jueves, 16 de abril de 2020

L’Acció, dijous 2 de juliol de 1.936 pàg. 2


LA COMPETICIÓ ESCAQUISTA D’AHIR VESPRE.

Ahir vespre en el saló cafè de la Casa del Poble es celebrà l’anunciada vetllada escaquista organitzada per la Joventut d’Esquerra «Estat Català».

Els nostres aficionats tingueren una bona ocasió per a lluir les seves facultats, doncs l’adversari d’ahir, el destacat escaquista local Amadeu Morera, féu que totes les partides que es jugaven aconseguissin un marcat interès.

Heus ací el resultat de les simultànies jugades.

Foren guanyats per Morera els jugadors següents: A. Querol, T Llongueras, M. Almirall, S. Morera, J, Almirall, Joan Almirall, A. Gibert, Jaume Bonastre, A. Aguilar, J. Palet, L· Navarro, M, Campmany i Isidre Vila.

Feren taules: J. Cardona i Salvador Sastre.

Morera fou guanyat per M. Querol, J, Turu, F. Barba i E. Pomés.

TRASPÀS D’UN TALLER DE CONSTRUCCIONS I REPARACIONS MECÀNIQUES.

Hem rebut un atent comunicat de la casa de construccions i reparacions mecàniques «Planes i Casanoves», successors de P. Quintana, amb taller al carrer del Pantà, vapor Marcet, oferint-se'ns en tot allò que ens puguin ésser útils.

 Els desitgem llargues prosperitats en el negoci.

RESPECTE EL CAS D'UN CIUTADÀ FUSTER.

En la nostra edició d’ahir parlàvem d’un fet del qual n’era protagonista un fuster anomenat Sebastià Estrada. Avui podem dir que l'esmentat fuster es troba en llibertat, doncs segons sembla la denúncia que sobre ell estava arreglant un encàrrec de l’ofici, estava mancada de fonament i per tant, no procedia la detenció.

DESGRACIAT ACCIDENT D’UN CONEGUT INDUSTRIAL FONDISTA.

Prop de dos quarts de cinc de la tarda d’ahir, ocorregué una sensible desgràcia en el lloc conegut per les Quatre carreteres, accident que amb una mica més costa la vida del ciutadà, Josep Codina, de 51 anys, domiciliat al carrer Topete 175, home molt conegut per ésser el propietari del «Bar Comercial».

Segons la versió que tenim del fet, la desgràcia s’esdevingué com segueix.

Codina havia agafat l’autobús que passa per aquell lloc amb la intenció de dirigir-se a l’estació dels F.F.C.C. Quan ja estava dalt del cotxe s’adonà que s’havia oblidat un objecte a casa seva.

Amb intenció de no perdre l’autobús l’home baixà precipitadament. En aquell mateix moment passava un cotxe a regular velocitat pel carrer Topete, conduit per tal Orriols i sense que aquest  conductor pogués evitar-ho el vehicle anà a parar sobre el desgraciat Codina, rebotent-lo per terra i passant-li les rodes per sobre.

Una vegada refetes de l’ensurt les persones que es trobaven en aquell lloc, cuitaren a assistir el Codina, el qual feia a terra sense sentits.

Amb el cotxe atropellador fou portat el ferit immediatament al Dispensari on el metge de torn li curà ferides contuses a les mans, cap, genolls i diverses altres parts del cos. També presentava la fractura de la part inferior de la cama esquerra.

Després de curat de primera intenció, l’infortunat Codina fou traslladat a Barcelona, a la Clínica del doctor Corachán.

El fet ha estat denunciat al Jutjat d’Instrucció.

No hay comentarios: