miércoles, 2 de diciembre de 2020

L’Acció, edició dissabte, 16 de Gener de 1.937, pàg. 2

Als lectors que hagin observat que ens manquen certes noticies

Si els lectors comparen el contingut d'aquest «Petit reportatge de la ciutat», amb allò que en la mateixa rúbrica hi publiquen altres col·legues locals, diran que «L'ACCIÓ», contra el seu costum de donar cabuda a una àmplia informació de la vida interna de Terrassa, es queda ara molt enrera.

Que no se'ns imputi però, la falta, a negligència o descuit. Sinó simplement a una posició que mantenim, per creure és deure atendre-la.

Per ordres del Conseller de Cultura, el company Miquel Palet i Martí, tota la informació de la vida municipal, procedent de les nou Conselleries ha de confluir a l'oficina de Premsa de l'Ajuntament, on han de procedir a la distribució corresponent als redactors de premsa i ràdio. Però,—no sabem per què—determinades Conselleries prescindeixen de l'acord adoptat, amb la conformitat dels seus consellers-presidents, i es posen a servir les seves notes al domicili de  determinats col·legues, sense fer-les passar per l’al·ludida oficina de premsa, a la qual sembla tracten de boicotejar.

I com que nosaltres volem acatar, com a ciutadans, una sola disciplina .—la del Consell Municipal─ ens quedem sense l'original de determinades notes, les quals per aquesta raó no poden aparèixer en aquetes columnes.

Hem donat l'anterior explicació no com a plany per la indiferència de tracte que se'ns infligeix, si no per què els lectors estiguin a visats de què si algunes notes de determinades Conselleries puguin interessar-los, les cerquin en altres col·legues afavorits amb millor tracte que nosaltres.

Es simplement un avís als nostres amics i afavoridors. Que consti, no tractem, de cap manera, amb les antecedents ratlles, cridar l'atenció de certs Consellers, que pel que es veu els interessa fer de mandataris de la ciutat de Terrassa, en exclusiu serviment, no de tots els ciutadans, sinó de determinats sectors.

DOS QUE ES DIVORCIEN.

Aquest matí s'han divorciat per mutu dissentiment Antoni Tomás Sagués i Tost i Isabel Ballbé i Cubells.

REUNIÓ ESPERANTISTA.

El dimarts proper, dia 19, tindrà lloc a l'estatge social del Grup Esperantista local, Passeig Garcia Hernández, una reunió general ordinària amb el següent ordre del dia:

Lectura i aprovació de l'acta anterior. Estat de comptes. Nomenament de Junta. Precs i preguntes.

NOTA  DE  SEGURETAT.

A la Conselleria de Seguretat local ha estat lliurat per un company del Control del Ram de Construcció (paletes i peons) un paquet que conté varis objectes i documents pertanyents a l'exjutge de primera Instància d'aquesta ciutat.

REFORMES A L'EMISSORA LOCAL.

Ràdio Terrassa, seguint el seu projecte de millorar els seus serveis en el possible en bé dels seus socis i dels radiooients en general, es troba actualment en pla de reforma de la seva emissora, per tal de procurar una més perfecta audició.

ASSEMBLEA GENERAL DEL SINDICAT ÚNIC D'EMPLEATS MUNICIPALS.

Demà diumenge, dia 17, tindrà lloc a l'estatge social d'aquest sindicat Fontvella, 76, una assemblea general, advertint-se que els acords que es prenguin no deixaran lloc a apel·lació de cap mena, per la qual cosa es prega l'assistència.

Ordre del dia:

Lectura de l'acta anterior.

Memòria anual.

Donar compte socialització Medicina i propostes adients.

Presentació comptes any 1936.

Nomenament Comissió revisora dels comptes de l'any 1936.

Renovació reglamentària de càrrecs de la Junta Directiva.

Proposicions generals.

Precs i preguntes.

L'EXTRAORDINARI MÍTING DE LA U. G. T.

Han quedat ja concretats els Companys que demà diumenge dirigiran la paraula al poble de Terrassa en nom de la U. G. T. i en el Cinema Rambla. Pel Comitè Local parlarà Ballbé Mira, pel Secretariat Comarcal; Moix, pel Comitè de Sabadell; i Duran Rossell pel Secretariat de Catalunya.

Així mateix, s'ha activat la propaganda a tota la comarca del Vallès Occidental per tal que hi assisteixin el major nombre de militants possible. 

Aquest míting serà radiat per l’emissora local.

VOLUNTARIS PER UN COS D'ENGINYERS.

Formant-se una columna d'enginyers nomenada «Siempre  adelante» es prega a tots els Companys que voluntàriament vulguin inscriure-s'hi, passin pel departament de milícies de la U. G. T., carrer de les Milícies Catalanes, on se'ls facilitaran detalls.

DONATIUS REBUTS A LA CUINA POPULAR.

Victorino de Vilanova, 1 arrova de sardina; Conselleria de Seguretat, 13 pans; Caixa d’Estalvis, 500 ptes; Conselleria de Defensa, 500; Gertrudis Cuervo, 200; Obrers de la casa B. Puig, 100; Socors Roig del P. O. U. M., 100.

ELS AUTOBUSOS NO FUNCIONEN;  D'AUTOS BEN POCS.

Com a conseqüència de la manca de gasolina que venia notant-se aquests darrers dies, i per tal d'atendre a altres necessitats de més urgència, ha estat suprimit el servei d’autobusos de la nostra ciutat.

També s’ha reduït fins a la mínima expressió el tràfic automobilístic.

No hay comentarios: