viernes, 18 de diciembre de 2020

El Dia, edició de dimecres 27 de gener de 1.937, pàg. 2 i 3

L’ADMIRACIÓ D’UNS OBRERS A LA U. R. S. S.

Se’ns assabenta que els obrers de la casa Fontanals del Vapor Gran, disposats a exterioritzar el seu agraïment envers el poble rus, que tant s’interessa per la nostra lluita i especialment s’ocupa en el que bonament pot per a ajudar les nostres indústries, es disposa a regalar als obrers de la U. R. S. S., una bandera, les divises que figuraran en la qual, que són les del gran país amic, seran brodades per la secció femenina de la F. E. T. E.

L’estàndard en qüestió, s’està ja confeccionant i els components de la direcció de la casa Fontanals, fan les gestions pertinents per a poder fer el lliurament dintre la major brevetat.

NOVES INFERMERES.

En els exàmens efectuats el proppassat diumenge en el Sanatori Mèdic Quirúrgic de la nostra localitat per a provar la suficiència de les alumnes concurrents al curset d’infermeria sota la Presidència del Conseller de Sanitat Municipal Dr. Palau, del Professor de l’assignatura Dr. Viñals i del Vocals adjunts del tribunal examinador Conseller Torrella i Dr. Duran, han estat aprovades les següents alumnes:

Francesca Llonch i Badiella.

Maria del Carme Carbó i Campillo.

Isabel Marín i Ballester.

Clara Puiggròs i Beltran

Teresa Brossa i Vila.

Antònia Jané i Ballús.

Carme Borrull i Torrella.

Segona Bartolomé i Guijarro.

Carina Valero i Valero.

Maria Valero i Valero.

Rosa Ferrer i Sales.

Maria Prats i Comas.

Francesca Puig i Alba.

Jacinta Llop i Borrell.

Francesca Boada i Dula.

Teresa Amigó i Santañas.

Olga Duch i Costa.

Anna Figueras i Claret.

Pasquala Téllez i Santo

Francesca Graells i Lloveras i

Àngela Carreras i Caridad.

Oportunament el Consell Municipal els lliurarà el pertinent Diploma d’aptitud.

CALENDARI DEL SOCORS ROIG INTERNACIONAL.

El Socors Roig Internacional (secció Terrassa) ha posat a la venda un magnífic calendari amb fotogravats al·lusius als milicians que lluiten al front sota els plecs de les banderes que integren el Front Popular.

Calendari que a tothora, en el despatx, oficina o dintre la llar dels ciutadans antifeixistes recordarà la gesta heroica i aferrissada que el Poble, l’autèntic poble català i espanyol manté en contra d’uns militars traïdors i cretins.

Calendari que té la virtut d’homenatjar l’ardida joventut que en els fronts de combat lluita contra els enemics de la llibertat i de la democràcia.

Calendari, en fi, antifeixista per als ciutadans i famílies antifeixistes.

Per adquirir-lo, adreceu-vos al Socors Roig Internacional, Avinguda del 11 de Setembre, 66, tots els dies de 4 a 6 de la tarda.

DEFUNCIÓ DE LA MARE DEL SECRETARI MUNICIPAL.

A Madrid, lloc on sempre havia residit i que a pesar de la greu situació de la capital no havia volgut abandonar, donant exemple de ciutadania, ha mort a avançada edat, la digna mare del nostre benvolgut amic, el Secretari del Consell Municipal, En Francesc Benlloch

De temps que aquesta senyora es trobava en un delicat estat de salut, degut a la seva edat. Els fets que tenen lloc a la capità! de la República, és natural que influïssin en el seu estat físic, provocant un desenllaç quan menys, hi comptaven els seus familiars.

A aquests i especialment al referit company Benlloch, fem present la nostra condolença, davant la irreparable desgràcia que els aclapara.

LLIURAMENTS FETS A LA CONSELLERIA D'ASSISTÈNCIA SOCIAL.

Els operaris que actualment procedeixen a la construcció del nou "Casal dels Vells" i "Cuina Popular" han fet lliurament a aquesta Conselleria de la quantitat de cent pessetes trobades a la via pública.

Igualment els dependents del Banc Hispano Americà han fet lliurament a aquesta Conselleria de la quantitat de dues centes cinquanta pessetes destinades al Casal dels Infants “Busquets”

UNA DISPOSICIÓ ENCERTADA.

Des de demà, no es vendrà farina per a elaborar pa de Viena, “Croisants”, ensaïmades, ni cap classe de pastes que s’elaborin com a productes de luxe.

Aquesta disposició, ha estat presa per la Conselleria Municipal de Proveïments.

A TOTS ELS REFUGIATS DELS FRONTS DE GUERRA HABITANTS EN AQUESTA CIUTAT.

La Conselleria d'Assistència Social d'acord amb la de Sanitat, posa a coneixement de tots els refugiats que estan controlats per aquesta Conselleria que ha estat nomenat per a la seva assistència el company metge Dr. Juli Gómez i Fajardo, el qual visitarà en el Sanatori Mèdic Quirúrgic tots els dies laborables, de 4 a 5 de la tarda.

Per als avisos de visita a domicili, avisar a l'esmentat Sanatori, abans de les 9 del mati o de les 5 de la tarda.

A TOTS ELS MILICIANS INSCRITS A LA COLUMNA D'ENGINYERS «SIEMPRE ADELANTE».

Es prega que passin pel, Secretariat de Milícies de la U. G. T. a dos quarts de set del vespre, demà dijous, tots els companys inscrits ^en aquesta Columna

A TOTS ELS FAMILIARS DELS NOSTRES MILICIANTS.

Es posa a coneixement dels familiars dels milicians de la U. G. T. destacats a Lanaja, que el proper dilluns, dia 1 de Febrer , sortirà el correu d’aquesta organització al front.

EL NOU PLA SANITARI MUNICIPAL.

La Comissió Municipal de Sanitat, persistint en el seu pla de nova estructuració i coordinació de tots els serveis sanitaris de la nostra urbs, a profit de tots els ciutadans, es complau en assabentar, que el dia primer de febrer s’inauguraran a l’Institut Mèdic-Quirúrgic (antic Hospital) els següents dispensaris:

Dispensari de Malalties de la Dona, a càrrec de la doctora Teresa Bracons. Visita tots els dies feiners, de 12 a 1 de la tarda.

Dispensari de Medicina General (exclusiu per a famílies refugiades a la nostra ciutat), a càrrec del doctor Juli Gómez i Fajardo. Visita tots els dies feiners, de 4 a 5 de la tarda.

Dispensari de Malalties dels ulls (Lluita Anti-tracomatosa) i de la Gola, Nas i Orelles a càrrec del Dr. Josep Cantó i Ribot. Visita tots els dies feiners de 6 a 8 de la tarda.

Els serveis Mèdics i Quirúrgics que es practicaran en els esmentats dispensaris seran absolutament gratuïts per a tots els ciutadans terrassencs.

No hay comentarios: