domingo, 13 de diciembre de 2020

Front, edició de dissabte, 23 Gener 1937, pàg. 2 i 3

Exposició de cartells antifeixistes

Sabem que els pintors terrassencs, en llur majoria, treballen en cartells al·lusius a l’actual situació, pel concurs-exposició que té convocat "Amics de les Arts", amb l'ajut del Consell Municipal i de les dues centrals sindicals. Tot fa preveure que dintre les dificultats que presenta a Terrassa l’esmentat concurs, per la manca d'especialistes de cartells. la bona voluntat dels artistes locals suplirà la tècnica i l'esmentada exposició farà quedar bé l’entitat que la patrocina....

Hi ha qui davant d'aquesta provatura, ha; exposat el seu honrat criteri que el voler forçar als artistes a crear una modalitat per la qual no han estat especialitzats, pot resultar ineficaç. Es comprensible que l’home madur no pugui expressar àgilment, tot allò que ara ens envolta. Però els artistes joves, que la nostra ciutat formen legió, poden —sense que tinguem la pretensió de creure que així sigui— ésser el llevat de la nova generació.

Per aquests motius creiem que el concurs convocat per "Amics de les Arts” serà interessant.

FEBLESES D'UN VAILET

Na Rafaela Gallo Sosa, denuncià a la policia que havia estat víctima d'un furt en el pati de casa seva. Li havia desaparegut una màquina dc projecció dc cinema que havia comprat a un fill seu el qual la guardava en un cobert dels darreres de la casa que dona al carrer del Dr. Ferran.

Com sigui que la porta del pati donava mostres d'haver estat violentada no li cabé cap dubte de que algú s'havia emportat l'objecte de referència, valorat en 340 ptes.

Mobilitzada la polida descobrí a l'autor de la sostracció que resultà ésser el noi dc 14 anys Joan Cruz Gaspar, domiciliat al carrer del Dr. Ferran, el qual confessà que havia lliurat la maquina a un amic seu que viu al carrer Colom per què li guardés.

DISPENSARI D'URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC

En les darreres vint-i-quatre hores, s'ha registrat el següent accident: Pere Ballbé, de 66 anys d'edat i domiciliat al Raval, 68, presentant fractura del coll del fèmur esquerra, a causa d'una caiguda a la via pública.

ESPERANTO

El "Laborista Esperantista Grupo", posa en coneixement dels seus socis i públic en general que en la seva reunió general ordinària celebrada el proppassat dia 19 . del corrent, acordà el canvi de Junta, quedant aquesta constituïda de la següent manera.

V. Fraga, president.

R. Corominas Secretari.

J. Ribera, caixer.

F. Vila, Vocal Comptador.

R. Aguilar, Vocal.

A. Surrallés, id.

R. Marsá, Bibliotecari.

GEST LLOABLE

Na Rosa Armengol Vda. d'En Josep Ullés, metge què fou d'aquesta ciutat, ha lliurat al Sanatori Mèdic Quirúrgic ,(Hospital), varis medicaments i accessoris mèdics i a més la llibreria mèdica que conté valuoses obres de medicina.

La institució de l'Hospital agraeix l’ofrena que li ha estat feta d'una manera tan desinteressada.

RECOLLIT A LA VIA PÚBLICA

A la Comandància Municipal s'hi troba dipositat un paquet d'eines  i claus angleses què pel que sembla, corresponien a una moto.

Foren trobades a la via pública i seran lliurades a qui acrediti ésser-ne propietari.

DONATIU DE METALL

Leocadi Gallego ha fet lliurament a la Conselleria de Defensa, de ,41 quilos de plom amb destí a la indústria de guerra.

METGES DE TORN PER A DEMÀ

De 8 a 10; doctor Maturana Carles.

De 10 a 12: doctor Maturana Francesc.

De 12 a 2 doctor Delfí Sanmartin.

De 2 a 4 doctor Julià Parellada.

De 4 a 6 doctor Sala.

De 6 a 8 doctor Santiago Palet.

A TOTS ELS CAMPEROLS DE LA COMARCA DE.TERRASSA

Per segona vegada es fa avinent a tots els ciutadans treballadors de la terra, que tot el blat que puguin .tenir emmagatzemat, sigui la quantitat que sigui, queden obligats a declarar-lo a la Conselleria de Proveïments de Terrassa, el que remarquem amb insistència perquè no al·ludeixin l’esmentada disposició, ja que se'ls aplicarien sancions molt severes, degut a les serioses disposicions que des de la data s'han pres.

PER A L'ADQUISICIÓ DE SUCRE

Per la compra d’aquest article, la Conselleria de Proveïments acordà que a partir de la publicació d'aquesta nota sigui exigida la tarja de comprador que serveix per als Mercats.

EL REPARTIMENT DE GASOLINA

El departament de Serveis Públics, fa avinent que continua encarregat de la distribució de gasolina darrerament arribada a la nostra ciutat.

El referit departament distribuirà tots els dies d'onze a 12 del matí i de 5 a 6 de la tarda, excepció feta dels dissabtes a la tarda i els diumenges, els tiquets per tal que les persones i empreses interessades puguin recollir la quantitat d'aquella essència que els sigui necessària.

SINDICAT DEL FABRIL I TÈXTIL (U. G. T.)

Comissió Tècnica de Teixits

Fer malaltia del company Pere Carbó, la conferència municipal per demà diumenge a les onze del matí, la donarà el company Ballbé sobre el tema "Necessitat de col·locar els productes existents".

REUNIÓ PREPARATÒRIA DE LA CONFERÈNCIA DE LA INDUSTRIA FABRIL I TÈXTIL

Tots els companys que vulguin cooperar a les tasques d'organització i preparació de la Conferència de la Indústria Fabril i Tèxtil que ha de celebrar-se a la nostra ciutat,  assistiran a la reunió que tindrà lloc demà, diumenge, dia 24, a les 3 de la tarda, al Departament d'Organització i Propaganda del P. O. U. M. Sobretot, és necessària l'assistència dels camarades que participaren en la reunió preliminar.

AVIS DEL COMITE LOCAL

Tots els afiliats al Partit han de posar obligatòriament per la Secretaria Administrativa, Joaquim Maurin, 40, a recollir el carnet corresponent a l'any 1937, contra entrega de la carta de l'any passat al corrent de cotització, acompanyat de dues fotografies. La Secretaria Administrativa funcionarà de 6 a 8 del vespre.

BAN

Enric Torres i Pla, Conseller-Regidor d'Agricultura d'aquest Consell Municipal, FAIG AVINENT:

Que per tal de portar a terme un ràpid desenvolupament de l'agricultura, ram que si en altres temps era el més important, en els actuals moments revolucionaris i degut a l'heroica lluita que sostenim contra la barbàrie feixista, és tan imprescindible com la mateixa industria de guerra, i per tal també de conèixer amb tota exactitud la situació del ram de l'agricultura en els moments actuals, he disposat:

1. Tots els ciutadans que tinguessin sota el seu compte o direcció jornalers agrícoles del dia 19 de juliol, del 1936, hauran de portar relació escrita dels mateixos, dintre el termini improrrogable de cinc dies a partir de la data, de cinc a vuit de la vetlla, en les oficines d'aquesta Comissió, carrer Milícies Catalanes núm. 36.

2. Igualment tots els ciutadans que actualment tinguin jornalers agrícoles sota el seu compte o direcció, hauran.de portar dintre el mateix termini i mateix lloc, relació escrita dels jornalers agrícoles amb els seus corresponents noms i cognoms, dies a la setmana en que són empleats i son amb què són retribuïts.

Esperem que tots els ciutadans afectats compliran estrictament aquesta ordre, car del contrari ens obligaria a prendre altres mesures que seríem els primers en lamentar, en bé de l'agricultura, de la causa del poble i de la llibertat.

El Conseller-Regidor d'Agricultura, Enric Torres i Pla.

Terrassa, 2 de gener de 1937.

No hay comentarios: