jueves, 17 de diciembre de 2020

El Dia, edició de dimarts 26 de gener de 1.937, pàg. 2 i 3

 

AVÍS IMPORTANT QUE INTERESSA ALS INDUSTRIALS QUE SERVEIXEN COMANDES DE PRODUCTES DE GUERRA.

La Comissió d’Economia adverteix a totes les empreses que pel seu compte serveixin comandes destinades a la guerra, la necessitat que totes les esmentades comandes vagin avalades per aquesta Comissió d’Economia, puix que de no fer-ho així es procedirà a la seva anul·lació.

D’INTERÉS PER ALS COMITÈS DE CONTROL.

La Conselleria Municipal d’Economia, creu convenient, per tal de posar-se a l’altura de les circumstàncies que el moment revolucionari exigeix, que totes les empreses, col·lectivitzades, Comitès de Control i també, aquelles indústries i comerços que tenen personal a sou, presentin en el Departament de Banca la relació de tot el personal que cada una de les dites empreses ocupa i el sou setmanal que, percep, condicions indispensables per, tal de poder realitzar, aquesta Conselleria, una veritable obra de control.

LA CONTROLACIÓ DE LES TRAMESES DE MERCADERIES AL FRONT.

Ordre del departament d'Economia: "Ateses les necessitats d'ordenar i controlar la distribució i condicions de venda de les mercaderies, utillatge i efectes destinats al front de batalla.

He resolt:

Primer.─ Queda prohibida la tramesa de mercaderies, utillatges i efectes militars als fronts de batalla en partides superiors a 1.000 pessetes sense l'autorització expressa de la Conselleria d'Economia.

Segon.─ Queden exclosos d'aquesta prohibició ela productes alimentosos així com també aquelles mercaderies, utillatges i efectes militars destinats als fronts de batalla de Catalunya.

Tercer.─ La infracció del que estableix la present ordre, serà castigada amb les màximes sancions que són aplicables en temps de guerra."

Signa el Conseller Marchirant.

PRACTIQUES DE TIR.

Com sigui que demà, dimecres, durant tot el matí i tarda es celebraran en els camps dels “Pajaritos” i “Harmonia” algunes pràctiques de tir a càrrec dels reclutes dels Grups d’Instrucció Militar, es participa al poble de Terrassa en general, per tal que no s’alarmi, que els exercicis de referència es faran amb cartutxos de pólvora sola, sense projectil ço que vol dir que encara que produiran la consegüent detonació, els trets no representaran cap perill.

HORES PER AL RACIONAMENT DE BENZINA :: NOTA DEL DEPARTAMENT DE SERVEIS PÚBLICS.

Aquesta Comissió Municipal de Serveis Públics fa avinent a tots el Comitès de Control, Consells d’Empresa, Metges, taxistes i a tots els posseïdors d’automòbils en general, que en el terme màxim de 48 hores han de portar una relació dels cotxes que tenen al seu servei, i amb especificació del número de matrícula, marca i litres aproximat de benzina que necessitin per al consum normal durant una setmana.

Es remarca que d'avui endavant sense aquesta prèvia declaració no serà possible adquirir gasolina.

LA VENDA DE BACALLÀ A LA NOSTRA CIUTAT.

La Conselleria Municipal de Proveïments assabenta que tots els dilluns i dijous, a partir de demà passat hi haurà venda de bacallà, despatxant-se fins a mitja lliura per família, fins a sis persones.

Les famílies compostes de més de sis persones podran comprar-ne nou onces, mitjançant el mateix certificat que se’ls ha facilitat per a l’adquisició de pa.

DE MOLT INTERÉS PER ALS POSSEIDORS D’APARELLS DE RÀDIO.

Ja finit el primer termini per a proveir-se els interessats del full d'inscripció d’aparells ràdio-receptors per a la formació del Cens ordenat per ¡a Conselleria de Defensa de la Generalitat de Catalunya, s'ha concedit una pròrroga, que finirà el dia 20 del corrent mes de gener.

Els esmentats fulls son facilitats, com se sap. a Ràdio Terrassa, de dos quarts d'una .a dos quarts de nou del vespre.

Als socis de l'Emissora, els són repartits a domicili.

DISPENSARI D’URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les vint-i-quatre hores s’ha registrat el següent accident al Dispensari:

Salvador Calderón, de 12 anys d’edat, domiciliat al carrer d’Àngel Guimerà, 75. Presentava segons diagnòstic del metge de guàrdia ferida contusa al cap.

EL CICLISTA LOCAL CASASAYAS, SELECCIONAT.

El proppassat diumenge, degut a la brillant actuació que portà a cap en el "Cross” ciclo-pedestre, celebrat als voltants de Vallvidrera, on va classificar-se en segon lloc, fou seleccionat per a formar part de la representació de corredors que Espanya enviarà al pròxim Campionat Internacional ciclo-pedestre que tindrà lloc a París, el destacat ciclista local de quarta categoria, Francesc Casasayas.

ELS PERMISOS PER A L'EXPORTACIÓ DE PRODUCES :: NOTA DE LA COMISSIÓ D'ECONOMIA.

“Per a obtenir els permisos d'exportació, és necessari presentar la documentació següent:

Sol·licitud d’exportació (per triplicat)

Full d’Estadística

Factures comercials (Per triplicat)

Comanda original i còpia.

Certificació bancària.

Per tal de complimentar aquestes instruccions, la Conselleria d'Economia prega a totes les empreses que tinguin necessitat de fer exportació, passin per les oficines de la mateixa, (secció Comerç) on els hi seran facilitats els fulls de sol·licitud que han d’emplenar-se"'.

NOTA DE LA CONSELLERIA D'ECONOMIA RESPECTE LES NECESSITATS DEL COMERÇ EXTERIOR CATALÀ.

Ateses les necessitats del Comerç Exterior de Catalunya, he resolt:

Primer.—Des d'aquesta data queden intervingudes d'una manera directa per l'organisme regulador del Comerç Exterior totes les existències a Catalunya de teixits de seda natural en peça, estampats, fantasies i llisos, així com mitges de les diferents qualitats de seda natural.

Segon.-- Totes les empreses comercials i industrials afectades per la present disposició, presentaran a l'Oficina del Comerç Exterior, abans del 30 del mes corrent, una relació de totes les comandes de I ‘exterior pendents de lliurament, justificant, mitjançant la presentació de documents acreditatius, els preus i condicions de venda estipulades.

Tercer.— L'organisme competent es reserva el dret de complimentar directament aquelles comandes que per les circumstàncies que hi concorrin. puguin considerar-se d'interès general el fer-ho.

Signa: Per la Comissió d'Economia, F. Marchirant

No hay comentarios: