lunes, 28 de diciembre de 2020

Front, edició de dimecres, 3 Febrer 1937, pàg. 2

Els artistes i les noves concepcions de l'art

"Amics de les Arts", una entitat que aplega la majoria dels artistes de casa nostra, va donar dilluns una emissió per Ràdio Terrassa sota el títol "Les arts al servei del poble".

Els intel·lectuals i els artistes, en general, havien estat una mica al marge dels esdeveniments polítics. En la seva concepció de l'art per l'art, s'havien reclòs en si mateixos i fins havien oblidat en part les condicions socials en què vivia l'home. Tancats en una eufòria de bellesa de la natura i d'unes emocions espirituals interiors, desprovistes  moltes vegades d'humanisme i sobretot manades de virilitat i esperit de rebel·lia contra un ordre de coses que feia viure l'home en una misèria punyent, molts admiradors de l'art quedaven únicament embadalits davant d'un bell paisatge o d’una sonata en si bemoll.

A jutjar per l'emissió radiofònica que oferien els dirigents d'"Amics de les Arts" volen portar en el si d'aquella entitat un adreçament en les concepcions de l'art de cara a la vida buscant la col·laboració d'elements nous que, tot formant-se, renovin la tradició d'aquella casa reconciliant l'art i els artistes amb l'element obrer, avui tan allunyat de les expansiona de bellesa i de justícia que necessita tot esperit inquiet.

Esperem que els corrents de vida que llancen els homes d'"Amics de les Arts", trobin bon ambient per a desenvolupar-se i es vegin ben, acollits pels valors intel·lectuals de la nostra ciutat.

ARTUR PERUCHO A "AMICS DE LES ARTS"

"Amics de les Arts" anuncia oficialment la celebració per al vinent divendres, a les deu de la nit, de l'anunciada conferència a càrrec, del prestigiós publicista n'Artur Perucho.

El prestigi del conferenciant, home que de fa un gran nombre d'anys es mou dintre el camp del periodisme i la crítica, exercint el seu comès amb una gran sinceritat i encert, asseguren que la dissertació que ens oferirà resultarà interessant en extrem, molt més quan el tema a tractar, "L'art com a instrument de propaganda social", serà ofert per un conferenciant que posseeix una clara visió de les qüestions artístiques i pot donar-nos les més encertades orientacions, que tant convé divulgar en aquests moments de renovació.

FESTIVAL A LA JOVENTUT TERRASSENCA

S. C. Joventut Terrassenca, té en projecte per al proper dia 14 un escollit i variat festival a profit de les Milícies Populars i en el qual seran sortejats nombrosos regals cedits per diversos comerços i empreses industrials.

NOTA INTERESSANT DEL COMITÈ DE CONTROL DE LLUM I FORÇA

El Comitè dc Control local de Llum i Força (Secció Gas), posa en coneixement dels abonats d'aquest fluid que a partir de demà dijous, 4 de febrer, establirà l'ha orari que més avall s'esmenta, per tal que els abonats del fluid de gas puguin fer ús d’aquest combustible.

Horari

De dos quarts d’onze del matí a les dues de la tarda.

De les sis de la tarda a dos quarts de nou del vespre.

Aquest Comitè de Control; d'acord amb la Conselleria, de Serveis Públics, ha pres aquestes mesures com a conseqüència de l’escassedat de carbó d’hulla i mentrestant s'espera la tramesa d'una propera expedició d’aquesta matèria prima.

Aquest Comitè de Control, sempre d'acord amb la Conselleria de Serveis Públics, espera dels abonats que compliran estrictament aquest horari de consum; altrament el combustible que hi ha actualment en existència fora insuficient per a cobrir les necessitats més urgents, i amb el perill de produir greus conseqüències a la xarxa de tubàries de conducció .del gas.

ADVERTIMENT ALS POSSEÏDORS DE BLAT

La Conselleria Municipal de Proveïments fa avinent que dintre el termini de 48 hores, ha d'ésser dipositat a aquesta Conselleria el blat declarat, advertint que els qui no compleixin aquesta ordre, els seran aplicades les sancions pertinents.

AVÍS MOLT IMPORTANT SOBRE LA TARJA DE CONSUM FAMILIAR

La Comissió Municipal de Serveis Públics, havent donat ja per ocupada la recollida a domicili dels impresos relatius a la Tarja de Consum Familiar, fa avinent a totes aquelles famílies que per oblit, involuntari o per qualsevol altra causa no haguessin omplert l'esmentat Imprès, que passin pel Negociat d'Estadística (segon pis de les Cases Consistorials durant els dies 4, 5 i 6 a les hores de despatx, per tal de fer-ne entrega o formular l’oportuna reclamació.

EL RACIONAMENT DE GASOLINA

La Comissió Municipal de Serveis Públics i les Delegacions Sindicals pel control de la gasolina, recorden novament a totes les entitats sindicals, polítiques i als Comitès de Control i Consells d'Empresa, que encara no han entregat la relació dels cotxes, amb especificació de la marca i consum setmanal de gasolina, l'obligació que tenen d'entregar-lo ràpidament, doncs contràriament es poden trobar amb dificultats molt sensibles per al proveïment d'aquest combustible.

EL CONCERT DE DISSABTE

La venda de localitats.

Des de demà, dijous, de les onze a la una del migdia, a la consergeria del Teatre del Poble, i de sis a vuit a la taquilla del mateix Teatre, fins el dia de la celebració del concert, hom podrà adquirir les localitats per el gran recital de piano que l'eminent músic Juli Pons interpretarà el vinent dissabte, a les cinc de la tarda, en l’esmentat local, en homenatge als pobles de la U. R. S. S. i de Mèxic.

En atenció a què es persegueix la finalitat de fer assequible a les masses populars la música selecta, els preus seran únicament a dues i a una pesseta.

Es d'esperar que el poble terrassenc sabrà acollir com cal aquest esdeveniment artístic, més tractant-se d'un homenatge a dos pobles, el rus i el mexicà, que tant han palesat la seva solidaritat amb els antifeixistes de la nostra terra.

ALS TREBALLADORS DE LA TERRA

La Conselleria d'Agricultura fa avinent a tots els ciutadans que degut a l'haver de confeccionar-se el Cens de tots els treballadors de la terra, es veu obligada a suspendre fins a nova ordre els assentaments per a cultivar terres que ha portat a terme fins a la data i que han donat un gran ressorgiment a l'agricultura en bé de la Revolució.

Queden, per tant, assabentats tots els ciutadans afectats per aquesta ordre, pregant-los quo s'abstinguin fins a nova ordre, que es farà públic oportunament, de sol·licitar nous assentaments de terres per cultivar.

AVÍS ALS AFILIATS

Es prega a tots els afiliats que tinguin fotografies relacionades amb el moviment del nostre Partit i amb les nostres milícies, es serveixin ensenyar-les al Departament d'Organització i Propaganda per tal de treure'n còpies de les que es considerin més interessants per l'arxiu del moviment que s’està organitzant.

No hay comentarios: