miércoles, 16 de diciembre de 2020

L’Acció, edició dimarts, 26 de Gener de 1.937, pàg. 2

NORMES PEL RACIONAMENT DE BENZINA.

Aquesta Comissió Municipal de Serveis Públics fa avinent a tots els Comitès de Control, Consells d'Empresa, Metges, taxistes, i a tots els posseïdors d'automòbils en general, que en el terme màxim de 48 hores han de portar una relació dels cotxes que tenen al seu servei, amb especificació del número de matrícula, marca, i litres aproximats de benzina que necessitin pel consum normal durant una setmana.

Es remarca que d'avui endavant sense aquesta prèvia declaració no serà possible adquirir gasolina.

D'INTERÈS  A TOTS ELS INDUSTRIALS, COMERCIANTS, COMITÈS DE CONTROL I CONSELLS D’EMPRESES COL·LECTIVITZADES.

La Conselleria Municipal d'Economia prega a tots els industrials i Comerciants, Comitès de Control i Consells d'Empreses col·lectivitzades, que en les fulles que presenten setmanalment hi facin constar el nombre d‘operaris i ajudants amb expressió del setmanal que cada un d'ells perceben, i dades necessàries per la ordenació i bona marxa de la Conselleria.

VENDA DE BACALLÀ A LA NOSTRA CIUTAT.

La Conselleria Municipal de Proveïments assabentada que tots els dilluns i dijous, començant el proper dijous, hi haurà venda de bacallà despatxant-se a raó de mitja lliura per família fins a sis persones.

Les famílies compostes de més de sis persones podran comprar-ne nou onces, mitjançant el mateix certificat que se'ls hi ha facilitat per l’adquisició de pa.

DONATIU.

Un dels operaris empleat en la reconstrucció del «Casal dels Vells» pròxim a inaugurar-se ha fet lliurament a aquesta Conselleria d'Assistència Social, la quantitat de 100 pessetes, la qual ha estat trobada en la via pública.

SINDICAT D'ESPECTACLES PÚBLICS.

Ahir a la nit, amb molt entusiasme, va constituir-se el Sindicat d'Espectacles Públics adherit a la Unió General de Treballadors.

Després d'estudiar els projectes suggerits per les diferents branques que composen aquest Sindicat, va procedir-se al nomenament de la Junta Directiva, la qual palesà un gran esperit de treball per portar a cap tot quant sigui ben beneficiós pel Sindicat i alhora pel poble de Terrassa.

Va acordar-se també, que per atendre totes quantes peticions vulguin fer-se, cada dia, de 9 a 11 de la vetlla, restarà oberta la secretaria del Sindicat al local del carrer de les Milícies Catalanes, 48.

D'INTERÈS ALS COMITÈS DE CONTROL.

La Conselleria Municipal d'Economia, creu convenient, que per tal de posar-se a l'altura de les circumstàncies que el moment revolucionari exigeix, que totes les empreses col·lectivitzades, Comitès de Control i també aquelles indústries i comerços que tenen personal a sou, presentin en el Departament de Banca la relació de tot el personal que cada una de dites empreses ocupa i el sou setmanal que percep, condicions indispensables per tal de poder realitzar, aquesta Conselleria, una vertadera obra de control.

SI SENTIU TRETS NO US ESVEREU.

Demà, dimecres, els grups militars de la nostra ciutat que fan la instrucció faran pràctiques de fuselleria amb cartutxos sense projectils, la qual cosa es posa a coneixement de tots els ciutadans per tal que no s'esverin cas de sentir les detonacions.

Hom pot circular lliurement per on li plagui sense perill de cap mena.

COMISSIÓ  D'ECONOMIA.

Avís important: Aquesta Comissió d'Economia adverteix a totes les empreses que pel seu compte serveixin comandes destinades a guerra. la necessitat de què totes les esmentades comandes vagin avalades per aquesta Comissió d'Economia, puix que de no fer-ho així es procedirà a la seva anul·lació.

DISPENSARI D’URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'ha registrat el següent accident:

Salvador Calderón, de 12 anys d'edat, domiciliat al carrer d'Àngel Guimerá, 75, presentant segons diagnòstic del doctor de guàrdia, ferida contusa al cap.

DE MOLT INTERÈS PER ALS POSSEIDORS D'APARELLS DE RÀDIO.

Ja finit el primer termini per a proveir-se els interessats del full d'inscripció d'aparells ràdio-receptors per a la formació del Cens ordenat per la Conselleria de Defensa de la Generalitat de Catalunya, s'ha concedit una pròrroga, que finirà el dia 29 del corrent mes de gener.

Els esmentats fulls son facilitats, com se sap, a Ràdio Terrassa, de dos quarts duna a dos quarts de nou del vespre.

Als socis de l'Emissora, els són repartits a domicili.

L'IMPOST MUNICIPAL PER A ENTITATS D’ESBARJO

Confeccionat el Padró per a l'exacció de l'impost referent a Casinos i círcols d'esbarjo, corresponent a l'any 1937, restarà de manifest al públic en el Negociat municipal d'Arbitris, durant el termini de quinze dies, a efectes de reclamació.

Convocatòria als militants d’Esquerra Republicana de Catalunya de Terrassa.

Elecció dels membres que amb caràcter transitori han d'omplir quatre càrrecs dintre del Comitè Executiu Local.

Diumenge, dia 31, de les 3 a dos quarts de cinc de la tarda, al saló d'actes de la Casa del Poble.

CONDICIONS DE L'ELECCIÓ

Són quatre els llocs a cobrir dintre el C. E. L., en substitució d'altres tants Companys que per raó de trobar-se al front o ocupar càrrecs incompatibles amb els de l'al·ludit Comitè, han de cessar transitòriament mentre duri llur absència o gestió, d'acord amb el reglament del Partit a la localitat.

Quan els quatre Companys que han de cessar, tornin a quedar lliures del càrrec que actualment tenen, o hagin regressat de la seva absència tornaran a ocupar, automàticament, llur lloc dintre el C. E. L.

Els deixaran vacant la plaça que hauran d'ocupar, els Companys que en l'elecció de diumenge obtinguin menor votació, i si hi hagués igualtat en el resultat dels vots, el C E. L, en la primera sessió de reconstitució acordaria respecte la manera de resoldre la norma de substitució.

Totes les candidatures que vulguin concórrer a l'elecció hauran d'ésser presentades abans de les 10 del vespre del proper dissabte, dia 30, a algun membre de Comitè avalades amb les signatures de més de vint-i cinc militants.

Cada candidatura que es presenti tindrà dret a que dos dels seus avaladors intervinguin l'elecció, i aquests seran els únics que podran controlar el curs de la mateixa i discutir, a l'hora de l'escrutini, la impugnació del resultat, si a aquest punt hagués d'arribar-se.

Tenen dret a emetre sufragi els socis de Fraternitat Republicana; Joventut d'E  R. «Estat Català»; Grup Femení d 'E. R. i Casals d 'E. R. dels districtes III i IV.

Els electors hauran de venir proveïts dels documents acreditatius del seu dret a votar, per si la mesa cregués oportú demanar-los-hi.

Terrassa, 19 de gener de 1937.— El Secretari, M. Boada.

No hay comentarios: