domingo, 20 de diciembre de 2020

Front, edició de dijous, 28 Gener 1937, pàg. 2 i 3

Dificultats

Dies enrere parlàrem de l'encariment de la vida i dèiem que aquesta i altres dificultats són pròpies de la situació per la qual travessem.

Cal tenir present que en l'actual situació hi ha a més la disminució de producció en proporció als homes que tenint desplaçats als fronts de combat, l'augment de consum i malversament de productes. El bloqueig econòmic a què ens han sotmès —encara que pretenguin desmentir-ho─ les nacions capitalistes. La manca de combustibles i carburants per normalitzar el transport dintre del nostre territori. L'envelliment a que han sotmès a la nostra moneda. L'audàcia de la marineria facciosa, ajudada notòriament per la dels estats feixistes, que deté tots els vaixells i s’incauta dels productes que nosaltres ja tenim pagats, Tot això, que forma part de l’interès general d’escanyar per la fam i la inanició la nostra Revolució, es el que motiva totes les dificultats en el proveïment de queviures i altres articles i el seu repartiment.

Si volem reeixir en la nostra empresa, si volem mantenir-nos intransigents en les nostres conquestes revolucionàries per assegurar-nos un demà millor, cal què ens sotmetem de bona gana a totes les privacions i augmentem constantment la nostra energia combativa. Ara, si a canvi d’un alleugeriment de les actuals dificultats preferim hipotecar la nostra futura llibertat, ja es una altra cosa. Però no ens mereixem mai, no l’admiració ni la compassió de ningú. Hauríem traït per un trist plat de llenties, el gran ideal de redempció social, pel qual lluiten i moren tants germans nostres. I no hem de voler de cap manera arribar a aquest trist viure. Primer suportar dificultats alimentàries que humiliar-nos. La nostra dignitat de classe està per damunt de tot.

NOTA DE LA CUINA POPULAR

Demà divendres, dia 29 del corrent, de tres a cinc de la tarda, es liquidaran les factures pendents de pagament fins el 23 del corrent, les quals han d'anar acompanyades dels corresponents "vals".

DISPENSARI D'URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Francesca Miró, de 37 anys d'edat, domiciliada al carrer de Miquel Vives, 75, presentant contusió a la monyeca esquerra, a causa d'una caiguda a la via pública.

Ha estat curat de ferida incisa amb erosions a la regió frontal, també d'una caiguda, Francesc Martínez, de 36 anys, domiciliat al carrer de l'Aurora, 24.

Joaquim Salvador, de 45 anys d'edat, domiciliat a la carretera de Martorell, 138, presentant, segons diagnòstic del doctor de guàrdia, artritis a l'articulació esquerra a causo d'una caiguda a la via pública.

NOI QUE S'ESCAPA DE CASA SEVA

Elvira Cortal Gil ha denunciat a la policia que un fill seu de quinze anys, anomenat Ricard Vilaplana Cortal, ha desaparegut del seu domicili, Galileu, 3, emportant-se'n 75 pessetes.

Segons manifestà a la policia, ella creu que el seu fill pot haver sortit cap al front a allistar-se a les milícies.

NOTA PREGADA

Aclarint conceptes

En l'edició d'ahir d'un diari local, es publica una nota en la qual es diu que els treballadors de la casa Fontanals demostraren llur agraïment envers el poble rus fent ofrena d’una. bandera, als obrers del poble germà i que la direcció de l’esmentada empresa feia gestions pertinents per a fer el lliurament dintre la major brevetat.

Cal doncs, que quedi ben aclarit l'assumpte aquest i per tant, s'imposa la següent nota:

Els obrers de les cases Pous i Solà i Jover i companyia en la seva totalitat i els obrers de les seccions Ram d'Aigua, Telers de dona, Pentinat d'estam, contínues i cosidores de la casa Fontanals, han fet una recapta entre ells per a confeccionar una senyera per tal de fer-ne ofrena al poble rus en senyal d’agraïment per l'ajut que d'ell rebem.

Les divises d'aquesta bandera, que serà exposada als aparadors de la casa Jorba, han estat brodades desinteressadament per la secció femenina de la F. E. T. E.

Creiem que amb aquesta nota quedarà ben aclarit el cas i no donarà lloc a falses interpretacions.

CONVOCATORIA

Es convoca a totes les companyes afiliades a la Secció Femenina del P. O. U. M., a la reunió que tindrà lloc al local social, Joaquim Maurin, 40, el divendres, dia 28, a les sis de la tarda, per a tractar d'un assumpte urgent i importantíssim.

Per disciplina no deixeu d’assistir-hi.

EL MÍTING DE LA J. C. I. PEL DIUMENGE DIA 31

El proper diumenge, dia 31 del corrent, a les deu del matí es celebrarà al Gran Price, de Barcelona, un míting de clausura de les sessions del Comitè Central Ampliat de la Joventut Comunista Ibèrica.

Parlaran, Solano, Gelada, Fritz Sanders, Pilar Santiago i Lluís Roc.

Es prega a tots els camarades de la J. C. I., que passin per la Secretaria, Joaquim Maurin, 40, qualsevol dia de 6 a 8 del vespre a inscriure’s.

AVÍS DEL COMITÈ LOCAL

Tots els afiliats al Partit han de passar obligatòriament per la Secretaria Administrativa, Joaquim Maurin, 41, a recollir el carnet corresponent a l'any 1937, contra entrega de la carta de l'any passat al corrent de cotització, acompanyat de dues fotografies. La Secretaria Administrativa funcionarà de 6 a 8 del vespre.

HA ARRIBAT EL COTXE DE QUICENA

Es comunica a tots els familiars dels milicians del nostre Partit destacats al front d'Aragó sectors Tierz i Quicena, que ha arribat el cotxe correu procedent de les esmentades poblacions. Qualsevol dia de 6 a 8 del vespre es poden passar a recollir els paquets i correspondència.

DONEU LLIBRES PEL FRONT

El Secretariat del Socors Roig fa avinent a tots els militants del Partit que, insistentment els nostres camarades del front demanen llibres marxistes, per tal que en les hores de lleure es puguin fer una cultura proletària.

Podeu efectuar els vostres donatius al local del Socors Roig del P. O. U. M., Milícies Catalanes, 55, qualsevol dia, de 6 a 8 del vespre.

L'UNIFORME DEL PARTIT

Hom fa avinent a tots els companys que no tinguin encara la camisa uniforme del Partit, que han de fer-ho avinent al Comitè local de la Joventut Comunista Ibérica, qualsevol dia de sis a vuit del vespre a la seva Secretaria, Joaquim Maurin, 40, el qual els inscriurà i cuidarà de fer l'adquisició conjunta de totes les que siguin necessàries.

No hay comentarios: