sábado, 5 de diciembre de 2020

L’Acció, edició dilluns, 18 de Gener de 1.937, pàg. 2

Anuncis oficials

AJUNTAMENT DE TERRASSA

EDICTE

Confeccionat el Padró de les persones subjectes a l'arbitri sobre inquilinat, corresponent a l'exercici de 1937, resta de manifest al públic, en el Negociat municipal d'Arbitris, per termini de quinze dies, en qual plaç i cinc dies més, podran presentar-se les reclamacions relatives a inclusions i a modificacions de quotes, en l'advertència, que no seran ateses les que es formulin fora del període indica t.

Terrassa a 16 de gener del 1937.

—El President del C. M., Jaume Figueres.

CONSELL MUNICIPAL DE SEGURETAT LOCAL

BAN CONTRA ELS FURTS AL CAMP

Havent arribat repetides denúncies formulades per la classe pagesa respecte la usurpació de productes de la terra i altres relacionades amb les malvestats que es cometen contra els conreus, que no tendeixen sinó a fomentar l'alarma al camp fent obra destructiva en el moment més àlgid del període revolucionari que vivim, oi més, quan tots els anhels son fomentar-los, com a punt de partida des de la reraguarda per a sostenir fins allà on sigui la lluita antifeixista, aquesta Conselleria de Seguretat Local acollint i fent-se ressò de les queixes justificades, ha disposat el següent:

1er.— A partir de la publicació del present  Ban, per les patrulles de Milicians a les seves ordres serà practicada la missió de policia en la part forana d'aquest terme municipal, amb totes les atribucions i facultats inherents al  càrrec confiat, vetllant pel treball que el camp porta a terme la classe rabassaire.

2on.— Tota persona que se la trobi furtant o destruint, productes de la terra, li serà aplicada la màxima sanció que el moment revolucionari determina, com a facciós.

3er.— Es faculta a les patrulles de policia per a la detenció de tota persona que portant productes del camp, no doni o justifiqui plenament la seva procedència com és degut.

4art.─ S'ordena als treballadors del camp es donin a les referides patrulles de policia, totes les facilitats i assessoraments quan els siguin sol·licitats, per al millor i més eficaç compliment de la missió que els hi ha estat confiada.

Terrassa 15 de gener de 1937.

El Conseller Regidor de Seguretat Local

COLUMNES ALPINES, SECCIÓ D'ESQUIADORS DEL P.O.U.M.

Es fa avinent a tots els familiars o companys dels milicians enrolats en aquestes columnes, que la correspondència ha d'enviar-se a la següent adreça: Tercera Secció d'Esquiadors del P. O. U. M.- Refugi de Segremorta - ALP (Girona ).

ELS MILICIANS TENEN FRED.

El Secretariat del Socors Roig del P. O. U. M. rep insistentment dels milicians que lluiten al front demandes de peces de roba per abric, i per aquest motiu prega a les famílies de Terrassa que tinguin abrics, suèters, americanes o altres peces usades o no, i vulguin ajudar els que es baten al front contra el feixisme, que en facin donatiu al Socors Roig del P. O. U. M. (Milícies Catalanes, 55) de 6 a 8 del vespre o al local social, del P. O. U. M. (Joaquim Maurin, 40) a qualsevol hora del dia.

NOTA DE LA COMISSIÓ D'ASSISTÈNCIA SOCIAL.

Aquesta Comissió fa públic per mitjà de la present nota, que demà dimarts, dia 19 del corrent i local de la Cuina Popular, es pagaran les factures pendents de cobrament de 3 a 5 de la tarda, acompanyades dels corresponents «vals»

EL NOU DEPARTAMENT D'ASSISTÈNCIA SOCIAL.

Aquest matí els informadors han visitat el nou departament que el Consell Municipal ha dedicat a Assistència Social.

Han estat rebuts pels Consellers Sàbat i Garriga, els quals ben amicalment els han mostrat les espaioses dependències, del qual es componen i que ja era hora que tingués en una obra tan interessant i utilitària com és l'Assistència Social i Pro Infància Obrera.

EL MÍTING DE LA U. G. T.

El dirigent de la U. G. T. local, bon company nostre, ha escrit una externa ressenya del magnífic míting antifeixista i sindical celebrat ahir al Cinema La Rambla, organitzat per la Unió Local de Sindicats Obrers.

Avui no ens ha estat possible de publicar, per la seva extensió, aquest treball periodístic, que donà una precisa idea d'allò que fou dit en el míting pels diversos oradors.  Anirà en l'edició de demà.

Afanyem-nos a dir, això si, que l'acte constituí un èxit tant  de públic,─ el Rambla s'omplí— com de proselitisme i moral.

EL DIA 20 ACABA EL TERMINI PER A L'INSCRIPCIÓ AL CENS D'APARELLS DE RÀDIO.

Ràdio Club Terrassa, recorda novament que el dia 20 del corrent mes de gener, acaba el termini per a la inscripció al Cens d'aparells de Ràdio.

Al local de la nostra Emissora, es faciliten els fulls per a complimentar aquest deure inexcusable. Poden sol·licitar-los lliurement tots els ciutadans que ho desitgin.

Els socis de Ràdio Club Terrassa, podran evitar-se tota molèstia ja que l'entitat els repartirà els fulls citats a domicili.

REFORMES A L'EMISSORA LOCAL.

Ràdio Terrassa, seguint el seu projecte de millorar els seus serveis en el, possible en bé dels seus socis i dels radiooients en general, es troba actualment en pla de reforma de la seva emissora, per tal de procurar una més perfecta audició.

VOLUNTARIS PER UN COS D’ENGINYERS.

Formant-se una columna d'enginyers nomenada «Siempre Adelante»  es prega a tots els companys que voluntàriament vulguin inscriure-s'hi, passin pel departament de milícies de la U. G. T., carrer de les Milícies Catalanes, on se'ls facilitaran detalls.

No hay comentarios: