domingo, 27 de diciembre de 2020

Front, edició de dimarts, 2 Febrer 1937, pàg. 2

La Clínica Maternal

Ahir va obrir-se al públic la Clínica Maternal, nou edifici al servei del poble construït amb tots el avenços de la nova tècnica moderna en el carrer de la Unió.

Una de les obres més grans que en matèria sanitària podia fer-se és precisament aquesta, establir un servei gratuït per atendre amb els avanços científics més moderns el marc que ha de deslliurar o al fill abocat a una malaltia pròpia de la Infància.

D’aquesta forma s’acabarà amb el sistema antihigiènic de fer servir unes habitacions moltes vegades en pèssimes condicions per aquests actes i la dona que es trobi en aquell cas podrà tenir la seguretat que serà atesa amb tots els miraments i avantatges que comportarà la instal·lació d’una Clínica preparada amb tot el necessari, tant en personal com en instal·lació sanitària.

UNA GESTA HUMANITÀRIA

Ahir  a les deu de la nit, es practicà en el nostre Sanatori Mèdic Quirúrgic una transfusió sangonosa d'urgència a la malalta operada Bassilissa Molina, que presentava una anèmia aguda.

El Cap del Laboratori Microbiològic Municipal, doctor Palet, ajudat. pels alumnes interns del Sanatori, companys Busquet i Claveria, va ésser, l'encarregat d'efectuar, la transfusió de sang a una malalta que es trobava en imminent perill de mort.

El generós donant de la seva sang va ésser l'obrer de la Brigada Sanitària del nostre Ajuntament, company Antoni Martínez, el qual li van ésser extrets fins a 450 grams de sèrum sanguini.

La gesta humanitària del referit company a l'ésser coneguda en el dia d'avui a la nostra ciutat, ha estat molt comentada i elogiada tant més quan la malalta a la qual cedí la seva sang es troba bastant millorada.

DISPENSARI D'URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC

En les darreres vint-i-quatre hores, s'han registrat els següents accidents:

Faustí Bragal, domiciliat al carrer Pau Iglésies, 40, presentant, segons diagnòstic del doctor de guàrdia, excoriacions infectades al genoll i cama esquerra.

Joan Pedro Moriello, de 50 anys, presentant a causa d'una caiguda de bicicleta, ferida contusa sobre l’articulació metacarp-falàngica del peu esquerra.

CITACIÓ

S'interessa la presentació a la Secretaria de la Presidència del Consell Municipal del ciutadà en Josep Nadal i Garriga el domicili del qual s'ignora, per un assumpte de màxim interès.

INAUGURACIÓ DE DIFERENTS DISPENSARIS

Des d'ahir funcionen a la nostra ciutat els següents dispensaris en el Dispensari d'Urgència del Sanatori Mèdic Quirúrgic;

De 12 a 1: Ginecologia (malalties de la dona) a càrrec de la doctora Bracons.

De 4 a 5: Medicina Interna, a càrrec del doctor Gómez Fajardo.

De 6 a 8: Malalties dels ulls, nas, gola i orelles, a càrrec del doctor Ribot.

MALALT MENTAL DESAPAREIX DEL SEU DOMICILI

Diumenge va presentar-se a la policia a formular una denúncia, el conciutadà Josep Vinyals Amela, domiciliat al carrer Torrent,132, primer.

Manifestà que un cunyat seu anomenat Antoni Querol Adell, de 39 anys, que viu al carrer Albéniz 12, baixos havia desaparegut de casa seva, des del dissabte a les vuit del matí.

El denunciant digué que el seu cunyat passà temps enrere, uns quinze mesos, a l’Hospital Psiquiàtric de Sant Boi de Llobregat del qual feia vult mesos  que n’havia sortit.

Fins fa uns quinze dies no s’havia notat en ell cap símptoma del seu recolliment. Però aquests darrers dies els seus familiars ja li observaren paraules i actes que no eren propis d’un home cabal.

AVÍS ALS AFILIATS

Es prega a tots els afiliats que tinguin fotografies relacionades amb el moviment del nostre. Partit i amb les nostres milícies, es serveixin ensenyar-les al Departament d'Organització i Propaganda per tal de treure'n còpies de les que es considerin més interessants per l'arxiu del moviment que s'està organitzant.

SECRETARIAT DE LA CONFERÈNCIA DE LA INDUSTRIA TÈXTIL DEL P.O.U.M.

El Secretariat d'Organització de la Conferència de la Indústria Tèxtil del P.O.U.M. que es celebrarà a la nostra ciutat els propers dies 6 i 7 de febrer, posa en coneixement de tots els companys interessats en conèixer detalls i aclariments sobre el plantejament i finalitat d'aquesta Conferència que tots els dies de sis a vuit del vespre, en el local de l'Institut Maurin (Joaquim Maurin , 21) es donaran tota mena de detalls i aclariments.

REUNIÓ DE CÈL·LULES ASSOCIACIÓ I FABRIL.

Per demà dijous, a dos quarts de deu de la nit, queden convocats tots els militants de la cèl·lula Associació.

Així mateix, per demà passat divendres, a lo mateixa hora, són convocats els companys de la cèl·lula del Fabril.

No hay comentarios: