jueves, 23 de abril de 2020

El Dia, edició dimecres 8 de juliol de 1.936, pàg. 3


Un dels detinguts a la Comissaria s’ha confessat autor de l’assassinat del senyor Magí Rodó.

Gràcies a les actives diligències del cos local de policia i després de diversos i hàbils interrogatoris, les gestions dels referits agents han donat el resultat volgut i s’ha aconseguit que un dels tres detinguts, es declarés autor de l’assassinat del senyor Magí Rodó.

No ens ha estat permès conèixer el nom, i sols podem dir que el confés és natural de Perpinyà, havia vagat molt per alguns pobles i ciutats catalanes i darrerament es trobava a la nostra ciutat.

Aquest individu, jove encara, havia estat detingut l'any 1934, degut als successos de San Fernando, quan l'afusellament del sergent Vázquez i té, a més, alguns altres antecedents que el conceptuen com a individu perillosíssim.

Es tenen referències que està afiliat a la C. N. T., tot i que en les seves manifestacions s'ha contradit dient que pertanyia a altres organitzacions polítiques.

ACCIDENT AUTOMOBILÍSTIC SOFERT PER UNS COMPATRICIS, A LA COSTA BRAVA.

Aprofitant les passades festes, els nostres amics els germans Eusebi i Joan Perich, junt amb l'esposa d'aquest darrer, Na Dolors Navarro i altre compatrici, el senyor Grau, feren una excursió en l'automòbil d'aquest darrer, per la Costa Brava. A les, 6 de la tarda del diumenge, i quan els excursionistes, sortint de Port de la Selva es dirigien cap a Llançà per la tortuosa I estreta carretera que voreja la costa, per tal de poder deixar lloc a altre cotxe que s’atansava en direcció contrària, el conductor arrambà a la banda de carretera que frega el precipici d’uns 50 metres d’alçada, que dona al mar, en el precís moment que una roda de la part posterior del cotxe, sofria una rebentada.

Aquest incident ocasionà la desviació del vehicle, el qual es precipità per l'espadat, restant clavat sortosament contra un arbre que es trobava a aquelles alçades i que evità que el cotxe rodolés fins al final, cosa que hauria ocasionat la mort segura dels ocupants.

D’allí pogueren ésser extrets pels conductors de l’altre cotxe i una vegada a dalt pogueren ésser assistits de les ferides sofertes, que són les següents:

Eusebi Perich, resultà amb una costella mig fracturada i amb una contusió al cap, lesions que si bé de moment alarmaren els seus familiars, degut a la sang que es desprengué d’elles, no han resultat de gravetat extrema.

El seu germà Joan, resultà sols amb unes lleugeres excoriacions a la cara i cos i la seva esposa, que en veure que s'estimbaven s'arrapà a l'arbre que els detingué, resultà amb l'os del monyó fracturat.

El senyor Grau no sofrí cap mena de contusió.

Traslladats ràpidament a Barcelona, foren assistits convenientment, podent ésser retornats després als seus respectius domicilis de la nostra ciutat.

QUATRE ROBATORIS.

A la Comissaria de Policia, s'hi personà ahir Pasqual Tejedor Ledesma, que viu al carrer Salvador Seguí, 111, el qual manifestà, que durant el dia, havien entrat en una botiga de la seva propietat tres individus, que, aprofitant que no hi havia ningú al seu interior, fugiren emportant-se 100 pessetes en metàl·lic, podent però ésser vistos per una veïna, i no es pogué, amb tot, evitar la seva fugida. Es desconeix qui són aquests individus.

El personal de despatx de la casa Josep Freixa, del carrer de Sant Pau, han romàs sorpresos aquest matí, quan en entrar al treball, han trobat l’oficina regirada. Feta una revisió d'objectes i valors, ha resultat que faltaven segells de correus i una quantitat en efectiu, per valor total d'unes mil pessetes.

Ha estat denunciat el cas a la Policia, desconeixent-se igualment qui pot ésser l'autor d'aquestes sostraccions.

També Josep Falcó, que viu al carrer de Jodis, ha presentat una revisió d'objectes i valors, ha resultat que faltaven segells de correus i una quantitat en efectiu, per valor total d'unes mil pessetes.

Ha estat denunciat el cas a la Policia, desconeixent-se igualment ,qui pot ésser l'autor d'aquestes sostraccions.

També Josep Falcó, que viu al carrer de Jodis, ha presentat una denúncia a la Comandància Municipal, segons la qual, el passat dilluns penetraren lladres en el seu domicili, emportant-se'n 200 pessetes en metàl·lic i unes 400 pessetes en joies de les seves filles.

Finalment, Martí Arola Sala, de 28 anys, que viu al carrer Jodis, 15, ha denunciat que dies enrere trobà la porta del seu domicili oberta, però que no trobà res a mancar. Ahir, quan la seva esposa volgué posar-se unes joies, no les trobà enlloc, atribuint la seva desaparició a haver estat robades en el referit dia.

Tampoc no es suposa qui pot haver estat l'autor d'aquest fet.

No hay comentarios: