lunes, 7 de diciembre de 2020

El Dia, edició de dimarts 19 de gener de 1.937, pàg. 2 i 3

L’ARRANJAMENT DEL PARC MUNICIPAL.

Fa ja força temps que va procedir-se a la inauguració del Parc Municipal, situat a l’antiga Masia Freixa.

Encara que fins ara s’hi havia vingut celebrant alguns festeigs populars, de fet el Parc no ha estat obert públicament els dies Inter setmanals.

Interessant-nos saber l’estat d’aquest lloc d’esbargiment, els informadors locals hem tingut ocasió de parlar amb el Conseller N’Espartacus Puig, que és qui té cura d’aquestes qüestions de bon ordre local.

L’amic Puig ens ha assegurat que les obres en el parc van tirant-se endavant amb tota rapidesa. Es tracta de convertir-lo en un lloc ideal, ben arranjat i amb excel·lents condicions on els petits i els grans podran gaudir-hi en els moments de lleure.

Es conservarà la part de bosc i es condicionaran millor els jardins. Sobre aquest punt, ens ha dit el Conseller que a fi d'embellir millor aquests es plantaran uns 7.960 rosers que en florir la propera primavera causaran un efecte immillorable.

En les clarianes pertinents sabent què s'hi instal·laran bancs, els quals seran col·locats en diversos punts del parc, per tal d'oferir descans.

En fi l’amic Puig té molt interès en que aquest lloc resulti agradable en extrem i ofereixi excel·lents condicions per el repòs i esbargiment a la vegada que vol que representi un centre el més bell possible, amb l’ajut de la natura.

Totes aquestes reformes, ens assegura el Conseller, s’enllestiran ràpidament, ço que permetrà inaugurar oficialment el Parc i obrir-lo públicament tots el dies, cosa que es portarà a cap dintre la primavera propera.

LA QÜESTIÓ DE LES SOL·LICITUDS DE VIVENDES :: NOTA DE LA CONSELLERIA D'OBRES I VIVENDA.

Per tal d’acabar amb els abusos que s’han vingut fent en les vivendes, tals com traspàs d’unes a altres sense autorització, i abandonament de les mateixes sense lliurament de claus, es posa en coneixement d’arrendataris i arrendadors, que no serà permès cap traspàs ni canvi de vivenda sense l’autorització d’aquesta Conselleria de la Vivenda, que té el seu domicili en el carrer del Passeig, 7, havent-se d’atendre els infractors d’aquesta disposició a les sancions que determini la Comissió.

En dita Conselleria es portarà un registre per rigorós ordre, de tots els sol·licitants de vivenda, a l’objecte d’acabar amb els favoritismes que han vingut imperant fins ara i poder donar a cada sol·licitant el que per rigorós ordre li correspongui.

DEMÀ ACABA EL TERMINI PER A LA INSCRIPCIÓ AL CENS D’APARELLS DE RÀDIO.

Ràdio Club Terrassa, recorda novament que el dia 20, o sigui demà, acaba el termini per a la inscripció al Cens d’aparells de Ràdio.

Al local de la nostra Emissora, es faciliten els fulls per a complimentar aquest deure inexcusable. Poden sol·licitar-los lliurement, tots els ciutadans que ho desitgin.

Els socis de Ràdio Club Terrassa podran evitar-se tota molèstia, tota vegada que l’entitat els repartirà els fulls citats a domicili.

DONATIUS REBUTS A LA CONSELLERIA SOCIAL.

La Comissió d’Assistència Social del Consell Municipal d’aquesta ciutat ha rebut dels obrers de la casa Guillemot Serra i Cia., 30 suèters, i de la Ferreteria Argemí una quantitat de roba, els quals donatius seran destinats als infants refugiats d’aquesta ciutat.

NOU HORARI PER A LA CIRCULACIÓ DELS AUTOBUSOS.

Des d’ahir fins a nova ordre, el servei d'Autobusos de la nostra ciutat, actuarà segons el següent horari:

Matí: De dos quarts de 8 a les 9.

Migdia: De les 12 a les 2.

Vespre: De les 6 a les 8.

QUANTITAT TROBADA.

Ahir, al carrer Concili Egarenc, fou trobada una quantitat de pessetes les quals estan dipositades en aquesta Conselleria d'Assistència Social i seran lliurades a la persona que acrediti ésser-ne posseïdor.

AVÍS IMPORTANT ALS COMERCIANTS I INDUSTRIALS.

Per tal de donar bona marxa al control de la Industria tèxtil de la nostra localitat, son pregats tots els comerciants i Industrials, de recollir, el primer dia de cada mes, a la Conselleria d'Economia, els fulls que cal emplenar per tal de donar compte de les matèries que tenen existents en llurs magatzems.

Als infractors de dita ordre se’ls imposaran les sancions que el cas requereixi.

IMPORTANT ORDRE D’UNES CONSELLERIES :: INTERESSA A TOTS ELS CIUTADANS.

Recomanem als nostres lectors, no deixin de llegir l’importantíssim ban que publiquem en la secció corresponent.

Es tracta d’una ordre de les Conselleries de Defensa i Seguretat local, segons el qual, el veïnat de la nostra ciutat, a partir de les 10 de la nit, haurà de tenir tancades portes i finestres de tot arreu, per tal que la llum de les habitacions no doni al exterior.

A la vegada, també segons disposa l’ordre, caldrà tenir aixecades les persianes de les finestres de tot arreu, per tal que la llum de les habitacions no doni a l’exterior.

A la vegada, també segons disposa l’ordre, caldrà tenir aixecades les persianes de les finestres i balcons.

DESAPARICIÓ D’UN EMBLEMA MONÀRQUIC.

De dies que des de la premsa local, s’havia sol·licitat la desaparició dels emblemes monàrquics que fins avui dia han vingut figurant davant la general indiferència, a la façana de la Caserna Lluís Sirval, de la Guàrdia Nacional Republicana de la nostra ciutat.

S’esperava que d’un moment a l’altre, les nostres autoritats donarien les ordres corresponents per tal que es practiqués la neteja d’aital escut pertanyen al règim ignominiós que imperà a Espanya, abans del 14 d’abril.

Finalment, aquesta ordre ha arribat. Aquest matí s’ha manifestat als periodistes, que fent cas de les campanyes que s’han portat a cap i les sol·licituds rebudes, s’havia ordenat que immediatament fos fet desaparèixer l’escut que figura en la façana de referència.

Heus ací una decisió que celebrem i que ja fa temps hauria d’haver estat realitzada.

L'INCENDI D'AHIR VESPRE.

Ahir, en la nostra secció de darrera hora, donàrem compte, d'haver-se declarat a primera hora del vespre un incendi en el bosc de prop de Can Costa.

En els primers moments la cosa semblà que revestia molta importància. El fet que en aquella hora fosquegés, donà més relleu al foc, que per desenrotllar-se des uns elevats punts que dominen la nostra ciutat, fou molt vist.

Immediatament d’avisades les nostres autoritats, corregueren aquestes al lloc del fet, per tal de fer-se càrrec de la importància de l’incendi.

No hay comentarios: