sábado, 18 de abril de 2020

El Dia, edició dissabte 4 de juliol de 1.936, pàg. 2


El crim d'ahir :: Dos individus, segons, sembla amb l'intent de robar, penetren al domicili del senyor Magí Rodó, assassinant aquest i ferint la seva esposa :: Els agressors no han estat detinguts 

Des d'ahir al vespre, en què va cometre's l'indignant fet, no s'ha parlat d'altra cosa a la nostra ciutat, tant per la forma com ocorregué el succés com per la circumstància d'haver-ne resultat víctima persones ben conegudes i apreciades en tots els medis socials de Terrassa.

Segons versió que ens mereix un màxim de confiança, el sagnant fet es produí en els termes següents:

A un quart de nou del vespre d'ahir, comparegueren a la torre que el senyor Magí Rodó. de 80 anys d'edat, posseeix al carrer de la Verge del Pilar, en les proximitats del Cementiri Vell, dos subjectes que tindrien aproximadament uns 18 a 20 anys, discretament vestida, d'estatura més aviat elevada.

Els esmentats individus, en lloc de trucar a la porta principal de la torre, penetraren per la del pati i es trobaren a la llinda de la casa amb la senyora Teresa Jové i Folch, esposa del senyor Rodó, la qual els preguntà què era el que desitjaven. Els desconeguts van lliurar-li un sobre pregant que el donés al seu espòs i afegint que es tractava d'una recomanació per a determinada petició. A l'efecte, esmentaren el nom d'un amic del senyor Rodó com a autor de la recomanació.

Mentre els dos subjectes digueren que esperaven la resposta, la senyora Jové es disposà a complir l'encàrrec i penetrà a les dependències interiors. En obrir et sobre, el senyor Rodó va estranyar-se de trobar a l'interior un paper en blanc. Estranyada així mateix la seva esposa, intentà dirigir-se novament vers els desconeguts, però amb la consegüent sorpresa notà que havien penetrat darrera seu i l'havien seguida, pistola en mà.

En veure l'actitud amenaçadora dels dos subjectes, la senyora Jové es precipità damunt un d'ells, el qual feu acció de disparar, però se li desprengué el carregador de la pistola i aleshores, amb la culata d'aquesta colpejà fortament el cap de la víctima fins a deixar-la sense sentits. Mentrestant, l'altre desconegut, observant que el senyor Magí Rodó acabava de comparèixer atret pels crits, avançà i disparà contra ell dos trets a frec de roba, un al ventre i altre al cap, després del qual els criminals es feren escàpols.

Ràpidament fou avisada la Creu Roja, la qual traslladà els dos esposos al Dispensari Mèdic, on els foren apreciades les següents lesions: Al senyor Rodó, ferida amb entrada a la regió lumbar esquerra i sortida per la regió dreta i altra ferida incisa contusa a la regió del mig del front en la unió del parietal, de pronòstic gravíssim. La seva esposa, presentava ferida contusa a la regió mitjana del parietal en unió amb l'occipital, de pronòstic reservat.

Curat de primera intenció, el senyor Rodó fou traslladat a la Clínica de la Mutua d'Assegurances, on morí, després de grans sofriments, a dos quarts de dotze de la nit. La seva esposa, amb el cap embenat, atengué el ferit fins a la seva darrera hora, essent traslladada després a casa d'uns seus familiars.

El Jutge d'Instrucció i l'oficial criminalista senyor Muntanyà  comparegueren prop de les 9, a la referida Clínica, on prengueren declaració a l'esposa del senyor Rodó i feren les diligències del cas,

La policia, que fou avisada al cap de poc d'ocorregut el fet, practicà una inspecció ocular al domicili de la víctima, trobant un carregador amb bales 7’65. que és el que degué caure de l'arma de l’agressor de la senyora Jové i els cascos de les bales que foren disparades contra el senyor Rodó.

La policia ha fet actives gestions durant la nit i el dia d'avui, que no han donat cap resultat, per ara.

Segons indicis, el mòbil dels criminals degué ésser el robatori. La senyora Jové ha recordat que dies enrere, dos individus trucaren a la porta principal de la Torre, als quals no obrí però preguntà el que volien per la reixeta del cancell i també aleshores, aquells desconeguts usaren el mateix pretext provant segurament introduint-se a la casa, veient, però frustrats llurs intents en acomiadar-los la senyora a qui l'aspecte dels visitants digué infondre sospites.

Difícilment es pot admetre una altra hipòtesi, per les circumstàncies personals que concorrien en el senyor Magí Rodó que allunyen tota suposició relacionada amb mòbils polítics o socials de cap mena.

Ni cal dir la profunda indignació amb que registrem aquest fet criminal de què ha estat víctima persona tan benvolguda de nosaltres com el senyor Magí Rodó i com ens adherim cordialment al dolor de la família, desitjant alhora un ràpid i total guariment a la seva vídua, senyora Jové.

No hay comentarios: