treballs hauran d’ésser mecanografiats i escrits en català o castellà. No duran signatura i aniran acompanyats d’un sobre clos, el qual contindrà una targeta amb el nom i cognom de l’autor. Damunt la plica s’haurà d’escriure el títol o lema dels treballs. Aquests hauran d'esser tramesos a la Secretaria de la Federació Catalana-Balear de Caixes d'Estalvis, carrer de la Ciutat, 1, Barcelona, des de la publicació del present cartell fins a les 12 del migdia del dia 15 de setembre d'enguany, data i hora en la qual es considerarà clos el període d’admissió de treballs.

Els treballs premiats quedaran de propietat de la Federació, la qual els editarà, per tal de complir la finalitat de divulgació que es proposa amb aquest concurs. Els premis seran: un de 1.000 pessetes i dos accèssits de 500 pessetes cadascun.

Els noms i cognoms dels senyors components del Jurat, es faran públics juntament amb el veredicte.

Barcelona, Juny del 1.936.

DETENCIÓ D'UNES GITANES ACUSADES DE FURT.

Aquest matí, dues gitanes anomenades Maria Petrell, de 28 anys i Lluïsa Doer, de 23, francesa la primera i italiana la segona, han entrat a la tenda que el senyor Santiago Tarrés té establerta al carrer Francesc Lairet; 7.

Han romàs una estona dintre la botiga i el propietari, en fer un recompte dels diners que tenia al calaix, en presència de les forasteres, s'ha trobat a fallar set pessetes, motiu pel qual ha demanat la detenció de les gitanes.

Aquestes portaven altres diners al damunt, unes quaranta pessetes, aproximadament, i no s'ha pogut comprovar si eren elles les autores de la sostracció, però han continuat detingudes, car una dona present a la botiga, en el moment del recompte, ha acusat a elles d'haver-ho fet.

Les dues dones han jurat i perjurat, plorat i intercedit, fent protestes d'innocència, negant sempre haver comès el fet, però no els ha valgut i han estat posades a disposició de la policia.

CICLISTES ACCIDENTATS.

Ahir diumenge, al mati. en el transcurs de la cursa ciclista organitzada pels obrers de la “Manufactura Tèxtil S. A.", el participant Josep Paz, de 19 anys, que viu al carrer Roca i Roca, 146, sofrí una caiguda, produint-se excoriacions diverses a diferents parts del cos.

També el ciclista de 16 anys, Jaume Roca. resident al carrer Covadonga, 89, de la veïna ciutat de Sabadell, trobant-se de pas per la nostra localitat, sofrí una caiguda de la qual resultà amb erosions la cama dreta.

Registrem en tercer terme, que .a les 6 de la tarda, el ciclista Blai Gil i Flores, de 14 anys que viu al carrer Agricultura, 25, anà a estrellar-se contra un cotxe, al revolt de Can Barba de la carretera de Sabadell, sofrint com a resultat de la topada, fregades periorbitàries i a la vall naso-jugal de la banda esquerra i excoriacions al colze dret a la regió periorbital.

Tots aquests accidentats, hagueren d'ésser, traslladats al Centre Mèdic on se'ls practicà les cures pertinents, podent retornar després als seus domicilis.

No hay comentarios: