miércoles, 9 de diciembre de 2020

El Dia, edició de dijous 21 de gener de 1.937, pàg. 2 i 3

LA VACUNACIÓ ANTITUBERCULOSA.

Assabentada la Comissió Municipal de Sanitat, que determinada persona que no figura en l’escalafó d’empleats municipals, usa indegudament el nom del nostre Ajuntament per sorprendre la bona fe d’alguns ciutadans i així poder introduir-se en llurs domicilis a l’objecte de recomanar-los la pràctica de determinada vacunació antituberculosa, es posa a coneixement del públic que no ha autoritzat particularment ningú per tal de dur a terme aquesta tasca immunològica a la nostra ciutat.

Per tant, i a fi d’evitar el que persones alienes a la sanitat municipal s’adjudiquin indegudament funcions que no els són de llur competència, ho és en el cas a que ens referim, el de la vacunació antituberculosa mitjançant els distints mètodes que avui dia es consideren ─vacunes de Maragliano, Ferran, Friedmann, Calmette, etc.─ aquesta Comissió Municipal es creu en el deure ineludible d’advertir a tothom que els dits procediments immunològics contra l’anomenada “pesta blanca” no són obligatoris a Catalunya.

Es més, com arreu del món la vacunació antituberculosa s’efectua als nou nats sota la direcció i responsabilitat exclusiva del metge, aquesta Comissió Municipal de Sanitat insisteix en remarcar la conveniència que cap pare no autoritzi la vacunació d’un infant sense que abans hagi estat reconegut per un metge de la seva confiança amb el qual s’evitaran alguns contratemps posteriors deguts a la imperícia de persones no tècniques i incontrolades que s’han llençat a vacunar contra la tisi els nadons sense l’autorització dels facultatius Municipals.

GRAN MITING ORGANITZAT PEL SINDICAT DE RABASSAIRES.

El, pròxim diumenge, a les 12 del matí, tindrà lloc al Cinema Alegria un gran acte d'afirmació agrària, que ha estat organitzat pel Sindicat local de Rabassaires.

Aquest acte, consistirà en un gran míting, en el qual faran ús de la paraula les autoritzades veus en temes agrícoles, de .Josep Torrents, Ramón Mas, Lluís Ardiaca i Josep Calvet, aquest darrer,; Conseller d' Agricultura de la Generalitat.

ORDRE DE LES CONSELLERIES D’AGRICULTURA, ECONOMIA I TREBALL, PER A LA CONFECCIÓ DEL CENS DE SOUS.

Per tal d’estructurar com més aviat millor el cens exacte de jornals dels treballadors de Terrassa, condició ineludible per tal d’arribar al complet control econòmic  de la vida de la ciutat, és obligatòriament imprescindible que tots els jornals que rep el personal afecte a entitats comercials, industrials, bancàries, hotels, barberies, serveis domèstics etc. Siguin convenientment registrats en les fulles que facilita la Conselleria Municipal de Finances (Secció Banca -Milícies Catalanes) fulles les quals un cop emplenades hauran d’ésser lliurades setmanalment a la indicada Secció de Banca.

També és indispensable anar paral·lelament a l’estructuració del cens obrer de la terra i per aquest motiu totes les persones ocupades en qualsevulla de les labors de la mateixa venen obligades, tant si perceben sou com si treballen per compte propi a complir les anteriors disposicions.

Per tal d'evitar la imposició de sancions que l’incompliment de la present ordre pogués donar lloc, hom reclama la més estricta observança de la mateixa.

NINGÚ NO HA DE PAGAR ELS LLOGUERS FINS EL PRIMER DE MARÇ.

Entre algun, dels decrets publicats dimarts en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, pertanyents a la reforma que en el règim econòmic s'introdueix a Catalunya, remarquem als nostres lectors que.se n'hi troba un, segons el qual com sigui que s'està procedint a l'estudi i resolució del problema de la municipalització de la vivenda, mentrestant no siguin publicats els decrets que respectin a aquesta important qüestió, s'ordena a tothom s'abstingui de fer efectiu l’import dels lloguers del corrent mes de gener i febrer.

Diu el decret, així mateix, que els que no compleixin aquesta disposició, seran posats a disposició del Tribunal Popular, per tal que aquest apliqui les sancions que corresponguin a les persones infractores de la referida ordre.

GEST DIGNE D'ELOGI.

Fa alguns dies que, per mitjà de l’emissora local, va demanar-se un altaveu, que era necessari per al Pavelló Antituberculós de la nostra ciutat.

El Grup Femení d'Esquerra Republicana de la nostra ciutat, recollint el prec de referència; va aconseguir poder adquirir l'objecte sol·licitat a la Col·lectivitat d'Electricistes de la nostra Ciutat i lliurat al Pavelló Antituberculós.

Cal elogiar, doncs, el gest del referit Grup d'Esquerra i a la vegada ens plau posar de relleu, així mateix, que la Col·lectivitat: referida en saber els motius benèfics que impulsaven els adquiridors volgué; contribuir en el gest caritatiu, concedint un rebaix de cent pessetes en el valor que tenia l’utensili esmentat.

Heus ací uns gests dignes de tot elogi, pels quals cal felicitar efusivament els que els han practicat.

L’ENSENYAMENT DE LA INSTRUCCIÓ.

Continuen celebrant-se a la nostra ciutat, els exercicis setmanals d’ensenyament d’instrucció militar, als llocs de consuetud.

Segons ens participen els instructors dels grups de referència, s’estan ultimant les gestions per tal d’aconseguir que arribin a la nostra ciutat, fusells i cartutxeria, per tal que els exercitants puguin practicar assaig de tir al blanc, que fins a l’actualitat no ha estat possible realitzar per manca del referit material.

PRÀCTIQUES MILITARS.

Per al proper dissabte s'anuncia la celebració d'unes importants pràctiques militars, a càrrec dels grups que aprenen la instrucció militar.

LES ENTITATS HAN DE SOL·LICITAR PERMÍS PER A LA CELEBRACIÓ DE REUNIONS.

La Conselleria de Seguretat Local, assabenta a totes les entitats culturals, esportives, mutuals, etc. L’obligació que tenen de presentar a aquesta Conselleria, les sol·licituds de reunions, per duplicat.

La concentració d'elements que reben l'ensenyament d'aquests exercicis es formarà al camp dels "Pajaritos", on es trobaran els de tots els llocs on s'ensenya la instrucció.

Les pràctiques, doncs, seran de conjunt i tindran lloc a alguns quilòmetres de la nostra ciutat, de manera que els practicants celebraran en primer terme una marxa d’alguns quilòmetres i una vegada al lloc corresponent, celebraran els exercicis pertinents, sota la direcció dels caps instructors.

No hay comentarios: