jueves, 31 de diciembre de 2020

El Dia, edició de dijous 04 de febrer de 1.937, pàg. 2 i 3

LA RESTRICCIÓ DEL CONSUM DE GAS.

El Comitè de Control de Llum i Força, Secció Gas, posa a coneixement dels abonats a aquest fluid que a partir d'avui queda establert l'horari que més avall s'esmenta, per tal que els abonats al dit fluid puguin fer ús d'aquest combustible:

HORARI.

Matí: de dos quarts de 11 a les 2 de la tarda.

Tarda: de les 6 a dos quarts de 9 del vespre.

Aquest Comitè de Control Local, d'acord amb la Conselleria de Serveis Públics, ha pres aquestes mesures com a conseqüència de l'escassedat de carbó d'hulla, mentrestant s'espera la tramesa d’una propera expedició d’aquesta matèria prima.

Aquest Comitè de Control, sempre d'acord amb la Conselleria de Serveis Públics, espera dels abonats que compliran estrictament aquest horari de consum; altrament, el combustible que hi ha actualment en existència fora insuficient per a cobrir les necessitats més urgents i amb ei perill de produir greus conseqüències a la xarxa de tubàries de conducció del Gas.

IMPORTANT SERVEI DE LES PATRULLES LOCALS :: NOTA DEL DEPARTAMENT D'INVESTIGACIÓ.

Ha venido a este Departamento una pista de que unos jóvenes aficionados a la Radio Emisora, hacían pruebas para construir una. Se pusieron en vigilancia las patrullas al servicio de este Departamento, dando por resultado que en una torre de “Les Fonts” de Tarrasa, ha sido encontrada una Emisora clandestina. Siguiendo la pista, se desplazaron a Barcelona una de nuestras patrullas y se entrevistaron con nuestro compañero Dionisio Eroles, notificándole la noticia, el cual puso un compañero de su confianza a disposición de la patrulla, dando por resultado que en la calle Lauria, 60, 3º 1ª ha sido encontrada otra emisora clandestina de gran potencia.

Este Departamento, no era de su gusto hacerlo público porque seguían la pista de algunas otras, lo cual será ineficaz por las declaraciones de la prensa local de Tarrasa y la de Barcelona, que han adelantado la noticia que no es exacta, ya que no menciona para nada a las Patrullas, puesto que son ellas las que han prestado tan importante servicio.

Estos son los chiquillos de Pedro, que están en la patrullas de Tarrasa, por la Consejería de Seguridad de Tarrasa, Departamento de Investigación.

Pedro Alcocer.

BARALLES.

Ahir comparegué a la Comissaria de Policia, Maria Lahuerta Nuvials, de 42 anys d'edat natural de Fraga, que viu al carrer de Santa Magdalena, 24.

Aquesta dona va manifestar que havia ordenat a la seva filla Anna, anés a la font a buscar aigua.

L'Anna, pel camí, trobà una seva coneguda, anomenada Emília Borràs i Montoro, que viu al número 22 del mateix carrer.

Les dues noies, abans havien tingut molt bones relacions, però darrerament s'havien enemistat, per qüestió de gelosies i altres intimitats.

Total, que en trobar-se, començaren a increpar-se i de les paraules passaren als fets, agafant-se i començant-se a apallissar.

Intervingueren els pares i els veïns i una vegada les coses calmades, l’Anna, hagué d’ésser assistida al Dispensari, car sofria esgarrinxades a la cara i contusions múltiples al coll de resultes de la brega.

MENORS DETINGUTS.

Ahir ingressaren als calabossos de la Comissaria General d'Ordre Públic, a la disposició del cap superior de Serveis, per haver fugit del seu domicili patern, els menors Escolàstica Montfort i Sancerni, de 17 anys i Domènec Ezequiel i Paüls, de 13 anys, naturals de la nostra ciutat. Obeint ordres de la Superioritat, els referits menors han estat traslladats avui a la nostra ciutat, on seran lliurats a les seves respectives famílies.

DONATIUS FETS AL DEPARTAMENT D'ASSISTENCLA SOCIAL AMB DESTÍ ALS REGUGIATS A LA NOSTRA CIUTAT.

La Delegació del Socors Roig Internacional de la localitat, ha fet lliurament a la Conselleria d'Assistència Social d'un paquet que contenia diverses peces de roba, destinades als refugiats dels fronts de guerra.

Així mateix la Conselleria de Seguretat Local ha fet també lliurament d'un bon estoc de peces de roba, les quals seran destinades al mateix fi.

QUEDEN PROHIBITS ELS INTERCANVIS DE QUEVIURES.

La Conselleria de Proveïments fa avinent que no pot permetre’s a cap majorista, comerciant ni particular, que faci intercanvis de queviures ni cereals sense el consentiment d'aquesta Conselleria.

EL RACIONAMENT DEL PA.

La Conselleria de Proveïments, posa a coneixement del públic en general, que a partir d'avui serà racionat el pa de la manera següent: Un pa per tarja i als que presentin tarja i certificat els seran facilitats en la mateixa proporció de la ració de la tarja.

EMPLENEU BE LES TARGES.

Aquesta Conselleria Municipal de Proveïments, fa avinent que en totes les targes cal fer-hi constar el nom del cap de casa, adreça i nombre de familiars en total, advertint que la que no porti aquest requisit, a partir de demà no els serà despatxat cap article.

SUSPENSIÓ D'UNA CONFERÈNCIA.

Ens comunica la junta d'Amics de les Arts, que l'anunciada conferència que el publicista N'Artur Perucho havia de donar demà divendres, nit, al local de la referida entitat, ha estat suspesa per no ésser possible al conferenciant, el desplaçar-se  la nostra ciutat, demà al vespre.

La conferència tindrà lloc en una data propera, que serà donada a conèixer per mitjà de la premsa.

NOTA DE LA COMISSIÓ DE SERVEIS PUBLICS :: INTERESSA ALS CONSUMIDORS DE GASOLINA.

A punt d'ésser completades les dades estadístiques que sobre el consum de gasolina ha portat a cap aquesta Comissió Municipal de Serveis Públics, es fa avinent a totes les entitats oficials i particulars que encara no hagin facilitat les dades sol·licitades reiteradament aquests darrers dies, que aquesta Comissió no atendrà ni es farà responsable dels perjudicis que hom pugui rebre a conseqüència de no haver complert amb aquests requisits.

ASSISTITS AL DISPENSARI.

En les darreres vint-i-quatre hores han estat assistits els següents accidentats: Ferran Rodríguez, de 5 anys, domiciliat al carrer d’Emili Soler, Presentava ferida tallant al dit mitjà de la mà dreta, a causa d'una caiguda a la via pública.

També ha estat curat de cremades de primer grau al dors de la mà dreta, Antoni Garcia, de 38 anys d'edat, i domiciliat al carrer d’Ireneu, 60.

A causa d'un accident de treball ha estat assistit Josep Hernández, de 20 anys, domiciliat al carrer de Montserrat, 22. Presentant contusió al dit gros del peu.

No hay comentarios: