lunes, 13 de abril de 2020

La Veu de Catalunya, 30 de juny de 1.936, pàg. 8


La Protectora a Terrassa.

L’altra diumenge s’efectuà a Terrassa, el segon Concurs de Llenguatge que organitzà la comissió delegada a aquella localitat, de l’Associació Protectora de l’Ensenyança Catalana.

L’acte transcorregué animat de la més entusiasta col·laboració dels escolars terrassencs d’ambdós sexes. Els quals, destriats en tres graus corresponents a llurs edats, efectuaren exercicis de lectura, escriptura i traducció del castellà. Malgrat trobar-se moltes Escoles en període d’exàmens, cosa que llevà molta possibilitat de concurrència a un cert nombre d’alumnes, corregueren al Certamen 218 alumnes, procedents de catorze Escoles Nacionals i altre tant de particulars. La data de la celebració d’aquest acte fou designada a posta per tal de fer escaure l’acte solemne del repartiment de premis, dins el diumenge de Festa Major de l’esmentada ciutat de Terrassa, que serà el dia 5 del proper mes de juliol.

Felicitem la Comissió delegada a Terrassa de l’Associació Protectora de l’Ensenyança Catalana, per la seva tasca eficient en pro de l’ensenyament efectiu del nostre idioma, i l’encoratgem en la perseverança de tan patriòtica finalitat.

No hay comentarios: