miércoles, 1 de abril de 2020

El Dia, edició dilluns 15 de juny de 1.936, pàg. 2


EL CORPUS A SANT PERE.

Ahir a la tarda va celebrar-se a la Parròquia de Sant Pere, amb gran solemnitat, la Processó de Corpus, que com tots els anys, té lloc en semblant dia.

Un extraordinari nombre de fidels, donaren lluïment a l'acte amb llur presència, formant-se així una sentida manifestació de fe, que acompanyà a Jesús Sagramental, a través dels jardins interiors del recinte del temple,

Fins ben tard duraran els actes d'aquesta vetlla, romanent una gran gentada fins als darrers moments, presenciant totes les cerimònies, al lluïment de les quals col·laborà la Capella de Música de la Parròquia, en la manera encertada de sempre.

DESPRÈS DE LES DETENCIONS DE DIVENDRES.

Tal com en donàvem compte el proppassat dissabte, a la secció telefònica, Luís Ventalló, Francesc Playá, Miquel Palomares, Josep Tapiolas, Manuel Torra i Josep Farràs, que foren detinguts el proppassat divendres, han estat posats a disposició del Jutjat d'Instrucció, de tal nostra ciutat.

En Lluís Ventalló fou alliberat a Barcelona, el mateix dia i els restants han ingressat a la presó local on romanen en espera de les ordres del Jutjat de referència.

DETENCIÓ I ALLIBERAMENT.

El passat dissabte va procedir-se a la detenció de Pere Orrit i Illa, al qual va ésser ocupada una pistola i un revòlver venerables, en un registre que es practicà al seu domicili.

Els perits, una vegada analitzades les referides armes, declararen que eren completament inservibles i, per tant, quedava sense efecte la detenció, motiu pel qual, fou alliberat immediatament el detingut.

Cal remarcar que ja és el segon cop en pocs dies que es procedeix a la detenció de Pere Orrit per ocupar-se-li unes armes completament inofensives.

ANCIÀ ATROPELLAT.

Ahir, a mitja tarda, quan Camil Scaffa de 76 anys, sortint del seu domicili del carrer Newton, 181, es dirigia als afores de la nostra ciutat, en passar per la carretera de Martorell, va ésser atropellat per un cotxe que passava en aquells moments pel citat lloc, causant-li algunes lesions lleus,

El propi conductor de l'auto, s' apressà a traslladar l’ancià al Centre Mèdic, en el doctor de torn li prestà assistència facultativa, re-coneixent-li fractura del monyó dret i contusió a la cuixa de la mateixa banda.

Després, l'accidentat fou conduït al seu domicili.

No hay comentarios: