miércoles, 23 de diciembre de 2020

L’Acció, edició dissabte, 30 de Gener de 1.937, pàg. 2

NOTA DE LA COMISSIÓ D'ECONOMIA.

Havent observat que algunes empreses industrials no lliuren les copies del gènere facturat, aquesta Comissió prega i recorda una vegada més, l'obligació que tenen totes d'efectuar-ho, sense excepció de cap mena, puix és imprescindible per a la bona marxa de la nostra organització. A més, advertim que totes les còpies que han deixat d'enviar-se durant aquest mes, han d'ésser presentades per tot el vinent dilluns.

ARTUR PERUCHO A TERRASSA?

La Junta Directiva d'Amics de les Arts, desitjosa de cooperar en el moviment d'orientació que en el camp artístic s'imposa en els presents moments, es proposa oferir a la nostra ciutat, entre altres actes, diverses conferències a càrrec de destacades personalitats catalanes, les indicacions de les quals, per venir d'autoritzades veus que s'ha remarcat en el camp artístic revolucionari, resultaran indubtablement de gran interès per tots els que senten inquietuds artístiques.

Dintre la propera setmana tindrà lloc la primera d'aquestes converses, la qual és molt probable que vagi a càrrec del destacat publicista i crític, actual director de «Mirador», N'Artur Perucho.

En pròximes edicions procurarem assabentar els nostres lectors sobre aquest acte tan interessant, la realització del qual, pot gairebé assegurar-se.

REUNIÓ DEL SINDICAT D'ESPECTACLES PÚBLICS U.G.T.

Aquest Sindicat posa en coneixement de tots els seus associats i simpatitzants, que el proper dilluns dia primer de febrer, a les 9 del vespre i en el seu estatge social, Milícies Catalanes 48, es celebrarà Reunió General.

La vitalitat dels moments presents fan imprescindible el constant contacte entre els associats d'aquest Sindicat, motiu per el qual es recomana la puntual assistència.

Així mateix es recorda que tots els dies i de 9 a 11 de la vetlla hi ha companys en el nostre Sindicat que atenen quantes peticions i queixes els hi siguin fetes.

A TOTS ELS FAMILIARS DELS NOSTRES MILICIANS.

Es posa en coneixement dels familiars dels milicians de la U. G. T. destacats a Lanaja, que el proper dilluns dia 1 de febrer sortirà el correu d'aquesta organització, al front.

SINDICAT DE L'ART FABRIL I TÈXTIL U.G.T.

El Sindicat del Fabril i Tèxtil U.G.T. posa en coneixement de tots els afiliats que per acord de la Junta Directiva, ha estat sancionada amb la pèrdua de drets sindicals durant un any, la companya Dolors Mañá Badiella, ex-treballadora de l'empresa Pont Aurell i Armengol.

SINDICAT FABRIL I TÈXTIL U.G.T. (Comissió Tècnica de Teixits).

Es convida a tots els companys delegats, Consells d'Empresa i Comitès de Control, en particular i en general a tots els treballadors a la conferència pública que sobre el tema: Organització Sindical, donarà el company Secretari de la U. G. T. local en Pere Carbó, demà a les 11 del mati, en el nostre estatge, Milícies Catalanes 48.

NOTA DEL P. S. U. de C.

Per a organitzar a Terrassa el Grup «Amics de la U. R. S. S., es convoca a tots els que sentin simpatia pel país que amb tanta abnegació ens ajuda en la nostra lluita contra el feixisme, a l'assemblea que tindrà lloc demà a les deu del matí al local del P. S. U. Francesc Macià 64.

Ordre del dia:

Orientacions del Comitè Comarcal dels «Amics de la U. R. S. S.»

Nomenament del Comitè Local.

Assumptes Varis.

ASSOCIACIÓ D’EMPLEATS I TÈCNIÇS U.G.T.(Comissió de Cultura).

Es indispensable que tols els companys que tinguin algun dels llibres de la nostra Biblioteca que passin per la Secretaria per comunicar-los un assumpte de màxim interès.

SECRETARIAT LOCAL UGT.

Aquest Secretariat fa avinent a tots els companys que hagin de telefonar, que ha estat canviat el número del telèfon pel número 1787.

DISPENSARI D’URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Fou atropellat pel tren del Nord, l'ermità de Sant Llorenç del Munt, Ramon Dolcet de 50 anys d'edat, presentant segons diagnòstic del Dr. de guàrdia, ferides incisa contusa a la barba i part inferior del genoll, amb escoriacions a la cara i cama dreta, de pronòstic reservat. Un cop curat de primera intenció ha estat hospitalitzat.

També fou assistit en el nostre Dispensari, el vigilant Rosend Comelles de 42 anys d'edat i domiciliat al carrer de Cervantes 23, presentant ferida incisa a nivell de la cara dorsal 1.º meta carpià, a causa d'haver caigut a la via pública.

METGES DE TORN.

Durant el dia de demà estaran de torn al Dispensari, en intervals de dues hores, els següents facultatius;

De 8 a 10. Dr. Carles Tarrés;

de 10 a 12, Josep Sala;

de 12 a 2, Miquel Vinyals;

de 2 a 4, Manuel Allué.

de 4 a 6, Josep Boada;

de 6 a 8, Josep Boya.

EL CONCERT DEL PIANISTA JULI PONS A LA NOSTRA CIUTAT.

Finalment ha estai ja senyalada la data de celebració del Concert que, en homenatge als pobles de la U. R. S. S. i de Mèxic, i sota els auspicis de la Comissió Municipal de Cultura i Propaganda ha organitzat el Comitè Econòmic del Teatre del Poble. El proper dissabte dia 6 del mes de febrer a les 5 de la tarda, el poble terrassenc tindrà ocasió d'escoltar a l'eminent artista del piano Juli Pons, el qual ens delectarà amb un escollit programa de música selecta.

En properes edicions anirem donant detalls de tan important esdeveniment artístic.

GREU ACCIDENT EN UN PAS A NIVELL.

Ahir a la tarda, el tren ascendent de les 3’15 provinent de Barcelona número 7.003 va envestir el carro de l’ermita de Sant Llorenç del Munt, amb el seu ocupant Ramon Dolcet en el pas a nivell de la carretera de Matadepera.

Pel que es veu, degut al vent que feia hi va haver una confusió per part de la dona guardabarrera que va aixecar el pas quan encara no era hora produint-se el lamentable atropellament que per sort no va prendre les proporcions que haurien pogut aconseguir. El cavall fou destrossat completament pel tren, i Ramon Dolcet llençat a forta distancia produint-se contusions de pronòstic reservat.

L'ENTERRAMENT DE NA CARME GIBERT.

A tres quarts d'onze del matí d'ahir, fou conduit a la seva darrera estada, (Cementiri Nou) el cadàver de la conciutadana Na Carme Gibert i Gibert, esposa del nostre bon company, militant del partit i soci de «Fraternitat Republicana», en Pere Morera.

Les relacions de la família Morera, molt ben conceptuada entre els estaments populars de Terrassa, feren acte de presència a la trista cerimònia.

Adrecem el nostre més sentit condol a la família tota de la finada, i en especial a l'al·ludit company.

TRENS PER A DEMÀ, ENTRE BARCELONA-LLEIDA I VICEVERSA.

Ens comunica el Comitè tècnic de l'Estació del Nord, que demà diumenge. dia 31, circularan el tren entre Barcelona i Lleida, que surt de Terrassa a les 9'34 i el que va de Lleida a Barcelona, el qual surt d'aquesta estació a les 19'26.

AMICS DE LES ARTS, CONVOCA ELS SEUS ESCRIPTORS.

La Junta Directiva d'Amics de les Arts, convoca a tots els escriptors, publicistes i en general tots els amants de les lletres adscrits a l’entitat, a una reunió que tindrà lloc el proper dimarts, a dos quarts de 10 de la nit en el local social de la referida entitat, per a tractar d'un interessant assumpte.

FESTIVAL SUSPÉS.

Ahir és va suspendre per causes alienes a la voluntat dels seus organitzadors el gran festival que s'havia de celebrar al Teatre del Poble per la Companyia Proletària de Drames Socials.

EL TRASPAS D'UNA ASSOCIADA DEL GRUP FEMENÍ DE l’E.R. DE C.

Als 20 anys d'edat, a poc de celebrades les seves noces, i quan anava a ésser elevada a la maternitat, aquesta tarda, a les cinc, ha mort en la clínica de la «Mèdica Egara», la companya afiliada al Grup Femení de l'E. R. de C., na Maria Sellarés i Alsina, filia de l'estimat amic i militant, en Marti Sellarés, tan volgut i apreciat per nosaltres.

La finada, quasi en l’adolescència, ingressà al Grup Femení, a poc que aquest acabava de constituir-se. I sempre ha estat una lluitadora conseqüent i incansable.

Demà, a dos quarts de dotze, s'efectuarà el sepeli. Als republicans i les associades del Grup, se'ls prega encaridament l'assistència.

Expressem el nostre sincer dolor a l'espòs de la companya traspassada, als seus pares, pares polítics i tots els restants familiars.

 

No hay comentarios: