miércoles, 22 de abril de 2020

El Dia, edició dimarts 7 de juliol de 1.936, pàg. 3


DESPRÈS DE L'ASSASSINAT DEL SENYOR RODÓ.

Durant tot el dissabte, la policia de la nostra ciutat va donar mostres d'una gran activitat.

Com a resultat d'aquestes gestions, portades a cap per tal de trobar els autors de l'indignant assassinat comès contra el senyor Magí Rodó, la policia efectuà tres detencions, sobre les quals es manté gran reserva.

Els detinguts han estat sotmesos a diversos interrogatoris, el resultat dels quals tampoc no vol donar-se a conèixer per ara. però sembla que la policia segueix una pista que permetrà esbrinar tot el succeït i evitar que el crim pogués restar en la impunitat.

ROBATORI.

Quan la família del senyor Joan Pastor, tornà a les 2 de la matinada d'ahir, al seu domicili Sant Gaietà, 125, es trobà amb la porta de la casa oberta, i una vegada dins, constataren que acabaven d'ésser víctimes d'un robatori, car varen trobar-se a faltar dos rellotges, un d'or i altre de plata, un medalló, dos coberts de plata, un vas i un ganivet, aquests darrers objectes, que es trobaven damunt la taula del menjador.

Denunciat el fet a la policia, aquesta fa gestions per tal d'esbrinar qui son els autors de la malifeta.

CAPITOL D'ACCIDENTS.

Al Centre Mèdic s'han practicat darrerament les següents cures:

Dissabte. A Carme Llonch, de 31 anys, domiciliada al carrer Vinyals. 30,li fou curada una ferida tallant al dit gros de la mà esquerra, que va causar-se ella, en el seu propi domicili.

A les 10, a Andreu López Céspedes, de 28 anys, ambulant, se li aplicà assistència facultativa, per presentar conjuntivitis a l'ull esquerre.

Concepció Ferrer, de 44 anys, domiciliada al carrer Sant Joan, fou traslladada al referit Centre, havent estat atropellada per l'automòbil 30.355 de la matrícula de Barcelona, al carrer de Jaume Jover, resultant amb contusions i erosions a diverses parts del cos.

Per cremades a la mà, fou assistit Francesc Marinyac, de 36 anys, que viu al carrer Newton, 26, rebudes en el seu domicili.

A dos quarts de 12 de la nit, hi fou traslladat el nen d'onze anys, Jacint Moreno, que acabava de sofrir caiguda a casa seva. Balmes, 58, causant-se ferida incisa contusa al llavi superior.

Abans d'ahir diumenge, hi foren curats els següents: A Carles Guix, de 5 anys, que viu al carrer del Nord, 128, li fou curada una ferida incisa a l'avantbraç dret causada en tallar-se amb un vidre en el seu domicili.

També per haver-se tallat amb un vidre, hi fou assistida Emilia Herrero, de 61 anys, que treballa en un bar de la carretera de .Sabadell.

Pere Puigvert. de 36 anys, fou mossegat per un gos al peu dret, a la via pública, podent retornar al seu domicili una volta curat.

Finalment anotem, que per haver sofert una caiguda quan pujava als cavallets de la Plaça del Progrés, resultà amb una ferida contusa al front, la noia de 14 anys, Maria López, que viu al carrer Roca i Roca, 170.

No hay comentarios: