martes, 29 de diciembre de 2020

L’Acció, edició dimecres, 3 de Febrer de 1.937, pàg. 2

AVÍS IMPORTANT ALS TREBALLADORS DE LA TERRA.

Aquesta Conselleria d'Agricultura fa avinent a tots els ciutadans que degut a l'haver de confeccionar el Cens de tots els treballadors de la terra, es veu obligada a suspendre fins a nova ordre els assentaments per a cultivar terres que ha portat a terme fins a la data i que han donat un gran ressorgiment a l'agricultura en bé de la revolució.

Queden, per tant, assabentats tots els ciutadans afectats per aquesta ordre, pregant-los que s'abstinguin fins a nova ordre, que es farà públic oportunament, de sol·licitar nous assentaments de terres per cultivar.

MINYONS DE LA LLEVA 1937.

Per la present es reclama amb urgència la presentació al Negociat de lleves d'aquest Ajuntament de 12 a 1 i de 6 a 8, dels minyons següents, pertanyents a la lleva del 1937: Joan Anter Surrallés, Francesc Artigas Pol. Josep Ballester Edo, Joaquim Barberà Galligó, Francesc Batlle Prat, Abelard Bosch; Montserrat, Andreu Castells Casas, Josep M. Cazador Ferrerò, Martí Espinal Casanovas, Jaume Formós Planell, Manuel Gibert Ubach, Ferran Guiteras Gusi, Ignasi Hernández Jiménez,. Josep Llobet Llopart, Antoni Mestre Ibor, Miquel Marcel Humet, Enric Marcet Grau, Gregori Navarro Mur, Francesc P. Puigdellívol Farràs, Josep M. Ribas Fortuny, Josep Solé Florensa, Bismar Soler Sedó, Josep Subirà Galobardes, Josep Tusell Ubach, Joan Vela Álvarez, Emili Vila Bilbe. Carles Achon Martín, Jaume Amat Badrinas, Domènec Beltran Ribot, Joan Calaf Vidal, Pau Caldés Clares, Antoni Canal Puig, Francesc Cañellas Puig, Josep Minguell Colom, Antoni Miró Duran, Manuel Mampel Querol, Jaume Nicolás Benedito, Josep Oliva Claret, Wifred Palau Serra, Jaume Suárez Portella, i Joan J. Torrens Roura.

FESTIVAL EN PROJECTE.

La Societat Coral Joventut Terrassenca. té en projecte per al proper dia 14, un escollit i variat festival a profit de les Milícies Populars i en el qual seran sortejats nombrosos regals cedits per diversos comerços i empreses industrials.

SESSIÓ DE LA COMISSIÓ PERMANENT DEL CONSELL MUNICIPAL.

Ordre del dia per a la sessió ordinària de primera convocatòria que celebrarà la Comissió Permanent del Consell Municipal, avui dimecres dia 3 de febrer del 1937, a les 22 hores:

a) Aprovació de l'acta anterior.

b) Despatx d'ofici.

DAMUNT LA TAULA

c) D/. proposant retribuir determinats xofers del cos de bombers.

DE NOU DESPATX

d) Permisos per a obres.

e) D/. relacionat amb la construcció d'obres de clavegueratge.

f) Certificacions d’obres en curs.

g) Comptes d'Obres Públiques i Vivenda.

h) Comptes de Serveis Públics,

i) D/. proposant acollir-se als beneficis del Decret de la Generalitat relacionat amb l'atur forçós,

j) Comptes d'Assistència Social.

k) Concessió de llocs per subhasta en els Mercadals.

l) D/. proposant el pagament d'una factura por confecció de 13.000 carnets de racionament de queviures.

m) D/. proposant votar un crèdit a favor de l'Administrador del Sanatori Mèdic-Quirúrgic per a pagament de factures.

n) Proposicions, i

o) Precs i preguntes.

EL RACIONAMENT DE LA GASOLINA.

La Comissió Municipal de Serveis Públics i les Delegacions Sindicals pel control de. la gasolina recorden novament a totes les entitats sindicals, polítiques i als Comitès de Control i Consells d'Empresa, que encara no han entregat la relació dels cotxes, amb especificació de la marca i consum setmanal de gasolina, de l'obligació que tenen d' entregar-la ràpidament, doncs contràriament es poden trobar amb dificultats molt sensibles per al proveïment d’aquest combustible.

ADVERTIMENT ALS POSSEIDORS DE BLAT.

La Conselleria Municipal de Proveïments fa avinent que dintre el plaç de 48 hores, deu ésser dipositat a aquesta Conselleria el blat declarat, advertint que els qui no compleixin aquesta ordre, els seran aplicades les sancions pertinents.

SECRETARIAT DE LA CONFERÈNCIA DE LA INDÚSTRIA TÈXTIL DEL P.O.U.M.

El Secretariat d'Organització de la Conferència de la Indústria Tèxtil del P.O.U.M. que es celebrarà a la nostra ciutat els propers dies 6 i 7 de febrer, posa en coneixement de tots els Companys interessats en conèixer detalls i aclariments sobre el planejament i finalitat d'aquesta Conferència que, tots els dies de 6 a 8 de la nit en el local de l’Institut Maurin (Joaquin Maurin. 21) es donaran tota mena de detalls i aclariments.

CONFERÈNCIA DE LA INDÚSTRIA TÈXTIL DEL P.O.U.M.

El Pla de discussió d'aquest important comici organitzat pel Partit Obrer d’Unificació Marxista. amb la col·laboració de totes les seccions industrials de Catalunya, i que es celebrarà els propers dies 6 i 7de febrer. es regirarà segons el següent ordre del dia:

1. Informe del Comitè Econòmic del P.O.U.M.

2. Nomenament de mesa de discussió.

3. Indústria de la llana.

4. Indústria cotonera i raió.

5. Indústria del Gènere de Punt.

6. Política comercial.

7. Estadística i comptabilitat.

8. Agrupament d'indústries.

9. Política financera.

10. Consell General de la Indústria Tèxtil (Aspecte tècnic).

11. Consells d'Empresa.

CONCERT DE JULI PONS AL TEATRE DEL POBLE.

Tal com ja diguérem dies passats, avui ens plau anunciar el programa que el pianista Juli Pons donarà en el concert que es celebrarà el proper dissabte dia 6 del corrent al Teatre del Poble.

PROGRAMA

I

Sonata en fa. Scariatti; L'Alegre forjador, Handel; Les Barricades Misterioses. Couperin; Preludi i Fuga, Bach.

II

Preludi en si menor. Chopin; Estudi en la bemoll, id; Estudi (revolucionari). Id; Vals en re bemoll. id; Masurka, id; Polonesa en la bemoll. id.

III

Preludi, Rachmaninoff; Cançó russa. Pons; «El Puerto». Albèniz; Dos valsos catalans, Pons; El Pelele (Goyescas), Granados.

ARTUR PERUCHO A «AMICS DE LES ARTS».

«Amics de les Aris» anuncia oficialment la celebració per al propvinent divendres, a les 10 de la nit, de l'anunciada conferència a càrrec del prestigiós publicista N'Artur Perucho.

El prestigi del conferenciant, home que de fa un gran nombre d'anys es mou dintre el camp del periodisme i la crítica, exercint el seu comés amb una gran sinceritat i encert, asseguren que la dissertació que ens oferirà resultarà interessant en extrem, molt més quan el tema a tractar «L'art com a instrument de propaganda social», serà ofert per un conferenciant que posseeix una clara visió de les qüestions artístiques i pot donar-nos les més encertades orientacions, que tant convé divulgar en aquests moments de renovació.

No hay comentarios: