miércoles, 2 de diciembre de 2020

El Dia, edició de divendres 15 de gener de 1.937, pàg. 2 i 3

NOTA IMPORTANT DE LA COMISSIÓ DE PROVEÏMENTS :: HORA DE TANCAMENT DELS ESTABLIMENTS DE COMESTIBLES.

La Comissió de Proveïments d’aquesta ciutat, ha disposat que tots els dissabtes i a partir de demà 16 del corrent, es tancaran totes les tendes de comestibles a la una de la tarda i s’obriran el dilluns a les vuit del matí.

EL CURSET DE CATALÀ PER ALS PROFESSORS.

Demà dissabte, de 6 a 8 del vespre, en les aules de l’Escola Industrial, tindrà lloc la continuació del curset de català que la Conselleria de Cultura, Premsa i Propaganda, del nostre Ajuntament, ha organitzat per als professors de la nostra ciutat que desitgen perfeccionar el domini de la nostra llengua vernacla.

Els. professors En Delfí Dalmau i Na Neus Bohigues, tenen cura d'aquest curset que una tan gran acceptació ha obtingut entre els. mestres i les ;professores de la, nostra ciutat.

LA RECAPTA DEL FESTIVAL A PROFIT DELS INFANTS REFUGIATS, QUE ES CELEBRÀ EL PASSAT DIUMENGE AL CAMP DEL TERRASSA F. C.

La Comissió d’Asistencia Social del nostre Ajuntament, ha rebut de la Comissió Organitzadora de Festivals i a profit dels infants refugiats, la quantitat de tres-centes-cinquanta pessetes amb 50 cèntims, import total del festival organitzat per l’Harmonia H. C., Terrassa H. C. i atletes locals.

Aquesta Comissió fa públic el seu agraïment per mitjà de la present nota, a tots aquells que col·laboraren a l’esmentat festival.

D’INTERÉS PER ALS CAÇADORS DE LA NOSTRA CIUTAT.

Per ordre d’aquesta Conselleria Municipal (Comissió de Seguretat Local) i d’acord amb el Ban publicat, posem a coneixement de tots els aficionats a la caça, que per a sortir als afores de la ciutat, han d’anar proveïts de la corresponent llicència.

Tot aquell que no compleixi aquesta disposició, serà castigat severament.

DONATIUS A LA CUINA POPULAR.

RistoI, 1 botifarra catalana; Conselleria de Seguretat, (del dia 8 al 13), 89 pans: Conselleria de Defensa, 100 mantes.

LES EMISSIONS DE L’ESTUDIANT.

Com cada dissabte, demà tindrà lloc en el micròfon de Ràdio Terrassa l’Emissió setmanal de l’Estudiant, a un quart de dues de la tarda.

UN COVE QUE ES PERD.

Del camió que conduïa el ciutadà Pere Benages, es va perdre ahir un cove de queviures, hom suposa que per l'interior de la ciutat.

Es precís que el que l'hagi trobat, avisi o el retorni al seu propietari Francesc Castellví, Carretera de Rellinars, 14.

JERSEIS PER ALS MILICLANS, CONFECCIONATS PER LES ESTUDIANTS DE LA F. N. E. C. LOCAL.

La delegació local de la F. N. E. G. ens assabenta que ha enviat a Barcelona amb destí al front; la primera expedició de jerseis per als milicians, confeccionats per les companyes d’aquesta Federació.

Es digne, tanmateix, de constatar l’activitat dels nostres estudiants antifeixistes.

LA DEFENSA DE LES TERRES.

Remarquem a l’atenció dels nostres lectors, el Ban que publiquem en la secció corresponent del nostre periòdic, que fa referència a la defensa a la defensa dels camps i conreus dels voltants de la nostra ciutat.

LA MANCA DE GASOLINA.

Es noten a la nostra ciutat, els efectes que causa la manca de gasolina qüestió que planteja la suspensió de serveis rodats de diverses classes entre els quals, s’hi troben des d’ahir els autobusos.

També als magatzems de cases comercials s’han rebut comunicacions provinents d’agències, segons les quals, han quedat interromputs alguns transports per carretera, com el de València, per manca del preciós líquid.

PROVATURA D'UNES NOVES SIRENES.

Recordem als nostres lectors, que demà dissabte, a les 4 de la tarda, es verificaran les proves d’unes sirenes que s’han instal·lat a l’Ajuntament, en previsió que en qualsevol moment, degut a una manca de corrent elèctric, no es pogués utilitzar la sirena d’alarma del referit lloc.

DE LA DETENCIÓ D’UNES TREBALLADORES.

Amb referència a la nostra informació d’ahir en la qual donàvem compte de la detenció de dues treballadores de la casa Pont Aurell i Armengol, per haver estat acusades i comprovat el delicte de sostracció de gèneres de la referida fàbrica hem de dir que s’ha dictat aute de processament contra les dues detingudes.

Mentre es practiquen els treballs pertinents, les processades restaran en llibertat provisional, sota fiança de 500 pessetes.

PRODIGIOSA DESAPARICIÓ D'UN APARELL DE RÀDIO.

La ciutadana de 63 anys d'edat, Maria Solaz Adrián, natural d'Alpuente Valencia, va comparèixer a la Comissaria de Policia, per tal de denunciar que acabava de desaparèixer un aparell de ràdio del seu domicili, situat al carrer Bartomeu Amat, 79.

Segons va manifestar la perjudicada, la finestra del menjador presentava senyals d’haver estat forçada, motiu pel qual ella i nosaltres també, suposa que li varen robar l’aparell i a més alguns altres objectes.

La policia ha fet les gestions pertinents, que per ara no han donat el resultat volgut.

No hay comentarios: