jueves, 30 de abril de 2020

L’Acció, dilluns 13 de juliol de 1.936 pàg. 2


DETENCIÓ DEL TERCER ASSASSÍ DEL SENYOR RODÓ ─ ALTRES DADES D’INTERÉS.

La policia aquest matí ha posat a disposició del Jutjat d’Instrucció, el tercer dels detinguts fan de l’assassinat del senyor Magí Rodó. Aquest detingut s’anomena, Josep Molina, té 18 anys, i igual que els altres dos complicats no té domicili fixe. Es, segons sembla, el que es queda fora de la torre del senyor Rodó, mentre els dos cometien l’assassinat.

Si bé es veritat que quan foren detinguts aquests individus, en les seves declaracions hom no hi nota només que una sèrie de contradiccions, sembla que més tard, gràcies a unes argúcies del policia senyor Arèjula, que els digué que el senyor Rodó solament estava lleugerament ferit i que allò comés es podia considerar com un simple fet social, un dels detinguts, l’anomenat Céspedes, creient que la cosa no tenia gran importància és quan es declarà autor de l’agressió.

Amb tot sembla que aquests individus en les declaracions que davant del Jutge feren el passat dissabte a la tarda, negaren rotundament la seva participació en el fet, perquè se’ls notifica que el senyor Rodó havia mort.

A més la senyora Rodó, s’avingué a sostenir un nou careig amb els detinguts el qual donà per resultat el reconeixement per part de la susdita senyora dels dos detinguts com a autors de l’assassinat del seu espòs.

Encara que nosaltres en una passada edició diguérem que la detenció havia estat portada a terme, gràcies a la presentació que els delinqüents feren en demanda de socors a l’Ajuntament, ens cal aclarir un fet. Es veritat que anaren a l’Ajuntament i d’allí passaran a la Comissaria, però en aquest últim lloc els deixaren en llibertat.

Però una estona després i quan la policia tenia serioses sospites sobre els tres ambulats aconseguiren detenir-ne dos d’ells a l’Estació del Nord, i en el moment precís que anaven a abandonar Terrassa. L’altre el detingueren a l’Avinguda 11 de Setembre, quan es dirigia a l’Estació del F.F.C.C.

El Molina, que és el que aquest matí ha estat posat a disposició del Jutjat, nega la seva participació en el fet. Intenta defensar-se; inclús vol justificar on passà la nit el dia del crim. Amb tot no han pogut ésser comprovades aquestes declaracions i sembla que en les mateixes hi ha molt de mentida.

Aquesta tarda, el Jutjat s’haurà personat novament a la presó, on sembla que serà notificat l’aute de processament als tres detinguts.

No hay comentarios: