viernes, 11 de diciembre de 2020

Front, edició de divendres, 22 Gener 1937, pàg. 2

Ordres fins ara incomplertes

Tothom estarà d'acord, que en els llocs de les grans concentracions humanes, s’hi enrareix l'aire, d'una manera molt perjudicial per la salut de la mateixa massa concentrada. Sempre ha estat preocupació important i primeríssima de tota autoritat el vetllar per la salut de la població, el regisme de la qual li ha estat confiat.

Per això veureu sempre als cinemes i teatres uns cartells remarcant que per ordre de l'autoritat es prohibit el fumar dintre la sala. Aquests cartells hi eren abans i després de la dictadura, abans i després de la república I ara correm el risc de poder afirmar que hi eren li hi seran després de la revolució, si no es prenen mesures encertades i enèrgiques per evitar que continuïn essent burlades les disposicions que tracten de protegir la salut de la població.

Però, particularment, i no voldria tenir aquesta convicció. no som gaire optimistes respecte a la sort que puguin tenir les noves disposicions que prenguin les actuals autoritats sanitàries. Perquè la nostra opinió és que, per fer complir les lleis, cal abans que res predicar amb l'exemple i no sempre trobareu que els encarregats de fer complir les lleis són els primers que les acaten. El vici que sembla repugnant en un altre, un mateix sap dispensar-se'l molt bé i aquella comprensió que li manca per als altres li sobra quan es tracta de jutjar-se a si mateix.

I el vici de fumar, és massa profund i està massa arrelat perquè pugui desaparèixer de cop i volta... encara que només sigui dintre les sales d'espectacle.

GREMI DE XOFERS DE TERRASSA

En la reunió general celebrada pel Gremi de Xofers de Terrassa es renovà la Junta Directiva de dita entitat, quedant elegits: President, Jaume Gorina; Vicepresident, Martí Alsina; Secretari, Josep Castells; Vicesecretari, Enric Colomer; Tresorer, Francesc Agut; Comptable, Josep Masdeu; Vocals: Joan Rodoreda, Andreu Casasayas i Ramon Amat.

En dita reunió s'aprovà també fer un donatiu al Socors Roig Internacional i a la Creu Roja local, de 250 pessetes, respectivament

EL NOU CARNET PER ALS XOFERS

A fi de poder estendre el títol corresponent als xofers de la nostra localitat, se'ls prega que vulguin passar per la Conselleria de Serveis Públics amb una fotografia, dintre la major brevetat.

UNA DELEGACIÓ DEL COMITÈ INSPECTOR DE TRIBUNALS A LA NOSTRA CIUTAT

Demà dissabte, dia 23 del mes que som, es constituirà a aquesta ciutat una Delegació del Comitè Inspector de Tribunals dc Catalunya, per tal de lliurar una Inspecció al Registre de la Propietat, Notaries, Jutjats de primera Instància i Instrucció i Popular local; el que es fa avinent per tal que puguin ésser presentades , a l'esmentat Comitè Inspector les queixes i reclamacions que hagin de fer-li tots els ciutadans, les que podran fer-.se directament a l'esmentat Comitè, en els locals del Jutjat i a l'Ajuntament, des de les dotze hores fins a l'acabament de tal inspecció.

LA MERITORIA OBRA DE LA RONDALLA DEL CENTRE ARAGONÈS

L'abnegada Rondalla. del Centre Aragonès que tant ha fet a favor del moviment obrer i antifeixista, celebrarà: demà a Olesa el seu 40 concert benèfic, en un festival pro Infància que es donarà en aquella localitat.

Cai felicitar calorosament al seu director i mestre, company Salvador Canyada i així mateix a tots els components de la Rondalla, per la seva incansable labor a profit de les institucions necessàries del poble

ELS INFANTS DE 14 ANYS NO PODEN TREBALLAR

La Comissió Municipal de Cultura i Propaganda, fent-se càrrec que, si volem que la revolució constructiva que realitza el poble antifeixista no sigui malmesa, cal que els infants d'avui —homes de demà—, puguin assolir els coneixements culturals tan necessaris a la humanitat futura, que desitgem plenament lliure, exigeix que tots els ciutadans l'ajudin a fer possible que cap infant de menys de 14 anys pugui ésser explotat en cap treball ─ja que en aquestes edats hom no ha de dedicar-se a altra tasca que les d'aconseguir una vasta cultura intel·lectual i física i per això la Conselleria dc Seguretat Local està disposada a què l'acord, de la Comissió de Cultura i Propaganda sigui complerta a tota ratlla.

Per tant, queden advertit els Consells d'Empresa, Comitès de Control i especialment als venedors dc premsa —que tant ─abusen dels infants, fent-los treballar— que els infractors d'aquesta ordre seran sancionats severament i inexorable.

UNA MESURA ENÈRGICA DIGNA D'ELOGI

L'abús, cada dia més accentuat de fumar dintre les Sales d'Espectacles sense que serveixin de res els continuats precs ni les deposicions prohibitives, han obligat la Conselleria de Seguretat Local, a proposta de la de Sanitat, a prendre mesures enèrgiques per a tallar en sec aquest abús. Per tant, s'adverteix al públic, que a partir de la dota, per les Patrulles de Control d'aquesta Conselleria, serà exercida l'oportuna vigilància dintre totes les Sales d'Espectacles Públics i tot aquell ciutadà que se'l trobi fumant, sense que pugui al·legar ignorància, li serà imposada la sanció que les circumstàncies aconsellin.

El que es fa públic per a general coneixement de tots els ciutadans.

ELS SUBSIDIS ALS MILICIANS

La Conselleria de Defensa d'aquesta ciutat (Departament Subsidis) fa avinent als familiars dels milicians enrolats a la columna Roja-Negra que van sortir els dies 27 i 28 del passat desembre, quo demà, dia 23 del corrent, de 10 a 1 del matí i de 4 o 6 de la tarda, es pagaran els subsidis corresponents.

AI mateix temps es notifico que no es vagi a cobrar a Barcelona cap subsidi de milicià de la mateixa columna

EL REPARTIMENT DE GASOLINA

EI departament de Serveis Públics, fa avinent que continua encarregat de la distribució de gasolina darrerament arribada a la nostra ciutat.

El referit departament distribuirà tots els dies d'onze a 12 del matí i de 5 a 6 de la tarda, excepció feta dels dissabtes a la tarda i els diumenges, els tiquets per tal que les persones l empreses interessades puguin recollir la quantitat d'aquella essència que els sigui necessària.

PER A L’ADQUISICIÓ DE SUCRE

Vistos els abusos comesos en la compro d’aquest article, la Conselleria de Proveïments acordà que a partir de la publicació d'aquesta nota sigui exigida la tarja de comprador que serveix per als Mercadals.

EL CAMARADA CARBÓ CONFERENCIANT

Com a acte inaugural del cicle de conferències monogràfiques organitzades per la Comissió Tècnica de Teixits del Sindicat Obrer de la Indústria Fabril i Tèxtil (U. G. T.) el proper diumenge, dia 24, a les onze del matí, el camarada Pere Carbó donarà una conferència a la Unió Local de Sindicats Obrers (U. G. T.) sobre el tema "Organització Sindical".

GRAN MÍTING DE TREBALLADORS DE LA TERRA

Organitzat pel Sindical Agrícola Cooperatiu de Rabassaires tindrà lloc el proper diumenge, dia 24 a les deu del matí, al cinema "Alegria" de la nostra ciutat un magne míting de concentració comarcal de treballadors de la terra, en el qual acte hi prendran part els més destacats militants d'aquella organització agrícola, tots com En Josep Torrents, Ramon Mas, Lluís Ardiaca i l'actual Conseller d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, En Josep Calvet.

L’expectació que ha desvetllat entre la massa camperola de la nostra terra i especialment la de la nostra comarca vallesana és extraordinària i no cal dir que milers de pagesos acudiran a escoltar les doctrines que des de la tribuna del cinema "Alegria" traçaran els oradors del Sindicat Agrícola Cooperatiu de Rabassaires.

SINDICAT ÚNIC D'EMPLEATS MUNICIPALS

El Sindicat Únic d'Empleats Municipals, convoca als seus afiliats a l'Assemblea  general extraordinari que efectuarà en el seu local social el dissabte proper, dia 23 del corrent a les quatre de la tarda per a tractar, del següent ordre del dia:

Lectura i aprovació de l'acta anterior.

Orientacions i avantatges de la socialització de la Medicina.

Assumptes generals.

Precs i preguntes.

Donada la importància de l'acte es prega l’assistència.

MOLT IMPORTANT PELS COMITÈS DE CONTROL I ELS CONSELLS D'EMPRESA

D'acord amb una Ordre donada per la Generalitat de Catalunya per tal de tenir un coneixement exacte i global dels productes actualment disponibles a Catalunya per a l'exportació, ensems que dels productes estrangers necessaris a les nostres indústries per poder organitzar l'exportació, la Conselleria d'Economia ha obert una informació entre totes les indústries i empreses que puguin considerar-se afectades, i a tal objecte ha dictat una disposició apareguda en el Diari Oficial de la Generalitat amb data 7 del corrent.

A la vista d'aquesta Ordre oficial el conseller local d'Economia prega a totes les empreses que passin per la Conselleria per tal de retirar els fulls necessaris per així poder complimentar les esmentades ordres.

S'adverteix que de no fer-se en el termini de 48 hores la Conselleria d'Economia imposarà les sancions pertinents en aquests casos.

CAL PRESENTAR LES SOL·LICITUDS DE REUNIONS PER DUPLICAT

La Conselleria de Seguretat Local, assabenta a totes les entitats culturals, esportives, recreatives, mutuals, etc., etc. l'obligació que tenen dc presentar a aquesta Conselleria, les sol·licituds de reunions per duplicat.

No hay comentarios: