jueves, 10 de diciembre de 2020

Front, edició de dijous, 21 Gener 1937, pàg. 2 i 3

Unitat sindical

A la secció “Notes Sindicals”, d’aquesta edició, publiquem un comunicat que ens ha facilitat el Secretariat Local de la U. G. T., que tracta del acord que prengueren els obrers de la casa Anònima Font Batallé, E. C. de fer present a les organitzacions sindicals de la nostra ciutat, el seu desig de que s’arribi ben aviat a la unitat sindical.

Es un fet que demostra que la necessitat de la unitat sindical es latent en la massa. Ja fa massa temps que d’una i altra banda es parla de la unitat sense que es faci cap pas ferm per acostar-s’hi. l és que la unitat espontània i sentida que realitzen els treballadors a les fàbriques, i els combatents en els fronts, es sabotejada pels dirigents, que aspiren a treure el màxim de profit de totes les situacions.

La unitat sindical, sense una democràcia sindical, que permeti la lliure expressió de totes les tendències, no és unitat, sinó absorció. I això és el que cal collar i el que creu recels justificats en alguns sectors.

Però si es desig de la massa el fondre's en una única central sindical, que vigila els dirigents aventagistes, puix que es poden veure bandejats dels llocs que ocupen.

La classe obrera, sent, vol i demana la unitat sindical. I la classe obrera sabrà bandejar els obstacles que s'hi oposin.

GEST ALTRUISTA.

El Grup Femení de l'Esquerra Republicana de la localitat, fent-se ressò de la crida llançada per ràdio per tal de proveir el Pavelló Antituberculós d'un altaveu de ràdio, s'ha apressat a lliurar-ne un a aquella benèfica institució.

El Grup Femení de l'E. R. agraeix a la col·lectivitat d'electricistes el seu gest de solidaritat en deduir cent pessetes de l’import de l'altaveu.

SORTIDA A MANIOBRES DELS GRUPS D'INSTRUCCIÓ MILITAR

Dissabte vinent, a les vuit del matí, en el camp dels Pajaritos, es reuniran tots els grups que fan la instrucció militar per sortir de maniobres a camp lliure.

Se'ns diu que es fan gestions per tal que dintre de poc puguin efectuar-se exercicis de tir.

LA VACUNACIÓ ANTITUBERCULOSA

Assabentada aquesta Comissió Municipal de Sanitat, que determinada persona que no figuri en l'escalafó d'empleats municipals, usa indegudament el nom del nostre Ajuntament per a sorprendre la bona fe d'alguns ciutadans i així poder introduir-se en llurs domicilis a l'objecte de recomanar-los-hi la pràctica de determinada vacunació antituberculosa, es posa en coneixement del públic que no ha autoritzat particularment a ningú, per tal de dur a terme aquesta tasca immunològica a la nostra ciutat.

Per tant, i a fi d'evitar el que persones alienes a la sanitat municipal s'adjudiquin indegudament funcions que no els són de llur competència, com ho és en el cos a què ens referim el de la vacunació antituberculosa mitjançant els distints mètodes que avui dia es coneixen —vacunes de Maragliano, Ferran, Friedmann, Calmette, etc.— Aquesta Comissió Municipal es creu on el deure ineludible d'advertir a tothom que dits procediments immunològics contra l'anomenada —pesta blanca─ no són obligatoris a Catalunya.

Es més, com arreu del món la vacunació antituberculosa s'efectua als nou nats sota la direcció i responsabilitat exclusiva del metge, aquesta Comissió Municipal de Sanitat insisteix en remarcar la conveniència de què cap pare autoritzi la vacunació d'un Infant sense que abans hagi estat reconegut per un metge de la seva confiança amb el qual s'evitaran alguns contratemps posteriors, deguts a la imperícia de persones no tècniques i incontrolades que s'han llençat a vacunar contra la tisi als nadons sense l'autorització dels facultatius Municipals.

CAL PRESENTAR LES SOL·LICITUDS DE REUNIONS PER DUPLICAT

La Conselleria de Seguretat Local, assabenta a totes les entitats culturals, esportives, recreatives, mutuals, etc., etc. l'obligació que tenen de presentar a aquesta Conselleria, les sol·licituds de reunions per duplicat.

EDICTE

Havent estat presentat un projecte demanant l'agrupació i col·lectivització en una empresa única de tots els carrossers, planxistes, forjadors en carrosseries i pintors d'automòbils, de la ciutat de Terrassa, el Consell d'Economia en la sessió celebrada avui ha acordat, de conformitat amb el que disposa l’article 41 de l'Ordre de la Conselleria d’Economia del 28 de novembre darrer, obrir un període d'informació pel termini de 15 dies, des de la data de publicació de la present Circular al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, a la que podran concórrer totes les indústries i organitzacions sindicals dels rams esmentats i les representacions autoritzades dels interessos que es considerin afectats per l'agrupació sol·licitada.

Terrassa, 20 de gener de 1937.

El President del Consell Municipal, J. Figueres, — Per la Comissió d'Economia, F. Marchirant.

REUNIÓ GENERAL DE LA JOVENTUT COMUNISTA IBÉRICA

El proper dissabte, dia 23 del corrent, a les 4 de la tarda, la Joventut Comunista ibèrica, celebrarà una reunió general de militants, en el local del Partit, Joaquim Maurin, 40, per tal de tractar del següent ordre del dia:

1. Organització local.

2. Qüestió administrativa.

3. Nomenament d'un company per formar part del Comitè i d'un responsable dels Pioners.

4. Discussió de l'ordre del dia de la reunió del Comitè Central Ampliat de la J. C. I.

5. Nomenament de delegats.

6._Assumptes generals.

Donada la importància dels assumptes a tractar es prega la màxima puntualitat i assistència.

MÍTING DEL SINDICAT DE RABASSAIRES

Diumenge, a les deu del mati, en el Cinema Alegria, tindrà lloc un míting d'afirmació Agrària organitzat pel Sindicat de Rabassaires.

Hi parlaran els següents oradors: Josep Torrent, Ramon Mas, Lluís Ardiaca i Josep Calvet.

SINDICAT DEL FABRIL I TÈXTIL (U. G. T.)

Treballadors ! Assistiu a les conferències organitzades per aquest Sindical que tindran lloc al nostre estatge. Milícies Catalanes, 48.

Diumenge, dia 24, a les onze del matí, a càrrec de Pere Carbó, Secretari General de la U. L. S. O. (U. G. T.).

Tema: "Organització Sindical".

Diumenge, dia 31, a les onze del matí, a càrrec d'Eduard Ballbé, President de la Secció Escriptori i Magatzem, de l'Associació d’Empleats i Tècnics.

Tema: Necessitat de col·locar els productes existents.

Treballadors ! Per disciplino assistiu-hi !

UN COMUNICAT DE L'EMPRESA COL·LECTIVITZADA ANÒNIMA FONT BATALLÉ

S'ha rebut a la Secretaria de la Unió Local de Sindicats, U. G. T., una comunicació dels obrers de la casa Anónima Font Batallé, E. C, en la que manifesten l'acord que es prengué en Assemblea del dia 13, de fer present a les organitzacions sindicals de la nostra ciutat que tots els treballadors d'aquella empresa desitgen que les activitats en pro de la unitat sindical, tinguin la major efectivitat, perquè aquesta pugui realitzar-se en breu, en benefici de la Revolució i de la classe obrera en general.

Consell Municipal

DEMANANT UNA RELACIÓ DELS JORNALS QUE ES PAGUEN

Per tal d'estructurar com més aviat millor el cens exacte de jornals dels treballadors de Terrassa, condició ineludible per tal d’arribar al complet control econòmic de la vida de la ciutat, és obligatòriament imprescindible que tots els jornals que percep el personal afecte a entitats comercials, industrials, bancàries, hotels, cafès, barberies, serveis domèstics, etc., siguin convenientment registrats en les fulles que facilita la Conselleria Municipal de Finances (Milícies Catalanes), fulles les quals un cop emplenades hauran d’ésser lliurades setmanalment a la indicada Secció de Banca.

També es indispensable anar paral·lelament a l’estructuració del cens obrer de la terra i per aquest motiu totes les persones ocupades en qualsevol de les labors de la mateixa venen obligades, tant si perceben sou com si treballen per compte propi, a complir les anteriors disposicions.

Per tal d’evitar la imposició de sancions que l’incompliment de la present ordre podés donar lloc, hom reclama la més estricta observança de la mateixa.

Terrassa, 19 de gener del 1937.

Per la Conselleria Municipal d’Agricultura, Enric Torres. ─ Per la Conselleria Municipal d’Economia i Treball, F. Marchirant.

Extracte dels acords més importants adoptats per la Comissió Permanent del Consell Municipal en sessió ordinària, celebrada el dia 11 de desembre de 1936.

L'assabentat i que, del mateix se'n doni compte al Ple del Consell municipal als efectes que s'escaiguin, d'un ofici del jutge popular de Terrassa, remetent comunicació rebuda de la Federació Local de Sindicats C. N. T.- A. I, T. d'aquesta ciutat, participant la renúncia dei càrrec de Conseller d'aquest Ajuntament adscrit a la Comissió de Treball, del company Josep Pedro i Guinjoan i designant en substitució del mateix per a ocupar el càrrec de Conseller municipal en substitució al company Frederic Aligué i Prió, participant-ho tot d'acord amb el disposat en l'art. segon del Decret del 9 d'octubre últim.

Aprovar la certificació provisional d'obres realitzades pel contractista de la calefacció i instal·lació d'un termo-sifons, Villaró i Cia. d'aquesta ciutat, per a l'habilitació de l'edifici emplaçat al carrer del Concili Egarenc, amb destí al Casal dels Vells i a Cuina Popular, lliurada per l'Arquitecte municipal, de la qual se'n desprèn que els materials subministrats per a l'execució de les obres de referència, ascendeixen a la quantitat de 7.500 pessetes, als efectes de pagament del seu import.

Abonar al Comissari Delegat de l'institut Elemental de II Ensenyament d'aquesta ciutat, En Santiago Sobrequés i Vidal la quantitat de 2.000 pessetes, corresponent al corrent any, com a aportació del Municipi a la formació de la Biblioteca del centre docent esmentat i a la de reposar, arranjar i adquirir material d'ensenyament.

Que es lliuri al Conseller-Regidor d'Agricultura, la quantitat de mil pessetes, amb destí a la concessió d'un préstec o anticipi per igual import al Sindicat Cooperatiu de Rabassaires, per tal que pels seus associats es puguin adquirir trenta-tres quintars de patates per a sembrar, el cost de les quals imports l’expressada suma, que els companys de l'esmentada organització es comprometen retornar tan prompte com sigui possible.

Autoritzar tan àmpliament i plena com sigui menester, al Dipositari municipal per al cobrament a la Delegació d'Hisenda de Barcelona i a la Tresoreria de la Generalitat, de determinades quantitats que acredita aquest Ajuntament.

En mèrits de proposició del Conseller-Regidor de Cultura, acordar que el Departament de Cultura es denomini en el successiu “Departament de Cultura, Propaganda i Premsa", i que les matèries a què la referència la nova denominació d’aquest Departament i que afectin a les diverses Conselleries en què es subdivideixi la vida del Municipi, passi a concentrar-se a la de Cultura, Propaganda Premsa.

I finalment, l’assabentat d’un ofici del Departament de Seguretat interior de la Generalitat de Catalunya, Direcció General d'Administració local, de data 10 de desembre corrent, contestant a altre d'aquesta Alcaldia de data primer del mateix mes, pel qual l'esmentat centre oficial oposa determinats canvis al pressupost especial recentment aprovat per aquest Ajuntament fundats en defecte de tramitació, i exposa com a forma de subsanar-los que l'Ajuntament de Terrassa pot fer ús de les autoritzacions que enclouen en l'Ordre de Governació del d'agost del 1936, i Decrets-llei de 3 i 17 d'agost del mateix. any, però aplicables dintre del pressupost extraordinari en curs i sense sobrepassar, mentre altra cosa no sigui disposada per la Superioritat, el temps de vigència del propi pressupost, i, cos de voler fer un pressupost extraordinari, atendre's els preceptes de l'Estatut municipal i Reglament vigent, també municipal, sobre aquesta matèria, i de la proposició del Conseller-Regidor de Finances, en mèrits de la qual s'acordà per la Permanent sens perjudici de sotmetre-la a la superior aprovació del Ple del Consell Municipal, incrementar el pressupost ordinari vigent amb un crèdit de 1.692.200 pessetes, destinat a remeiar l'atur forçós, a l'acció defensiva del règim i a les atencions que imposa la nova estructuració del Consell municipal, qual crèdit es cobrarà amb els recursos consistents en repartiments extraordinari, subvencions, donatius i contribucions especials en lo forma detallada que a la mateixa s'indica.

Terrassa, 17 de desembre del 1936.

No hay comentarios: