domingo, 20 de diciembre de 2020

El Dia, edició de dijous 28 de gener de 1.937, pàg. 2 i 3

LLIURAMENT DE LA NOVA GUIA TELEFÒNICA DE CATALUNYA.

Hem rebut la següent nota:

“Por dificultades comprensibles en los presentes momentos, la Compañía Telefónica, se ve precisada a entregar en la Central de esta Ciudad dicha Guía, en lugar de hacerlo a domicilio.

La tan repetida Guía telefónica, estará a disposición de los abonados a partir del 29 del corriente y para su entrega, será necesaria la presentación del recibo de Enero y devolución de la Guía que ahora posean”

NORMES PER A L’ADQUISICIÓ DE BACALLÀ.

La Conselleria Municipal de Proveïments assabenta que tots el dilluns i divendres, a partir del dia de demà, hi haurà venda de bacallà, despatxant-se a raó de mitja lliura per família fins a sis, persones. Les famílies compostes de, més de sis persones, podran comprar-ne nou onces, mitjançant el mateix certificat que se’ls hi ha facilitat per a l’adquisició de pa.

ACLARINT CONCEPTES.

Hem rebut les següents ratlles amb prec de publicació:

En l’edició d’ahir d’aquest periòdic, es publicà una nota en la qual es diu que els treballadors de la casa Fontanals demostraven llur agraïment envers el poble rus, regalant una bandera als obrers del poble germà i que la direcció de l’esmentada empresa feia les gestions pertinents per a fer el lliurament dintre la major brevetat.

Cal, doncs, que quedi ben aclarit l’assumpte aquest i per tant s'imposa la següent nota:

Els obrers de les cases Pous i Solà i Jover i Companyia en.la seva. totalitat i els obrers de les seccions Ram d'aigua, Telers de dona. Pentinat d'estam. Contínues i Cosidores de la casa Fontanals, han fet una recapta entre ells per a confeccionar una senyera per tal de fer-ne ofrena al poble rus en senyal d’agraïment per l’ajut que de ell rebem.

Les divises d'aquesta bandera, .que serà exposada als aparadors de la casa Jorba, han estat brodades desinteressadament per la secció femenina de la F. E. T. E.

Creiem que amb aquesta nota quedarà ben aclarit el cas i no donarà lloc a falses interpretacions.

NOI QUE FUIG DE CASA SEVA.

Ahir va presentar-se a la Comissaria de Policia, la veïna d’aquesta ciutat, Elvira Cortell i Gil, de 40 anys d’edat, natural de Jarafiel (València), que viu al carrer Galileu, 3.

Aquesta dona, denuncià que havia desaparegut del seu domicili, un fill seu anomenat Amat Vilaplana, de 15 anys d'edat.

Digué també que en fugir, s'havia emportat amb ell, 75 pessetes que la seva mare guardava.

La denunciant, declarà que suposava que la fuga del seu fill es devia a que aquest té un caràcter molt vehement. Afegí que comptava que el noi s'havia dirigit a Alcoi localitat on tenen alguns parents, amb la intenció d'allistar-se des d'allí a les milícies antifeixistes.

El fet que s’hagi emportat la referida quantitat en metàl·lic, entén la mare que degué fer-ho a fi de cobrir amb elles les despeses de viatge.

ASSISTITS AL DISPENSARI D’URGÈNCIA PER HAVER SOFERT CAIGUDES.

En les darreres vint-i-quatre hores s’han registrat els següents accidents al Dispensari.

Francesca Miró, de 37 anys d’edat, domiciliada al carrer de Miquel Vives, 75. Presentava contusió al monyó esquerre, a causa d’una caiguda a la via pública.

Ha estat guarit també de ferida incisa amb erosions a la regió frontal, degut igualment a una caiguda, Francesc Martínez de 36 anys, domiciliat al carrer de l’Aurora, 24.

Finalment, fou assistit Joaquim Salvador, de 45 anys d’edat, domiciliat a la carretera de Martorell, 138, que presentava segons diagnòstic del metge de guàrdia, artritis a la articulació esquerre a causa d’una caiguda a la via pública.

COMPLIMENT D’UNA DISPOSICIÓ.

Obeint l’ordre donada per la Conselleria Municipal de Proveïments, avui ha deixat de vendre's farina a tots aquells comerciants forners o pastissers que la feien servir per a la fabricació de pa de Viena, "croissants", ensaïmades i altres menes de pastes i productes considerats de luxe.

DISPENSARI DE CIRURGIA GENERAL DEL DR. FERRER.

Dilluns i divendres, de 10 a 11.

Passades, les hores que marca aquest horari no es permetrà l'entrada a cap persona que s'hagi d'assistir en aquest Dispensari.

L’ADQUISICIÓ DE SUCRE.

La Conselleria de Proveïments d’aquesta ciutat, assabenta el públic, que tots els dimarts i divendres de cada setmana, mitjançant la tarja de consum, podrà adquirir 200 grams de sucre als llocs habituals.

No hay comentarios: