lunes, 20 de abril de 2020

El Temps - 04/07/1936, Pàgina 1 de 4


Fets i comentaris

Cent trenta-nou dies de govern de Front Popular i cent trenta-nou dies d'estat d'alarma i ignominiosa prèvia censura.

Si ens escoltem als que mig governen, la prèvia censura no n'hi ha cap que la vulgui, però el cert és que tots l'exerceixen i la fan exercir severament, i el que és pitjor, l'exerceixen en favor de la gestió dels seus homes, la qual no es pot censurar ni en broma.

Els liberals de l'Esquerra són així. Ells van cantant el «no la quiero», però aprofiten tots els ressorts per a ofegar la veu de l'opinió pública.

I no podem estendre’ns més, puix que el Sr. Censor-Alcalde, tot i essent molt laic, ens tatxaria el comentari fent-hi una creu amb llapis.

A Valladolid, «El riñón de Castilla:*, en una manifestació marxista es donaren moris a Espanya. Al senyor Royo Vilanova, que encara que aragonès, és a aquella ciutat on ha fet la seva carrera política, aquests crits pronunciats en idioma castellà pur li deuen haver donat fa sensació que els extremistes no eren altra cosa que uns subvencionats pels «viajantes catalanes». I ara tornarà a fer campanyes contra los «paños» de Sabadell, Terrassa i tot gènere català.

«Muera España!» en ple Valladolid!!! Ves qui ho hauria dit...

No hay comentarios: