jueves, 10 de diciembre de 2020

Front, edició de dimecres, 20 Gener 1937, pàg. 2

Fets del dia

Dies enrere parlàvem dels lladres de cols. Induïts per la manca o l’escassetat de productes agrícoles en els mercats. Avui parlarem d'un altre fet semblant.

Es tracta dels vailets que van entrar a una casa a robar pa, puix que els havia estat assegurat que n'hi havia. Convindria conèixer bé el fons de la qüestió per tal de poder parlar amb ple coneixement de la causa d'aquesta qüestió. Però el fet ja enclou tot un tema que pot aprofitar-se àdhuc en el suposat cas que la realitat sigui ben altra.

El fet parla en si un ferment de pirateria, producte del medi en que és avui. Si avui, l’escassetat del pa obligant a fer cues interminables a perdre hores i hores, es crea en la psicosis Infantil la preocupació del pa, i mentre veurem infants que ca presten agradosament a fer hores i hores de cua per que saben que podran obtenir l'aliment esperat, en les mentalitats influenciables per les solucions emotives. I sense escrúpol, hi cap el perill de la desviació, L’infant que ara roba un pa, al les circumstàncies de la vida li son adverses, si ha d'anar sempre carregat de necessitats per satisfer, es un candidat a la professió de pillet. l això per l'honor, de la nostra revolució, cal cuidar-ho. Els infants, son els que menys han de sentir els horrors i les privacions que ens imposa la guerra i la revolució. Ells han.de viure en un ambient agradable i han de dedicar la seva imaginació a plasmar el “seu” món nou, a veure la vida sota els vidres de la realitat més exacta. I a sentir ka transcendència de l’esforç que representa la transformació social que vivim. Permetre que la seva atenció es pugui aturar en el camp estret de les nostres immediates necessitats és fer-ne una matèria apta a totes les desviacions.

HA ARRIBAT BENZINA

Han arribat a la nostra ciutat 5.000 litres de gasolina.

La Conselleria de Serveis Públics, junt amb un delegat dc cada una de les sindicals U. G. T. i C. N. T. controlaran la venda i distribució de dita essència.

FESTIVAL BENÈFIC ORGANITZAT PELS MILICIANS DE LA NOSTRA CIUTAT

Organitzat pels camarades del primer Batalló del tercer Regiment de l’exèrcit popular dc Catalunya, residents a la nostra ciutat, tindrà lloc divendres vinent, a les nou de la nit en el Teatre del Poble un festival benèfic a profit de l'Hospital de Sang.

Es posarà en escena en dit acte l'obra de Millás Rourell: "Els Fills" i el sainet. . còmic' "Els Troneres".

En els intermedis el company Tomàs Pla cantarà algunes peces del seu repertori. També la parella germans Martin executaran diversos números de ball i algunes peces de concert.

Aquest festival començarà puntualment a l'hora anunciada. El preu únic serà d'una pesseta.

ALARMA EN EL CARRER DE LA CISTERNA

En una tenda de verdures del carrer de la Cisterna es produí ahir a la tarda una gran alarma als crits de lladres que proferia una veïna,

Immediatament acudiren gran nombre de milicians i curiosos que en poca estona ompliren tot el carrer.

La mestressa de la casa explicà el fet de la següent manera:

Després d'uns vint minuts que havia sortit, deixant la porta tancada amb clau, en tornar a casa seva notà que la porta havia estat violentada. No obstant entrà amb precaució, però en notar què per dintre <<<illegible>>>

milicians per tal de detenir; als suposats lladres, però com sigui que els darreres de la casa donant al carrer Vinyals, un grup corregué ca aquell carrer a fi de tallar-les la retirada.

Efectivament, al cap de poc detingueren dos vailets que completament esporuguits saltaven la muralla.

Manifestaren que induïts per un xicot més gran que ells havien entrat a la casa per robar un pa. Com sigui, però que no se'ls trobà res a sobre després de reprendre’ls per la seva mala acció, foren posats en llibertat.

NECROLÒGICA.

A l'edat de 71 anys, ha mort en el seu domicili, carrer Enric, Fontbernat, 77, segon (abans Sant Francesc) Na Filomena Bernades i Comasilivas, mare del secretari de l'Alcaldia, Isidre Rovira.

L'acte de l'enterrament tindrà lloc demà al matí a les onze.

Rebin els seus familiars el testimoni del nostre més, sentit condol.

INCAUTACIO DE LA CASERNA DE LLUIS DE SIRVAL

Ahir. vingueren de Barcelona dos agents de la Comissaria d'Ordre Públic d'aquesta capital per tal d'incautar-se de la Caserna de Lluis de Sirval.

DEMANANT UNA RELACIÓ DE DISPESERS

La Conselleria dc Seguretat Local, Departament d'Investigació, posa on coneixement de tots aquells ciutadans que tinguin bar, fonda, dispeses i hotels, que presentin en aquest Departament, Raval de Fermí Galan, 12, una relació de tots els dispesers que tenen efectius, essent interessantíssim que portin diàriament la relació dels transeünts, o sigui els que són interins.

De no presentar-se lo dita relació, s'obrarà on conseqüència.

 

Consell Municipal

EDICTE

Havent estat presentat un projecte demanant l'agrupació i col·lectivització en, una empresa única de lots els carrossers , planxistes, forjadors en carrosseries i pintors d’automòbils, de la ciutat de Terrassa, el Consell d'Economia en la sessió celebrarà avui ha acordat, de conformitat amb el que disposa l'article 41 de l'Ordre de la Conselleria d'Economia del 28 de novembre darrer i obrir un període d'informació pel termini de 15 dies, des de la data de publicació de la present Circular al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, a la que podran concórrer totes les indústries i organitzacions sindicals dels rams esmentats i les representacions autoritzades dels interessos que es considerin afectats per l'agrupació sol·licitada.

Terrassa, 20 de gener de 1937.

El President del Consell Municipal, J. Figueres.— Per la Comissió d'Economia, F. Marchirant.

ORDRE DEL DIA per a la sessió ordinària de primera, convocatòria, que celebrarà la Comissió Permanent del Consell Municipal, avui dimecres, dia 20 de gener de 1937, a les 22 hores.

a) Aprovació de l'acta anterior.

b) Despatx d'ofici.

Damunt la taula.

c) Proposta de lliurament de determinada quantitat a la Comissió de Proveïments per a l'adquisició d'articles de consum.

De nou despatx.

d) Permisos per a obres.

e) Comptes d’Obres Públiques i Vivenda.

f) Dictamen relacionat amb determinat personal docent de l'Escola municipal d'Arts i Oficis.

g) Dictamen relacionat amb l'adjudicació de beques Torrella;

h) Comptes de Cultura.

i) Comptes de Sanitat.

j) Comptes d'Assistència Social.

k) Proposicions, i

l) Precs i preguntes.

Terrassa, 19 de gener de 1937.

AVÍS

Enric Torres i Pla, Conseller-Regidor d'Agricultura d'aquest Consell Municipal, FAIG AVNENT:

Que per tal de portar a terme un ràpid desenvolupament de l’agricultura, ram que si en altres temps era el més important, en els actuals moments revolucionaris i degut a l'heroica lluita que sostenim contra la barbàrie feixista, és tan imprescindible com la mateixa industria de guerra, i per tal també de conèixer amb tota exactitud la situació del ram de l'agricultura en els moments actuals, he disposat:

1. Tots els ciutadans que tinguessin sota el seu compte o direcció jornalers agrícoles del dia 19 de juliol del 1936, hauran de portar relació escrita dels mateixos, dintre el termini Improrrogable de cinc, dies a partir de la data, de cinc a vuit de la vetlla, en les oficines d'aquesta Comissió, carrer Milícies Catalanes núm. 30.

2, Igualment tots els ciutadans que actualment tinguin jornalers agrícoles sota el seu compte o direcció, hauran de portar dintre el mateix termini i mateix lloc, relació escrita dels jornalers agrícoles amb els seus corresponents noms i cognoms, dies a la setmana en què són empleats i sou amb què són retribuïts

Esperem que tots els ciutadans afectats compliran estrictament aquesta ordre, car del contrari ens obligaria a prendre altres, mesures que seriem els primers en lamentar, en bé de l'agricultura, de lo causa del poble i de la llibertat.

El Conseller-Regidor d’Agricultura, Enric Torres i Pla.

Terrassa, 2 de gener de 1937.

LA REUNIÓ D'AHIR A L'ASSOCIACIÓ D’EMPLEATS I TÈCNICS

A dos quarts de vuit aproximadament va donar començ la reunió, que estava convocada per les seccions Escriptori i Oficines i Magatzem.

Aprovada l'acta de la reunió anterior feu ús de la paraula el company Jaume Tria, que presidia, per exposar la proposició que presentava el Comitè Directiu.

Amb motiu d'una crisi que s'havia plantejat en les Juntes de les seccions reunides, motivada per diverses dimissions que havien presentat alguns companys, la Junta Directiva cregué convenient unificar les dues seccions, en una; sola per creure que d'aquesta forma l'organització i els interessos dels dependents hi sortirien guanyant s’aprovà la proposició.

Es passà seguidament al nomenament de la Junta nova que, per no presentar-ne cap l'assemblea, s'aprovà la que indicà la Junta Directiva, ''formada" pels mateixos elements que quedaven en la passada, més altres companys de reconeguda vàlua sindical. Sortiren elegits: Eduard Ballbé, per la presidència; Gabriel Querol, Lluís Sainz, Víctor López, Francesc Rosset, Antoni Mas, Simó Barri, Manuel Castro, Joan Codina, Josep Bartomeu, Joan Girona, Prudènci Soler, Enric Cardús i Francesc Castellet.

El company Mas demanà la paraula per exposar el seu criteri, doncs, ell creu que en aquesta Junta caldria, que els companys de la secció de Magatzem hi tinguessin més representació que la que el Consell Directiu els hi ha donat. Davant d'això és proposada la inclusió del citat company en aquella candidatura, el qual després d'unes discussions accepta el càrrec. Per tant, un nom dels elegits que en aquell moment per no tenir les dades oportunes no pot precisar-se quedarà exclòs de la Junta. Serà el que per torn havia de quedar cessant 'd'haver, seguit continuant les mateixes normes establertes.

En el quart punt de l'ordre del dia es, pregà al Consell Directiu, que faci el que sigui convenient per tal que el Butlletí de l’Associació que es troba interromput des dels successos del juliol, torni a reaparèixer

Ram de l’Alimentació. Secció Venedors de Carn

Es convoca a tots els nostres afiliats a. l'Assemblea de conjunt amb la C. N. T. del nostre Ram, que tindrà lloc, demà dijous, dia 21, a les quatre de la tarda, en el Local de la U. G. T., Milícies Catalanes, núm. 48.

Per la Importància d'aquest acte us preguem l'assistència.

SINDICAT DE L'ALIMENTACIÓ.(C.N.T.)

Secció de cuiners i similars. — Es prega als companys que encara no hagin pagat la quota obligatòria pro-milícies, que passin per aquesta secretaria, Passeig de Garcia Hernández, 2, primer.

ASSOCIACIÓ D'OPERARIS PINTORS (U.G.T.)

Segons l'acord pres en l'Assemblea celebrada el dia 6 del corrent per aquest Sindicat, tots els afiliats al mateix han de passar per la nostra Secretaria de 6 a 7 i mitja del vespre, pels efectes de cotització.

No hay comentarios: