sábado, 12 de diciembre de 2020

L’Acció, edició divendres, 22 de Gener de 1.937, pàg. 1 i 2

Convocatòria als militants d’Esquerra Republicana de Catalunya de Terrassa

Elecció dels membres que amb caràcter transitori han d'omplir quatre càrrecs dintre del Comitè Executiu Local.

Diumenge, dia 31, de les 3 a dos quarts de cinc de la tarda, al saló d'actes de la Casa del Poble.

CONDICIONS DE L'ELECCIÓ

Són quatre els llocs a cobrir dintre el C. E. L.. en substitució d'altres tants companys que per raó de trobar-se al front o ocupar càrrecs incompatibles amb els de l'al·ludit Comitè, han de cessar transitòriament mentre duri llur absència o gestió. d'acord amb el reglament del Partit a la localitat.

Quan els quatre Companys que han de cessar, tornin a quedar lliures del càrrec que actualment tenen, o hagin regressat de la seva absència tornaran a ocupar, automàticament, llur lloc dintre el C. E. L.

Els deixaran vacant la plaça que hauran d'ocupar, els Companys que en l'elecció de diumenge obtinguin menor votació i si hi hagués igualtat en el resultat dels vots, el C. E. L., en la primera sessió de reconstitució acordaria respecte la manera de resoldre la norma de substitució.

Totes les candidatures que vulguin concórrer a l'elecció hauran d'ésser presentades abans de les 10 del vespre del proper dissabte, dia 30, a algun membre de Comitè avalades amb les signatures de més de vint-i cinc militants.

Cada candidatura que es presenti tindrà dret a que dos dels seus avaladors intervinguin l'elecció; i aquests seran els únics que podran controlar el curs de la mateixa i discutir, a l'hora de l'escrutini, la impugnació del resultat, si a aquest punt hagués d'arribar-se.

Tenen dret a emetre sufragi els socis de Fraternitat Republicana; Joventut d'E. R. «Estat Català»; Grup Femení d'E. R. i Casals d'E. R. dels districtes III i IV.

Els electors hauran de venir proveïts dels documents acreditatius del seu dret a votar, per si la mesa cregués oportú demanar-los-hi.

Terrassa, 19 de gener de 1937.— El Secretari, M. Boada.

Ingrés de socis nous a Fraternitat Republicana

La Junta Directiva ha acordat obrir un termini prudencial per a l'admissió de nous socis de l'entitat. donant així possibilitat d'ingrés al gran contingent de ciutadans que han sol·licitat venir als nostres rengles, closos per a tots l’admissió des del 10 del passat juliol, data de l'aixecament feixista.

En conseqüència, podran formular l'ingrés de soci tots els ciutadans que vinguin proposats per quatre signatures de soci de l'entitat, i que se sotmetin a les condicions d'ingrés que les circumstàncies aconsellin establir.

Des del moment de la publicació del present avís, queden admeses les sol·licituds a secretaria.

Els nous socis estaran exemptes del pagament de quota d'ingrés.

Terrassa 20 de gener de 1937.— Per la J. Directiva, I. Torrella.

NOTA DE LA CONSELLERIA DE PROVEÏMENTS (Per a la adquisició de sucre).

Vistos els abusos comesos en la compra d'aquest article, aquesta Conselleria acorda que a partir de la publicació d'aquesta nota serà exigida la tarja de comprador que serveix per als Mercadals.

PAGAMENT ALS FAMILIARS DELS  MILICIANS DE LA COLUMNA ROJA- NEGRE.

La Conselleria de Defensa d'aquesta ciutat (Departament Subsidis) fa avinent als familiars dels milicians enrolats a la columna Roja-Negra que van sortir els dies 27 i 28 del passat desembre, que demà dia 23 del corrent de 10 a 1 del matí i de 4 a 6 de la tarda, es pagaran els subsidis corresponents.

Al mateix temps es notifica que no es vagi a cobrar a Barcelona cap subsidi de milicià de la mateixa columna.

DEMÀ AL TEATRE DEL POBLE.

El quadre Artístic Ferroviari de Lleida, que amb tant d’èxit recorre les viles i ciutats de Catalunya i l'Alt Aragó, es presentarà a la nostra ciutat en dues funcions de teatre, a profit dels Hospitals de Sang i Milícies antifeixistes.

A la tarda es posarà en escena el drama social «La Fàbrica» i a la nit «Juan José» i el sainet «El sexe dèbil».

FESTIVAL BENÈFIC PRO INFANCIA.

El dissabte dia 23 a les nou de la nit tindrà lloc a Olesa un festival pro infància en el qual hi prendrà part la Rondalla del Centre Aragonés de la nostra ciutat dirigida per Salvador Cañada.

Cal fer remarcar que aquest concert és el que fa 40 de la colla de concerts benèfics que aquesta entitat porta fets d'ençà del 19 de juliol.

GREMI DE XOFERS DE TERRASSA.

En reunió general ordinària celebrada el dia 12 per aquest Gremi es renovà la junta directiva que és com segueix:

President, Jaume Gorina; Vicepresident, Martí Alsina; Secretari, Josep Castells; Vice-secretari, Enric Colomer; Tresorer, Francesc Agut; Comptable, Josep Masdeu; Vocal primer, Joan Rodoreda; Vocal segon, Andreu Casasayas; Vocal tercer, Ramon Amat.

També s'acordà fer un donatiu al Socors Roig Internacional de 250 pessetes i a la Creu Roja local també de 250 pessetes.

GRAN MÍTING DE TREBALLADORS DE LA TERRA.

Organitzat pel Sindicat Agrícola Cooperatiu de Rabassaires, tindrà lloc el proper diumenge, dia 24 a les 10 del matí, al Cinema Alegria de la nostra ciutat, un magne míting de concentració comarcal de treballadors de la terra, en el qual acte hi prendran part els més destacats militants d'aquella organització agrícola, tals com En Josep Torrents, Ramon Mas, Lluís Ardiaca i l'actual Conseller d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya. En Josep Calvet.

L'expectació que ha desvetllat entre la massa camperola de la nostra terra i especialment la de la nostra comarca vallesana és extraordinària i no cal dir que milers de pagesos acudiran a escoltar les doctrines que des de la tribuna del Cinema Alegria, traçaran els oradors del Sindicat Agrícola Cooperatiu de Rabassaires.

EL REPARTIMENT DE GASOLINA.

El departament de Serveis Públics, fa avinent que continua encarregat de la distribució de gasolina darrerament arribada a la nostra ciutat.

El referit departament, distribuirà tots els dies de 11 a 12 del matí i de 5 a 6 de la tarda, excepció feta dels dissabtes a la tarda i els diumenges, els tiquets pel tal que les persones i empreses interessades puguin recollir la quantitat d'aquella essència que els sigui necessària.

EL NOU CARNET PER ALS XOFERS.

A fi de poder estendre el títol corresponent als xofers de la nostra localitat, se'ls prega vulguin passar per la Conselleria de Serveis Públics amb una fotografia, dintre la major brevetat.

ASSEMBLEA DEL SINDICAT ÚNIC D'EMPLEATS MUNICIPALS.

EI Sindicat Únic d'Empleats Municipals, convoca als seus afiliats a l'Assemblea general extraordinària que s'efectuarà en el seu local social, demà dissabte dia 25 del corrent a les quatre de la tarda per a tractar del següent ordre del dia:

Lectura i aprovació de l'acta anterior.

Orientacions i avantatges de la socialització de la Medicina.

Assumptes generals.

Precs i preguntes.

Donada  la importància  de l'acte es prega l'assistència.

UNA  DELEGACIÓ DEL COMITÈ INSPECTOR DE TRIBUNALS DE CATALUNYA. 

Demà dissabte 23 del mes que som, es constituirà a aquesta una delegació del Comitè Inspector de Tribunals de Catalunya, per tal lliurar una inspecció als Jutjats de primera instància i  Instrucció Popular Local, Registre de la Propietat i Notaries. Es fa avinent per tal de que puguin ésser presentades a l'esmentat Comitè Inspector les queixes i reclamacions que tinguin de fer-li tots els ciutadans,  les quals s'efectuaran directament a l'esmentat Comitè, en el local dels  Jutjats i en el de l'Ajuntament, des de les dotze hores fins l'acabament de la inspecció.

No hay comentarios: