viernes, 18 de diciembre de 2020

Front, edició de dimecres, 27 Gener 1937, pàg. 2

Els indisciplinats

Aquests darrers dies, cansades les autoritats de veure com les seves disposicions eren burlades, han fet circular per les sales d'espectacles l’ordre terminant de la prohibició de fumar.

Fa anys que aquesta ordre està en vigència, fa molts anys, i no obstant, que recordem, mai no ha estat acatada d'una manera total. Sempre hem vist aquell individu entonat, i xulesc, que al projectar-se en la pantalla l’al·ludida disposició, ha girat menyspreativament l’espatlla i ha encès el cigar, amb un gest desafiador i matonista.

Ara sembla, però, que la Comissió de Sanitat Local, ha pres mesures enèrgiques per acabar amb aquests actes d’indisciplina. La passada setmana foren multats una colla d’infractors d’aquella disposició. Molt bé, aplaudim les dites Conselleries. Cal acabar amb aquesta gent que es creu que tot li és permès. Avui, el que trepitja unes lleis que son posades directament per els organismes obrers és més culpable que ahir. I les disposicions de caràcter higiènic han de tenir encara major atenció.

Cal que es perseveri en penyorar els burladors d’unes disposicions tan lògiques. I perquè tingués efectivitat el que estem parlant seria necessari que el públic, en un gest cívic, denuncies a les patrulles de control a tots els infractors que observés prop seu.

GRUPS D’ORIENTACIÓ MARXISTA.

Ha quedat constituïda a la nostra localitat la Secretaria de Grups d'Orientació Marxista (Treballadors de l'Ensenyança) la qual comentarà a funcionar a partir de demà dijous, de 6 a 8 del vespre.

Tots els interessats i simpatitzants podran passar per la Secretaria instal·lada a l'Institut Maurin, carrer Joaquim Maurin, on seran degudament atesos i rebran informacions i detalls d'orientació del Grup local.

DEFUNCIÓ DE LA MARE DEL SECRETARI DE L'AJUNTAMENT

Aquest matí hem tingut ocasió de passar a testimoniar el nostre condol al bon amic Francesc Benlloc, l'actiu Secretari habilitat de l'Ajuntament, per la mort de la seva estimada mare.

Adolorit per la trista nova, l'amic Benlloc ens ha expressat el dolor que sentia per no haver pogut prestar a la finada el darrer consol de la seva companyia, doncs el desenllaç ha tingut lloc a Madrid.

La seva mort ha estat produïda per les emocions i penalitats que sofreix la ciutat màrtir. Encara que dona valerosa i malgrat els anys, encara forta, no ha pogut suportar els sobresalts a què uns criminals traïdors tenen sotmesa a la població madrilenya. Fins ahir no pogué rebre la notícia malgrat fa ja sis dies que es registrà el fatal desenllaç, per l'entorpiment de les comunicacions que reporta la guerra.

No cal dir com ens fem partícips del dol de la família.

AGRUPACIÓ D'ESTUDIANTS COMUNISTES

Es convoca a tots els estudiants a la reunió general que tindrà lloc dissabte, dia 30, a les cinc de la tarda en el local social, Milícies Catalanes, 55.

Per disciplino revolucionària, no hi manqueu !

El Comitè Local

ORDRE PROHIBINT LA TRAMESA DE MERCADERIES ALS FRONTS

Ateses les necessitats d'ordenar i controlar la distribució i condicions de venda de les mercaderies, utillatge i efectes v destinats als fronts de batalla, he resolt:

Primer. Queda prohibida la tramesa de mercaderies, utillatges i efectes militars als fronts de batalla en partides <<< dues línies illegibles >>>

Segon. Queden excloses d’aquesta prohibició els productes alimentosos, així com també aquelles mercaderies, utillatges i efectes militars destinats als fronts de batalla de Catalunya.

Tercer. La infracció del que estableix la present ordre, serà castigada amb les màximes sancions que son aplicables en temps de guerra.

ORDRE INTERVENINT LES EXISTÈNCIES DE CATALUNYA DE SEDA ARTIFICIAL.

Ateses les necessitats del Comerç Exterior <<< dues línies il·legibles >>>

Primer. Des d’aquesta data queden intervingudes d’una manera directa per l’organisme regulador del Comerç Exterior totes les existències a Catalunya de teixits de seda natural en peça, estampats, fantasies i llisos, així com mitges de les diferents qualitats de seda natural.

Segon. Totes les empreses comercials i industrials afectades per la present disposició' presentaran a l'Oficina del Comerç Exterior, abans del 30 del corrent, mes una relació de totes les comandes pendents de lliurament, justificant la presentació de documents acreditatius, els preus i condicions de venda estipulades.

Tercer. L'organisme competent es reserva el dret de complimentar directament aquelles comandes que, per les circumstàncies que hi concorrin, puguin considerar-se d'interès general el fer-ho.

AVÍS IMPORTANT ALS INDUSTRIALS I COMERCIANTS

Per tal de donar bona, marxa al control de la indústria tèxtil de la nostra localitat i d'acord amb les disposicions de la Conselleria d'Economia de la Generalitat de Catalunya, publicades, ja en lo premsa local, PREGUEM una vegada més a totes les empreses Industrials que passin per la Comissió d'Economia, a recollir els fulls necessaris per així poder complimentar. les esmentades ordres.

Als infractors de la dita ordre se'ls imposaran les sancions pertinents en aquest cas.

D’INTERÈS

A tots els industrials, comerciants, Comitès de Control i Consells d'Empreses, Col·lectivitzades

La Conselleria Municipal d'Economia, prega a tols els industrials i comerciants. Comitès de Control i Consells d'Empreses col·lectivitzades, que en les fulles que presenten setmanalment hi facin constar el nombre d'operaris i ajudants amb expressió del setmanal que cada un d'ells percep, i dades necessàries per l'ordenació i bona marxa d'aquesta Conselleria.

NO ES VENDRÀ FARINA

Des de demà no es vendrà farina per a elaborar pa de Viena, croissants, ensaïmades, ni cap classe de pastes que s'elaborin amb farina.

LA VENDA DE BACALLÀ

La Conselleria Municipal de Proveïments, assabentada que tots els dilluns i dijous, començant el proper dijous, hl haurà venda de bacallà, despatxant-se a raó de mitja lliura per família fins a sis persones.

Les famílies compostes de més de sis persones podran comprar-ne nou unces, mitjançant el mateix certificat que se'ls hi ha facilitat per l’adquisició de pa.

SINDICAT DE L’ART FABRIL I TÈXTIL (U. G. T.)

El Sindicat del Fabril i Tèxtil (U.G.T.) posa en coneixement a tots els afiliats que per acord de la Junta Directiva, ha estat sancionada amb la pèrdua de drets sindicals durant un any, la companya Dolors Mañá Badiella, ex-treballadora de l’empresa “Pont Aurell i Armengol”.

SINDICAT DEL RAM DE LA FUSTA (U. G. T.)

Es convoca a tots els afiliats del nostre Sindicat a la Reunió General extraordinària que tindrà lloc el proper dissabte dia 30 del corrent, a dos quarts de cinc de la tarda en el nostre local, Milícies Catalanes, per a tractar del següent ordre del dia:

1. Lectura i aprovació de l’acta anterior.

2. Lectura i aprovació de l’estat de comptes.

3- Nomenament de la comissió revisadora de comptes.

4. Renovació de càrrecs de Junta.

5. Precs i preguntes.

A TOTS ELS MILICIANS INSCRITS A LA COLUMNA D'ENGINYERS “SIEMPRE ADELANTE”

Es prega que passin pel Secretariat de Milícies de la U.G.T., a dos quarts de set del vespre, demà dijous a tots els companys inserits en aquesta columna.

A TOTS ELS FAMILIARS DELS NOSTRES MILICIANS

Es posa en coneixement dels familiars dels milicians de la U.G.T., destacats a Lanaja, que el proper dilluns dia 1 de febrer, sortirà el correu d’aquesta organització, al front.

A TOTS ELS REFUGIATS DE GUERRA HABITANTS EN AQUESTA CIUTAT

La Conselleria d'Assistència Social, d'acord amb la de Sanitat, posa en coneixement de tots els refugiats que estan controlats per aquesta Conselleria que ha estat nomenat per la seva assistència el company metge doctor Juli Gómez i Fajardo, el qual visitarà en el Sanatori Mèdic Quirúrgic tots els dies laborables de 4 a 5 de la tarda. Per als avisos de visita a domicili, avisar a l'esmentat Sanatori, abans de les nou del matí o de les 5 de la tarda.

FEDERACIÓ DE PIONERS COMUNISTES

A totes les Seccions de la J. C. I., a Catalunya, Llevant, Aragó í Castella.

Es notifica a totes les Seccions i Delegats de Pioners de la J.C.I., que ha quedat constituït el Secretariat Central de Pioners.

Aquest Secretariat està format pels camarades Giuseppe Martini, Fernández Jurado, Ruth Elisabeth Frei i Lluís Corona.

Es necessari que totes les Seccions i Delegats es posin urgentment en relació amb el Secretariat Central de Pioners.

Aquest Secretariat té ja els nous carnets de Pioners de 1937. Totes les Seccions han de fer la comanda dels carnets que necessitin a la següent adreça:

Secretariat Central de Pioners

(J.C.I ─ P.O.U.M.)

Passeig Pi i Margall, 132, primer Barcelona

A aquesta adreça s’ha de dirigir tota la correspondència del Secretariat.

No hay comentarios: