sábado, 19 de diciembre de 2020

L’Acció, edició dimecres, 27 de Gener de 1.937, pàg. 2

Disposicions i remarques de la Comissió d'Economia del Consell Municipal

AVÍS IMPORTANT A TOTES LES EMPRESES INDUSTRIALS

Havent-nos estai formulades algunes consultes sobre els productes de procedència estrangera que s'han de declarar com a necessaris, en compliment de la circular d'aquesta Comissió d'Economia, us informem que:

Deuen declarar-se tant els productes que es compren directament a l'estranger com els que es compren per mitjà d'agents o importadors.

Aquesta diferència s'haurà d'especificar en la columna primera de la declaració on diu «Nom i qualitat del productes amb les següents abreviatures a continuació del nom del producte:

Amb una (I) si el producte es compra directament a l'estranger.

Amb una (C) si el producte es compra a un agent o importador de Catalunya.

Amb una (E) si el producte es compra a un agent o importador d'Espanya, fora de Catalunya (en territori dominat pel Govern).

Respecte els preus a declarar us informem que és convenien declarar-los si és possible, en moneda estrangera.

Terrassa, 25 de gener de 1937.— Per la Comissió d'Economia, F. Marchirant.

HA APAREGUT EL PRIMER NÚMERO DE LA REVISTA «NOVA IBERIA».

La revista «Nova Iberia» editada per la Comissaria de Propaganda de la Generalitat de Catalunya, ha sortit ja al carrer.

L'esmentada Comissaria, ha fet quatre edicions de la revista de referència: Català, Castella, Francès i Anglès.

Tot just apareguda, a la capital barcelonina s'ha esgotat l'edició catalana. A les principals llibreries de la nostra ciutat encara en trobareu.

Ciutadà, interessa't per a la marxa de la nova estructuració, llegint les idees dels autors més prestigiosos nacionals i estrangers.

EL NOU PLA SANITARI MUNICIPAL.

La Comissió Municipal de Sanitat persistint en el seu pia de nova estructuració i coordinació de tots els serveis sanitaris de la nostra urbs, a profit de tots els ciutadans, es complau en assabentar-vos que el dia primer de febrer s’inauguraran a l'Institut Mèdic-Quirúrgic (antic hospital) els següents Dispensaris:

Dispensari de Malalties de la dona, a càrrec de la Dra. Teresa Bracons. Visita tots els dies feiners de 12 a 1 de la tarda.

Dispensari de Medicina General (exclusiu per a famílies refugiades a la nostra ciutat), a càrrec del Dr. Juli Gómez Fajardo. Visita lots els dies feiners, de 4 a 5 de la tarda.

Dispensari de Malalties dels ulls (Lluita Anti-tracomatosa) i de la Gola. Nas i Orelles a càrrec del Dr. Josep Cantó i Ribot. Visita tots els dies feiners, de 6 a 8 de la tarda.

Els serveis Mèdics i Quirúrgics que es practicaran en els esmentats dispensaris seran absolutament gratuïts per tots els ciutadans terrassencs.

ADVERTIMENT DE LA CONSELLERIA DE PROVEÏENTS.

Des de demà no es vendrà farina per a elaborar pa de Viena, croissants, ensaïmades, ni cap classe de pastes que s'elaborin amb farina.

AVÍS ALS FAMILIARS DELS MILICIANS DEL P. O. U. M.

Tots els familiars dels milicians del P. O. U. M. poden passar a cobrar la mensualitat corresponent del 15 de desembre al 15 de gener, que se'ls farà efectiva demà dijous de 9 a 1 del mati i de 3 a 6 de la tarda al local social Joaquim Maurin 40.

FESTIVAL BENÈFIC DEL P. S. U. C.

El Partit Socialista Unificat de Catalunya prepara un festival benèfic en el qual és posarà en escena el drama social «Temple i Rebel·lia». Aquest festival es farà al Teatre del Poble.

ASSAMBLEA DE CUINERS CAMBRERS I SERVILLERS.

Demà dijous dia 28 tindrà lloc una Assemblea Extraordinària al local social d'aquest sindical Joaquim Maurin 75 (Font Vella) per a la discussió del següent:

Ordre del dia:

1er. Lectura de l'acta anterior.

2on. Discussió d'un Ple Regional.

3er. Assumptes generals.

REUNIÓ DE BARBERS I PERRUQUERS C. N. T. i A. I. T.

La secció de barbers i perruquers convoca tots els seus associats a la reunió general que tindrà lloc el dia 28 a dos quarts de deu de la vetlla al local social Font Vella 79.

Per l'interès de la mateixa es recomana l'assistència.

NECROLÒGICA.

El nostre volgut company i fervent milicià Custodi Castro passa per la terrible pena de veure la mort del seu tendre fillet de dos mesos Custodi Castro Ibáñez. Ja no cai dir com sentim aquesta pèrdua pel que representa en la vida d'un home jove, i més en aquests moments tan crítics en els quals tols els homes d'ideal sacrifiquen llurs vides per la ben estança futura dels seus fills. Testimoniem al company Castro com també a la seva companya i a tota llur família el nostre més sincer condol.

SESSIÓ DE LA COMISSIÓ PERMANENT DEL CONSELL MUNICIPAL.

Ordre del dia per a la sessió ordinària de primera convocatòria que celebrarà la Comissió Permanent del Consell Municipal, demà dimecres dia 27 de gener del 1937, a les 22 hores.

a) Aprovació de l'acta anterior.

b) Despatx d'ofici.

c) Permisos per a obres.

d) Projecte de clavegueratge en distints carrers de la ciutat.

e) D/. proposant retribuir a determinats xofers del cos de bombers.

f) D/. relacionat amb la casa habitació de determinats mestres nacionals.

g) Distribució de cabals,

h) Proposicions, i

i) Precs i preguntes.

SINDICAT DEL RAM DE LA FUSTA U. G. T.

Es convoca a tots els afiliats del nostre Sindical a la reunió general extraordinària que tindrà lloc el proper dissabte dia 30 del corrent a dos quarts de cinc de la tarda en el nostre local, Milícies Catalanes 48, baix el següent ordre del dia:

1. Lectura i aprovació de l'acta anterior.

2. Lectura i aprovació de l’estat de comptes.

3. Nomenament de la comissió revisora de comptes.

4. Renovació de càrrecs de Junta.

5. Precs i preguntes.

GRUPS D'ORIENTACIÓ MARXISTA.

Ha quedat constituïda a la nostra localitat la Secretaria dels Grups d'Orientació Marxista (Treballadors de l'Ensenyança) la qual començarà a funcionar a partir de demà dijous, de 6 a 8 del vespre.

Tols els interessats i simpatitzants podran passar per la Secretaria instal·lada a l'Institut Maurin, carrer Joaquim Maurin, on seran degudament atesos i rebran informacions i detalls d'orientació del Grup local.

COMISSIÓ D'ECONOMIA. AVÍS IMPORTANT ALS COMERCIANTS I INDUSTRIALS.

Per tal de donar bona marxa al control de la indústria tèxtil de la nostra localitat, i d'acord amb les disposicions de la Conselleria d’Economia de la Generalitat de Catalunya, publicades ja en la premsa local. preguem, una vegada més, a toles les empreses industrials que passin per la Comissió d'Economia, a recollir els fulls necessaris per així poder complimentar les esmentades ordres.

Als infractors de dita ordre se'ls imposaran les sancions pertinents en aquest cas.

LLIURAMENTS FETS A LA CONSELLERIA D'ASSISTÈNCIA SOCIAL.

Els operaris que actualment procedeixen a la construcció del nou «Casal dels Vells» i «Cuina Popular» han fet lliurament a aquesta Conselleria de la quantitat de cent pessetes trobades a la via publica.

Igualment els dependents del Banc Hispà Americà han fet lliurament a aquesta Conselleria de la quantitat de dues-centes cinquanta pessetes destinades al Casal dels Infants «Busquets».

A TOTS ELS REFUGIATS DELS FRONTS DE GUERRA HABITANTS EN AQUESA CIUTAT.

La Conselleria d'Assistència Social d'acord amb la de Sanitat posa en coneixement de tots els refugiats que estan controlats per aquesta Conselleria que ha estat nomenat per a la seva assistència el company metge Dr. Juli Gómez i Fajardo, el qual visitarà en el Sanatori Mèdic Quirúrgic tots els dies laborables de 1 a 5 de la tarda. Per als avisos de visita a domicili, avisar a l’esmentat Sanatori, abans de les 9 del mati o de les 5 de la tarda.

EXÀMENS PER A INFERMERES.

En els exàmens efectuats en el Sanatori Mèdic Quirúrgic de la nostra localitat per provar la suficiència de les alumnes concurrents al curset d'infermeres la Presidència del Conseller de Sanitat Municipal Dr. Palau i del Professor de l'assignatura Dr. Viñals i dels vocals adjunts del tribunal examinador Conseller Torrella i Dr. Duran han sigut aprovades les següents alumnes:

Francesca Llonc Badiella.

M.ª del Carme Carbó Campillo.

Isabel Marin Ballester.

Clara Puiggròs Beltran.

Teresa Brossa Vila.

Antonia Jané Ballús.

Carme Borrull Torrella.

Segona Bartolomé Guijarro.

Carme Valero Valero.

Maria Valero Valero.

Rosa Ferrer Sales.

Maria Prats Comas.

Francesca Puig Alba.

Jacinta Llop Borrell.

Francesca Boada Dula.

Teresa Amigó Santañas.

Olga Duch Costa.

Cristina Feiner Bosch.

Anita Figueras Claret.

Pasquala Téllez Santo.

Francesca Graells Lloveras.

Àngela Carreras Caridad.

Oportunament el Consell Municipal els lliurarà el pertinent Diploma d’aptitud.

A TOTS ELS MILICIANS INSCRITS A LA COLUMNA D'ENGINYERS «SIEMPRE ADELANTE».

Es prega que passin pel Secretariat de Milícies de la U. G. T. a dos quarts de set del vespre, demà dijous tots els Companys inscrits, en aquesta Columna.

No hay comentarios: