miércoles, 9 de diciembre de 2020

L’Acció, edició dijous, 21 de Gener de 1.937, pàg. 2

Anuncis oficials

CONSELL MUNICIPAL DE TERRASSA

Per tal d'estructurar com més aviat millor el cens exacte de jornals dels treballadors de Terrassa, condició ineludible per tal d'arribar al complet control econòmic de la vida de la ciutat, és obligatòriament imprescindible que tots els jornals que percep el personal afecte a entitats comercials, industrials, bancàries, hotels, cafès barberies, serveis domèstics, etc., siguin convenientment registrats en les fulles que facilita la Conselleria Municipal de Finances (Secció Banca Mili-cies Catalanes), fulles les quals un cop emplenades hauran d'ésser lliurades setmanalment a la indicada Secció de Banca.

També és indispensable anar paral·lelament a l'estructuració del cens obrer de la terra i per aquest motiu totes les persones ocupades en qualsevol de les labors de la mateixa venen obligades, tant si perceben sou com si treballen per compte propi, a complir les anteriors disposicions.

Per tal d'evitar la imposició de sancions que l'incompliment de la present ordre podés donar lloc, hom reclama la més estricta observança de la mateixa.

Terrassa, 19 de gener del 1937.

Per la Conselleria Municipal d'Agricultura, Enric Torres.

Per la Conselleria Municipal d'Economia i Treball, F. Marchirant.

LA VACUNACIÓ ANTITUBERCULOSA.

Assabentada aquesta Comissió Municipal de Sanitat que determinada persona que no figura en l'escalafó d'empleats municipals, usa indegudament el nom del nostre Ajuntament per a sorprendre la bona fe d'alguns ciutadans i així poder introduir-se en llurs domicilis a l'objecte de recomanar-los-hi la pràctica de determinada vacunació antituberculosa es posa en coneixement del públic que no ha autoritzat particularment a ningú per tal de dur a terme aquesta tasca immunològica a la nostra ciutat.

Per tant, i a fi d'evitar el que persones alienes a la sanitat municipal s'adjudiquin indegudament funcions que no els són de llur competència, com ho és en el cas a què ens referim el de la vacunació antituberculosa mitjançant els distints mètodes que avui dia es coneixen—vacunes de Maragliano, Ferran, Friedmann, Calmette, etc. —Aquesta Comissió Municipal es creu en el deure ineludible d'advertir a tothom que dits procediments immunològics contra l'anomenada pesta blanca, no són obligatoris a Catalunya.

Es més com arreu del món la vacunació antituberculosa s'efectua ais nounats sota la direcció i responsabilitat exclusiva del metge, aquesta Comissió Municipal.de Sanitat insisteix en remarcar la conveniència de què cap pare autoritzi la vacunació d'un infant sense que abans hagi estat reconegut per un metge de la seva confiança amb el qual s'evitaran alguns contratemps posteriors deguts a la imperícia de persones no tècniques i incontrolades que s'han llançat a vacunar contra la tisi als nadons sense l'autorització dels facultatius Municipals.

DEMÀ SORTIRÀ EL CORREU DE QUICENA.

Fins a aquesta nit a les 9 es poden entregar paquets i correspondència destinats als milicians del P. O. U. M. del front d'Osca, sectors Quicena i Tierz, doncs el correu-enllaç sortirà demà divendres a primera hora del mati.

Les Oficines del Socors Roig del P. O. U. M. Milícies Catalanes. 55, són obertes a partir de les 6 de la tarda.

GRAN MÍTING D'AFIRMACIÓ AGRÀRIA.

Diumenge vinent dia 24 a les deu del mati tindrà lloc al Cinema Alegria, un gran míting organitzat pel Sindical de Rabassaires.

Hi parlaran destacades personalitats, entre elles Josep Torrents, Ramon Mas. Lluís Ardiaca i Josep Calvet.

PASSEIG MILITAR.

Dissabte que ve els grups militars que fan la instrucció a la nostra ciutat sortiran a fer practiques de campanya.

La concentració es farà al camp del Chor Els Amics.

S'estan fent gestions també per aconseguir cartutxeria i fusells per a fer pràctiques de tir en els exercicis vinents.

UN BELL ACTE DEL GRUP FEMENÍ D'ESQUERRA LOCAL.  

La Radio Terrassa, va llençar la demanda d'un aparell altaveu destinat al pavelló antituberculós de la nostra ciutat. Tot seguit les nostres companyes del Grup Femení d'Esquerra, atentes com sempre a tot el que sigui humà, varen acordar adquirir-lo, la qual cosa és posà a terme tot seguit.

Cal fer notar també—i això ens ho preguen les companyes —que la Col·lectivització de radio, va fer un rebaix de cent pessetes en l'import total de l'aparell.

L'ENTERRAMENT DE FILOMENA BERNADES.

Aquest matí ha tingut lloc l'enterrament de la ciutadana Filomena Bernades, mare del nostre volgut amic Isidre Rovira.

L'acte s'ha vist molt concorregut la qual cosa ha testimoniat, l'afecte que mereixia la finada i una prova d'amistat vers els seus fills per part de molts terrassencs.

UN COMUNICAT DE L'EMPRESA COL·LECTIVITZADA ANÒNIMA FONT BATALLÉ.

S'ha rebut en aquesta Secretaria de la Unió Local de Sindicats, U G. T., una comunicació dels obrers de a casa Anònima Font Batallé, E. C., en el que manifesten l'acord que es prengué en Assemblea del dia 13, de fer present a les organitzacions sindicals de la nostra ciutat que tots els treballadors d'aquella empresa desitgen que les activitats en pro de la unitat sindical, tinguin la major efectivitat, perquè aquesta pugui realitzar-se en breu, en benefici de la Revolució de la classe obrera en general.

CONSELL MUNICIPAL DE TERRASSA COMISSIÓ DE SEGURETAT.

La Conselleria de Seguretat Local, assabenta a totes les entitats culturals, esportives, recreatives, mutuals etc, etc., l'obligació que tenen de presentar a aquesta Conselleria, les sol·licituds de reunions per duplicat.

LA CARTA D'AFILIAT AL P. O. U. M. PER L'ANY 1937.

Ho fa avinent a tots els afiliats al Partit Obrer d'Unificació Marxista que ja es poden passar a recollir per la Secretaria Administrativa, Joaquim Maurin, 10, les cartes d'afiliat al P. O. U. M. corresponents al present any, contra entrega de la del passat any 1936 i de dues fotografies.

SINDICAT DEL FABRIL I TÈXTIL (U. G. T.).

Treballadors: Assistiu a les conferencies organitzades per aquest Sindicat que tindran lloc al nostre estatge Milícies Catalanes, 18.

Diumenge dia 24 a les 11 del matí a càrrec de Pere Carbó, Secretari General de, l' U. L. S. O. (U. G. T.)

Tema: Organització Sindical.

Diumenge dia 31 a les 11 del mati a càrrec d'Eduard Ballbé. President de la Secció Escriptori i Magatzem, de l'Associació d'Empleats i Tècnics.

Tema: Necessitat de col·locar els productes existents.

Treballadors ! Per disciplina assistiu-hi !

FESTIVAL A BENEFICI DE L'HOSPITAL DE SANG.

Organitzats pels soldats del primer batalló tercer regiment de l’Exèrcit Popular de Catalunya emplaçats a la nostra ciutat, tindrà lloc el dia 22 a les nou de la nit en el teatre de la Casa del Poble, un festival a benefici de l'Hospital de Sang.

Es posarà en escena el drama de Millás Raurell, en tres actes, «Els filis» i el sainet còmic «Els troneres». En els intermedis el camarada Tomás Pla cantarà algunes peces del seu repertori. També la parella germans Martin executaran diversos números de ball, així com també algunes peces de concert.

Aquest festival començarà puntualment a l'hora anunciada. El preu únic serà una pesseta. Es d'esperar que essent aquest acte a benefici deis que tan humanitàriament socorren als nostres ferits en el front, el públic hi sabrà correspondre.

No hay comentarios: