viernes, 25 de diciembre de 2020

Front, edició de dilluns, 1 Febrer 1937, pàg. 2

Capacitació sindical

Ahir, a la U. G. T. de la nostra ciutat. seguint la sèrie de conferències que ha organitzat per a capacitar els obrers terrassencs, es celebra un acte en el qual un camarada responsable de l’organització, va tractar d'un tema sindical de força interès.

Trobem completament lloable la tasca que s’ha empres aquest organisme sindical conduent a facilitar una cultura sindical a les masses treballadores. Creiem que per aquesta tasca, res millor que la celebració constant de conferències sobre un tema concret desenvolupat amb tota l’amplitud.

Aquests actes més que la propaganda sindical, han de servir per donar un basament teòric als obrers que militen en els sindicats. Han de servir per orientar als seus militants actius i poden fer derivar un desvetllament d’aquests elements que fins ara han estat apartats de les activitats pràctiques dintre dels Sindicats.

Seria molt convenient que aquestes conferències persistissin i que entorn d’elles es fes una propaganda a fons perquè no passin desapercebudes per aquells que més les necessiten, que son els obrers de base que han viscut una mica apartats de les lluites sindicals d’abans del 19 de juliol.

Al mateix temps, una vegada s’hagin celebrat una sèrie de conferències d’aquest caràcter, entenent que seria molt convenient organitzar cursets que servissin per estudiar problemes pràctics d’organització i actuació sindical. D’aquesta manera es forjaran uns quadres sindicals capacitats amb una consciència arrelada de les tasques pròpies de l’hora que vivim.

Cal capacitar sindicalment les masses obreres. I una de les millors maneres, es l’organització d’aquestes conferències i d’aquests cursets que d’una manera assequible posen a l’abast dels obrers els principis elementals d’una cultura sindical.

MOLT IMPORTANT

Demà acaba definitivament el termini per a.la presentació dels fulls del cens de ràdio.

Demà, dimarts, acabarà, definitivament el termini per a la presentació a Ràdio Terrassa dels fulls d'inscripció per el Cens, d'aparells de ràdio ordenat per la Conselleria de Defensa de la Generalitat de Catalunya.

Cal, doncs, que compleixin aquest deure, per tal d'evitar-se les sancions assenyalades, els que no ho hagin fet encara.

“LES ARTS AL SERVEI DEL POBLE"

Primera emissió a càrrec dels "Amics de les Arts”, que serà donada per Ràdio Terrassa, avui, dilluns, a dos quarts de deu de la nit: Portada, Manifest d'"Amics de les .Arts", Noticiari, Interval musical. Discos comentats de música selecta, "L'art i la vida social", J. Plejanov (lectura de fragments), Jazz comentat.

AGRUPACIÓ D'ESTUDIANTS COMUNISTES

El passat dissabte, dia 30 de gener, es celebrà l’Assemblea general de l'Agrupació d'Estudiants Comunistes.

El comitè organitzador exposà les gestions fetes per a portar a terme la Unió Estudiantil Revolucionària, prenent resolucions de gran interès.

Es fixà el paper que juga l' A. E. C. davant dels problemes estudiantils en bé de la Revolució Socialista.

Quedà constituït el Comitè Local i es discutí llargament sobre l'organització i propaganda de l'Agrupació.

VACUNACIÓ DE LLEVES

En compliment d'allò que disposa l'ordre del 18 d'agost del 1916, els minyons allistats corresponents a les lleves d'enguany podran ésser vacunats i revacunats pels metges municipals a partir d'avui dilluns, primer de febrer, en el Dispensari  Mèdic de la nostra ciutat, de les vuit del mati a les vuit del vespre.

OBERTURA. DE LA CLÍNICA MATERNAL

Avui ha quedat oberta pel públic la nova clínica Maternal de la nostra ciutat, instal·lada al carrer de la Unió. Per tant, funcionen en la Clínica Maternal els següents dispensaris.

D'Obstetrícia (reconeixement de dones embarassades) a càrrec del doctor Eduard López i Arias. Visita tots els dies feiners dc 6 a 8 del vespre.

De Puericultura i Pediatria (malalties de la primera infància fins als tres anys) a càrrec del doctor Francesc Duran i Bonet. Visita tots els dies feiners de dotze a una.

Tots els serveis dels esmentats dispensaris són absolutament gratuïts per a les dones terrassenques i llurs fillets.

LA CONFERENCIA DEL CAMARADA CARBÓ AHIR A LA U. G. T.

Ahir el matí tingué lloc amb força èxit la conferència a càrrec del camarada Pere Carbó, secretari general de la Unió Local de Sindicats (U.G.T), el qual desenvolupà el tema ''Orientacions sindicals", que fou aprovat, per l'orador per fer història del moviment sindical al nostre país.

Per l'interès de l’esmentada dissertació prometem als nostres lectors donar-ne la corresponent ressenya en la nostra propera edició.

ASSOCIACIÓ D'EMPLEATS I TÈCNICS (U. G. T.)

Secció Ram d'Alimentació

Es convoco a tots els nostres afiliats dependents dcl Ram d'Alimentació a l'assemblea extraordinària que es celebrarà demà dimarts, dia 2 del corrent; a dos quarts de deu de la nit, en el local de la U. G. T. Milícies Catalanes, 48, sota el següent ordre del dia:

1. Lectura i aprovació de l'acta anterior.

2. Informe de la Comissió sobre la nova estructuració de les Cooperatives.

3. Precs i preguntes,

Donat l'interès dels punts a tractar, es prega a tots els companys la màxima puntualitat.

Comissió de Cultura

Es indispensable que tots els companys que tenen algun dels llibres de la nostra Biblioteca que passin per la Secretaria per comunicar-los un assumpte de màxim interès.

CONFERENCIA DE LA INDUSTRIA TÈXTIL DEL P. O., U. M.

El pla' de discussió d'aquest important comici organitzat pel Partit Obrer d'Unificació Marxista, amb la col·laboració de totes les seccions industrials de Catalunya i que es celebrarà els propers dies 6 i 7 de febrer, es regirà segons el següent ordre del dia:

1 Informe del Comitè Executiu del P. O. U. M.

2 Nomenament de la Mesa de discussió

3 Indústria de la llana.

4 Indústria cotonera i raió.

5 Indústria del Gènere de Punt.

6 Política comercial.

7 Estadística i Comptabilitat.

8 Agrupament d'Indústries.

9 Política financera.

10 Consell General de la Indústria Tèxtil (aspecte tècnic).

11 Consells d'Empresa.

12 Educació teòrica i pràctica.

Ahir es reuniren els ponents de la Conferència de la Indústria Tèxtil del P. O. U.M.

Ahir diumenge, en el local de l'Institut Maurin, es reuniren els ponents de la Conferència de la Indústria Tèxtil del P. O. U; M., per tal d'anar a perfilar juntament amb el Secretariat d'Organització totes les qüestions d'ordre pràctic que es puguin plantejar.

No hay comentarios: