lunes, 14 de diciembre de 2020

El Dia, edició de dissabte 23 de gener de 1.937, pàg. 2 i 3

UN PERTORBAT MENTAL, INTENTA SUICIDAR-SE.

Ahir Divendres, a dos quarts de 12 aproximadament, del migdia, en la casa número 29 del carrer de la Riba, es registrà un fet d’importància.

En la casa de referència, hi viu el veí Ramon Torrens i Trencs, el qual, d’un quant temps a aquesta part presentava alguns símptomes de pertorbació mental, pel qual fet calia exercir damunt d’ell certa vigilància en evitació de fets desagradables.

Aquests, però, es produïren ahir, i d’una manera que alarma a més dels familiars del malalt, tot el veïnat.

Car el Ramon Torrents, aprofitant que en l'hora més amunt esmentada es trobava al marge de tota vigilància; anà al pati que hi ha a la casa de referència i va llançar-se a un pou que hi ha en un reco del mateix, el qual té uns vint-i-cinc metres de profunditat.

Pesi a la caiguda i a les greus conseqüències que la mateixa podia reportar-li el Torrents no sofrí cap dany si exceptuem la consegüent remullada.

Com sigui que una volta dintre l’aigua, el desgraciat, va posar-se a cridar, els seus laments arribaren a les persones de la casa del veïnat que corregueren ràpidament al pou per tal de provar d'extreure el caigut.

Va telefonar-se tot seguit a la Creu Roja i el cotxe del centre benèfic corregué al lloc del. fet, amb elements del cos, per tal de .saber de què es tractava. També va ésser enviada l’ambulància al mateix punt, però aquesta precaució fou innecessària, car el Torrents no sofrí cap mena de ferida.

Aquest fou tret ràpidament del pou, pels elements més amunt esmentats, amb l'ajuda d'un veí que s'apressà a portar cordes i davallà al fons a treure el caigut.

Una vegada tret, va ésser retornat i tractat convenientment, romanent en el seu domicili fins aquesta tarda, que per l'ambulància ha estat traslladat a un lloc de curació, com el seu estat mental requereix.

GRAN MITING DE TREBALLADORS DE LA TERRA.

Organitzat pel Sindicat Agrícola Cooperatiu de Rabassaires, tindrà lloc demà diumenge a les 10 del matí, al cinema Alegria de la nostra ciutat, el magne míting de concentració comarcal de treballadors de la terra, en el qual acte prendran part els més destacats militants d’aquella organització agrícola, tals com Josep Torrents, Ramon Mas, Lluis Ardiaca i l’actual Conseller d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Josep Calvet.

EL 40è CONCERT BENÈFIC DE LA RONDALLA DEL CENTRE ARAGONÈS.

Avui dissabte a les 9 de la nit, es celebrarà un gran festival en el “Teatre Confederal” de la veïna localitat d’Olesa de Montserrat.

Entre altres valuoses atraccions que hi actuaran, prendrà part en el mateix la celebrada Rondalla del Centre Aragonès de la nostra ciutat, la qual oferirà un escollidíssim programa amb la col·laboració dels cantants Faustí Ariño i el nen Albert.

Novament doncs, la destacada agrupació musical de la nostra ciutat, actua en actes benèfics.

El que té més importància del present acte, és que amb ell es celebrarà el quarantè concert benèfic en el qual prendrà part la Rondalla del Centre Aragonès de la nostra ciutat, que tan encertadament dirigeix el remarcable guitarrista Salvador Cañada.

Desitgem als amics components de la referida rondalla, un nou èxit ben remarcable, en la veïna i industriosa vila, en aquesta seva actuació fora de la nostra localitat, que no dubtem representarà per a ells un nou graó en la carrera dels seus èxits.

LLIURAMENT.

El ciutadà Arcadi Gallego ha fet lliurament a la Conselleria de Defensa de 41 quilos de plom, destinats per a material de guerra.

NOVA JUNTA DIRECTIVA DEL GREMI DE XOFERS.

En reunió general ordinària celebrada el proppassat dia 12 per aquest Gremi, es renovà la Junta Directiva, que restà com segueix :

President. Jaume Gorina: Vice-president, Marti Alsina; Secretari, Josep Castells, Vice-secretari, Enric Colomer; Tresorer, Francesc Agut; Comptador, Josep Masdeu; Vocal primer, Joan Rodoreda; Vocal segon, Andreu Casasayas; i vocal tercer, Ramon Amat.

En la reunió s’acordà fer un donatiu al Socors Roig Internacional de 250 pessetes i a la Creu Roja local, altre de 250 pessetes.

ELECCIÓ DE NOUS MEMBRES DE JUNTA DE LA "FRATERNITAT REPUBLICANA".

El diumenge, dia 31, de les 3 a dos quarts de 5 de la tarda, al saló d'actes de la Fraternitat Republicana, es procedirà a l'elecció voluntària dels nous membres de la junta de l'entitat.

INGRÉS DE SOCIS NOUS A LA FRATERNITAT REPUBLICANA.

La Junta Directiva de la Casa del Poble, ha acordat obrir un termini prudencial per a l'admissió de-nous socis de l'entitat.

Podran formular l’ingrés de soci, tots els ciutadans que vinguin proposats per quatre signatures de socis de l'entitat i que se sotmetin a les condicions d’ingrés que les circumstàncies aconsellin establir.

 

TROBALLA D’UNES EINES.

A LA Comandància Municipal es guarda un paquet d’eines, el qual ha estat trobat per un ciutadà a la via pública, les quals seran lliurades a qui acrediti ésser-ne propietari.

Les eines en qüestió són vàries i serveixen per a la reparació de motocicletes.

A TOTS ELS CAMPEROLS DE LA COMARCA DE TERRASSA.

Per segona vegada es fa avinent a tots els ciutadans treballadors de la terra, que tot el blat que puguin tenir emmagatzemat, sigui en la quantitat que sigui, queden obligats a declarar-lo a la Conselleria de Proveïments de Terrassa, el que remarquem amb insistència perquè no eludeixin , l'esmentada disposició, ja que se'ls aplicarien sancions molt severes, degut à les serioses disposicions que des de la data s'han pres.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'ha registrat el següent accident al  Dispensari:

Pere Ballbé, de 60 anys d'edat, i domiciliat al Raval, 28. Presentava fractura al coll dei fèmur esquerre, a causa d'una caiguda a la via pública.

GEST LLOABLE.

El Sanatori-Mèdic-Quirúrgic (Hospital) agraeix el deseiximent mostrat per Na Rosa Armengol, vídua d'En Josep Ullés, metge que fou d'aquesta ciutat, que ha fet lliurament de varis medicaments i accessoris mèdics, així com de la llibreria mèdica que conté valuoses obres d'estudi mèdic.

Gràcies per aquest gest tan elogiable.

No hay comentarios: