miércoles, 30 de diciembre de 2020

L’Acció, edició dijous, 4 de Febrer de 1.937, pàg. 2

Importante servicio hecho por las patrullas del Departamento de Investigación de Tarrasa

Ha venido a nuestro departamento, una pista de que unos jóvenes aficionados a la Radio-Emisora, hacían pruebas para construir una. Se pusieron en vigilancia las patrullas al servicio de este Departamento, dando por resultado que en una torre de «Les Fonts» de Tarrasa. ha sido encontrada una Emisora clandestina. Siguiendo la pista, se desplazaron a Barcelona una de nuestras patrullas y se entrevistaron con nuestro compañero Dionisio Eroles notificándole la noticia, el cual puso un compañero de su confianza a disposición de la patrulla, dando por resultado que en la calle de Lauria número 69, 3.º 1.ª ha sido encontrada otra Emisora clandestina de gran potencia.

Este Departamento, no era de su gusto hacerlo público porqué seguían la pista de algunas otras, lo cual será ineficaz por las declaraciones de la prensa local de Tarrasa y la de Barcelona, que han adelantado la noticia que no es exacta, ya que no menciona para nada a las patrullas, puesto que son ellas las que han prestado tan importante servicio.

Estos son los chiquillos de Pedro, que están en las patrullas de Tarrasa por la Consejería de Seguridad de Tarrasa. Departamento de Investigación. Pedro Alcocer.

EL CONCURS DE CARTELLS ANTIFEIXISTES D'AMICS DE LES ARTS.

Amics de les Arts té obert un concurs de cartells antifeixistes les bases del qual foren ja publicades a la premsa unes tres setmanes enrera i són, per qui li interessin, exposades a la post de dita entitat.

Havem polsat l'ambient que ha despertat el concurs entre els nostres dibuixants, pintors i cartellistes.

Per les impressions que n'hem recollit podem assegurar que existeix una gran animació i, per tant, es de preveure que la tasca del Jurat qualificador serà intensa.

Per part de l'Ajuntament ha estai cedit a «Amics de les Arts» el primer premi que consisteix en un complert i valuós lot de llibres molt interessants pels pintors i dibuixants. A més, les Centrals Sindicals, C. N. T. i U. G. T. han ofert també bons premis que seran els accèssits atorgats als millors cartells després del premi primer.

El dia onze del corrent acaba el plaç d'admissió de treballs després del qual seran exposats a la sala d'exposicions de l’entitat organitzadora amb la indicació del fall del Jurat.

Es de creure serà molt visitada aquesta exposició ja que ha despertat una gran curiositat entre tot el poble de Terrassa.

DISPENSARI D'URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC-QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Ha estat curat de cremades de primer grau al dors de la mà dreta Antonia García de 38 anys d'edat i domiciliada al carrer d’Ireneu 60.

A causa d'un accident de treball. ha estat assistit Josep Hernández de 20 anys d'edat i domiciliat al carrer de Montserrat 22, presentant contusió al dit gros del peu.

També ha estat curada la velleta de 82 anys Anna Maurin domiciliada al carrer de Santa Magdalena 44, presentant segons diagnòstic del Dr. de guàrdia esgarrinxades a la cara i contusions múltiples al coll de resultes d'unes baralles.

HA ESTAT DESCOBERTA UNA EMISSORA CLANDESTINA D'EXTRAORDINÀRIA POTENCIA.

Els agents de policia han procedit a la incautació d'una emissora de. ràdio que hi havia en una torre dels voltants de Terrassa la qual fou portada a la Comissaria d'Ordre Públic.

Els tècnics que la reconegueren manifestaren que es tracta d'una emissora molt potent que pot donar noves a Amèrica.

Hom creu que es tracta d'una de les emissores de que es servien els facciosos.

BARALLES DE VEINAT.

Maria Lahuerta Niurols va denunciar a la policia que la seva filia ahir en anar a cercar aigua al pou, va trobar una seva ex-amiga que s'anomena Emilia Borràs amb la qual varen discutir ressentiments antics que varen degenerar en una baralla, en la qual no havent-n'hi prou s'hi varen barrejar les mares de les noies, acabant en una batalla campal pròdig en esgarrinxades i estirades de cabells.

Tot aquest «tinglat» va desenrotllar-se al carrer de Santa Magdalena.

ESTABLIMENT DE L'HORARI DE CONSUM DEL GAS.

El Comitè de Control Local de Llum i Força (Secció Gas) posa en coneixement dels abonats a aquest fluid, que des d'avui, dijous, s'establirà l’horari que s'esmenta a continuació, per tal que els abonats puguin usar el combustible.

Mati, de dos quarts d'onze a les dues.

Tarda, de les sis a dos quarts de nou.

Aquest Comitè de Control Local ha adoptat aquest horari de consum d'acord amb la Conselleria de Serveis Públics, degut a l'escassetat d'hulla, mentre i tant hom l'espera la tramesa d'una propera expedició d'aquesta matèria prima.

Aquest Comitè de control, sempre d'acord amb l'al·ludida Conselleria, espera dels abonats que compraran estrictament aquest horari de consum. Altrament, el combustible en existència fora insuficient per a cobrir les necessitats més urgents, amb el perill encara de produir greus danys a la xarxa de tuberies per a la conducció del gas.

SINDICAT OBRER DE LA METAL·LÚRGIA I DERIVATS U.G.T. (Secció fonedors).

Convoquem tots els afiliats d'aquesta Secció a la reunió que tindrà lloc avui a les deu de la vetlla, en el nostre estatge.

Els assumptes a tractar són de la màxima importància.

A TOTES LES MILITANTS DEL GRUP FEMENÍ D'ESQUERRA.

Se us convoca a l'Assemblea que tindrà lloc diumenge a les quatre de la tarda a la Casa del Poble per tractar de la següent ordre del dia:

1er. Canvi de Junta.

2on. Assumpte de gran interès.

NOTES IMPORTANTS DE LA CONSELLERIA DE PROVEÏMENTS.

Aquesta Conselleria de Proveïments fa avinent que no pot permetre's a cap majorista, comerciant ni particular, que faci intercanvis de queviures ni cereals sense el consentiment d'aquesta Conselleria.

Aquesta Conselleria Municipal de Proveïments, posa en coneixement del públic en general que a partir d'avui serà racionat el pa de la manera següent: Un pa per tarja i els que presentin tarja i certificat els seran facilitats en la mateixa proporció de la tarja.

Aquesta Conselleria Municipal de Proveïments fa avinent que en totes les targes deuen fer-hi constar el nom del cap de casa, adreça i nombre de familiars en total, advertint que la que no porti aquest requisit a partir de demà no els hi serà despatxat cap article.

AVÍS IMPORTANT ALS TREBALLADORS DE LA TERRA.

Aquesta Conselleria d'Agricultura fa avinent a tots els ciutadans que degut a l'haver de confeccionar el Cens de tots els treballadors de la terra, es veu obligada a suspendre fins a nova ordre els assentaments per a cultivar terres que ha portat a terme fins a la data i que han donat un gran ressorgiment a l’agricultura en bé de la revolució.

Queden, per tant, assabentats tots els ciutadans afectats per aquesta ordre, pregant-los que s'abstinguin fins a nova ordre, que es farà públic oportunament, de sol·licitar nous assentaments de terres per cultivar.

EL PLE DEL CONSELL MUNICIPAL.

Ordre del .dia per a la sessió ordinària que celebrarà el Ple del Consell Municipal, el proper dijous dia 4 de febrer del 1937, a les 22 hores:

a) Aprovació de l’acta anterior.

b) Despatx d'ofici.

c) Dimissió de dos Companys Consellers i provisió en el seu cas de les vacants que es produeixin.

d) Donar compte del nomenament de Vocals no Consellers per a formar part de diverses Comissions municipals.

e) Ratificació de l'acord de la C. Permanent designant les Seccions de recluta que han de intervenir en les operacions de lleves d'enguany.

f) Lectura i discussió de les proposicions de caràcter urgent, i

g) Precs i preguntes.

NOTA DE LA COMISSIÓ DE SERVEIS PÚBLICS.

A punt d'ésser completades les dades estadístiques que sobre el consum de gasolina ha portat a cap aquesta Comissió Municipal de Serveis Públics, es fa avinent a totes les entitats oficials i particulars que encara no hagin facilitat les dades sol·licitades reiteradament aquests darrers dies, que aquesta Comissió no atendrà ni es farà responsable dels perjudicis que hom pugui rebre a conseqüència de no haver complert amb aquests requisits.

No hay comentarios: