martes, 8 de diciembre de 2020

L’Acció, edició dimecres, 20 de Gener de 1.937, pàg. 2

ALS CAMBRERS, CUINERS I SIMILARS.

Els Sindicats de l’Alimentació (C. N. T.- A. I. T.) Secció cambrers, cuiners ¡ similars, posa en coneixement dels companys que encara no hagin pagat la quota obligatòria, pro milícies, que passin per aquesta secretaria, Passeig Garcia Hernández, 21.

FESTIVAL A BENEFICI DE L'HOSPITAL DE SANG.

Organitzats pels soldats del primer batalló tercer regiment de l'Exèrcit Popular de Catalunya emplaçats a la nostra ciutat, tindrà lloc el dia 22 a les nou de la nit en el teatre de la Casa del Poble, un festival a benefici de l'Hospital de Sang.

Es posarà en escena el drama de Miliars Raurell, en tres actes, «Els filis» i el sainet còmic «Els troneres».

En els intermedis el camarada Tomás Pla cantarà algunes peces del seu repertori. també la parella germans Martin executaran diversos números de ball, així com també algunes peces de concert.

Aquest festival començarà puntualment a l'hora anunciada. El preu únic serà una pesseta. Es d'esperar que essent aquest acte a benefici dels que tan humanitàriament socorren ais nostres ferits en el front, el públic hi sabrà correspondre.

ASSOCIACIÓ D'EMPL'EATS I TÈCNICS U. G. T.. RAM DE L'ALIMENTACIÓ (Secció Venedors de Carn).

Es convoca a tots els nostres afiliats a l'Assemblea de conjunt amb la C. N. T. del nostre ram, que tindrà lloc, demà dijous dia 21, a dos quarts de cinc de la tarda, en el local de la U. G. T., Milícies Catalanes, 48.

Per la importància d'aquest acte us preguem l'assistència.

NOTA DE LA CONSELLERIA DE SEGURETAT LOCAL.

Aquesta Conselleria, Departament d'Investigació, posa en coneixement de tots aquells ciutadans que tinguin bar, fonda, dispeses i hotels, que presentin en aquest Departament, Raval de Fermí Galán número 12, una relació de tots els dispesers que tenen efectius, essent interessantíssim que portin diàriament, la relació deis transeünts, o sigui els que són interins.

De no presentar-se la dita relació, si obrarà en conseqüència.

EL PROBLEMA DE LA BENZINA.

Des d'ara endavant el control de la benzina a la nostra ciutat anirà a càrrec de la Conselleria de Serveis Públics, amb un representant de la U. G. T. i un de la C. N. T.

Aquest matí han arribat 5.000 litres d'aquest líquid que ha passat a mans d'aquest control que és a qui pertany administrar-lo.

INCAUTACIÓ D'UNA CASERNA.

Ahir, dos agents de la Comissaria General d'Ordre Públic, es varen incautar de la Caserna de la Guàrdia Nacional Republicana.

SESSIÓ DE LA COMISSIÓ PERMANENT DEL CONSELL MUNICIPAL.

Ordre del dia per a la sessió ordinària de primera convocatòria que celebrarà la Comissió Permanent del Consell Municipal, avui dimecres dia 20 de gener del 1937, a les 10 de la nit.

a) Aprovació de l'acta anterior.

b) Despatx d'ofici.

DAMUNT LA TAULA

c) Proposta de lliurament de determinada quantitat a la Comissió de Proveïments per a l'adquisició d'articles de consum.

DE NOU DESPATX

d) Permisos per a obres,

e) Comptes d'Obres Públiques i Vivenda.

f) D/. relacionat amb determinat personal docent de l'Escola municipal d'Arts i Oficis.

g) D/. relacionat amb l'adjudicació de beques Torrella.

h) Comptes de Cultura.

i) (Comptes de Sanitat.

j) Comptes d'Assistència Social,

k) Proposicions. i

l) Precs i preguntes.

NECROLÒGICA DE NA FILOMENA BERNADES l COMASOLIVES.

El nostre dilecte company Isidre Rovira passa pel dolor de perdre la seva mare. Ja no cal dir com sentim aquesta pèrdua i com desitgem la seva resignació.

Filomena Bernades ha estat un model d'esposes i mares, i sobretot una digníssima dona del poble que ha sabut bategar tothora sota els impulsos del republicanisme i la catalanitat.

Ha mort després d'una curta malaltia, resistida amb serenitat i coratgia. Perquè la fermesa d’ànim ha estat la característica d'aquesta anciana que ha passat a millor vida portant als llavis un somrís de joia i d'optimisme.

Demà, a les 11 del matí, es celebrarà l'enterrament del cadàver de la finada. Els republicans hem d'assistir-hi en gran nombre, per a deixar demostrada la Solidaritat que envers els companys hem de tenir en els tristos i luctuosos esdeveniments.

Per la nostra banda, direm que som partícips del dol de la família Rovira, a la qual adrecem la nostra més profunda condolença.

AVÍS IMPORTANT ALS COMERCIANTS l INDUSTRIALS.

Per tal de donar bona marxa al control de la industria tèxtil de la nostra localitat, són pregats lots els comerciants i industrials, de recollir, al primer de cada mes en la Conselleria d'Economia, els fulls que cal emplenar per tal de donar compte de les matèries que tenen existents en llurs magatzems.

Als infractors de dita ordre se'ls imposaran les sancions que el cas requereixi.

Anuncis oficials

AJUNTAMENT DE TERRASSA

EDICTE

Havent estat presentat un projecte demanant l'agrupació col·lectivització en una empresa única de tots els carrossers, planxistes forjadors en carrosseries, i pintors d'automòbils, de la ciutat de Terrassa, el Consell d'Economia en la sessió celebrada avui ha acordat, de conformitat amb el que disposa l'article 41 de l'Ordre de la Conselleria d'Economia del 28 de novembre darrer, obrir un període d’informació pel termini de 15 dies, des de la data de publicació de la present «Circular al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya», a la que podran concórrer totes les indústries i organitzacions sindicals deis rams esmentats i les representacions autoritzades dels interessos que es considerin afectats per l’agrupació sol·licitada.

Terrassa 20 de gener de 1937.

El President del Consell Municipal.─ Jaume Figueras.

Per la Comissió d’Economia.─ F. Marchirant.

COMISSIÓ D'AGRICULTURA

BAN

N'Enric Torres i Pía, Conseller-Regidor d'Agricultura d'aquest Consell Municipal.

Faig avinent:

Que per tal de portar a terme un ràpid desenvolupament de l'agricultura, ram que si en altres temps era el més important, en els actuals moments revolucionaris i degut a la heroica lluita que sostenim contra la barbàrie feixista, és tant imprescindible com la mateixa industria de guerra, i per tal també de conèixer amb tota exactitud la situació del ram de l'agricultura en els moments actuals, he disposat:

1er. Tots els ciutadans que tinguessin sota el seu compte o direcció jornalers agrícoles abans del dia 19 de juliol del 1936, hauran de portar relació escrita pels mateixos, dintre el termini improrrogable de cinc dies a partir de la data, de cinc a vuit de la vetlla, en les oficines d'aquesta Comissió, carrer Milícies Catalanes 36.

2on. Igualment tots els ciutadans que actualment tinguin jornalers agrícoles sota el seu compte o direcció, hauran de portar dintre el mateix termini i mateix lloc, relació escrita dels jornals agrícoles amb els seus corresponents noms i cognoms, dies a la setmana en que són empleats i sou amb que són retribuïts.

Esperem que tots els ciutadans afectats compliran estrictament aquesta ordre, car del contrari ens obligaria a prendre altres mesures que serien els primers en lamentar, en bé de l'agricultura, de la causa del poble i de la llibertat.

El Conseller-Regidor d'Agricultura, Enric Torres i Pi

No hay comentarios: