viernes, 11 de diciembre de 2020

El Dia, edició de divendres 22 de gener de 1.937, pàg. 2 i 3

FINS EL PRIMER DE MARÇ NO PAGUEU EL LLOGUER DEL PIS.

Per un decret promulgat pel Govern de la Generalitat, s’ordena fins el primer de març, la suspensió del pagament de tots els lloguers en concepte d’habitació, comerç o indústria.

Cap llogater de Catalunya no ha de pagar, absolutament a ningú, l’import de l’arrendament.

Si hi hagués algú, en nom del propietari o de l’organització que fos, que intentés de fer efectiu algun lloguer, haveu de denunciar-ho al departament de Finances de la Generalitat, el qual passarà la denúncia als Tribunals Populars.

CAL TENIR PRESENT AQUESTA ORDRE.

No representarien cap organització solvent ni antifeixista aquells que volguessin fer efectius els lloguers del mes de gener i febrer.

FINS EL PRIMER DE MARÇ NO HA DE PAGAR NINGÚ.

A partir d’aquella data ja es farà públic l’organisme legal encarregat de fer efectius aquests pagaments.

FINS EL PRIMER DE MARÇ NO S’HAN DE PAGAR LLOGUERS.

NO FUMEU EN ELS CINEMES.

En altra part de la present edició publiquem una ordre de la Conselleria de Seguretat, davant els abusos que venen cometent-se en els salons d'espectacles, en els quals es fuma, a pesar de tots els avisos i ordres que fins a l'actualitat s’han vingut donant.

Les patrulles de la Junta de Seguretat, en, la nit d'ahir dijous, en el Cinema La Rambla únic que  funcionava, practicaren ja una estreta vigilància que donà per resultat l’aplicació de nombroses multes contra els infractors de les disposicions municipals.

Es d’elogiar aquesta activitat de les nostres autoritats en bé de la higiene i defensa de la salut, en els locals públics.

MESURES ENÈRGIQUES PER TAL QUE NO ES FUMI EN ELS LOCALS D’ESPECTACLES.

L’abús cada dia més accentuat de fumar dintre les sales d’espectacles, sense que serveixin de res els continuats precs ni les disposicions prohibitives, han obligat la Conselleria de Seguretat Local, a proposta de la de Sanitat, a prendre mesures enèrgiques per a tallar en sec aquest abús. Per tant s’adverteix al públic, que a partir de la data, per les Patrulles de Control d’aquesta Conselleria, serà exercida l’oportuna vigilància dintre de totes les sales d’Espectacles Públics i a tot aquell ciutadà que se’l trobi fumant, sense que pugui al·legar ignorància, li serà imposada la sanció que les circumstàncies aconsellin.

El que es fa públic per a general coneixement de tots els ciutadans.

CONSTITUCIÓ D'UNA DELEGACIÓ DEL COMITÉ INSPECTOR DE TRIBUNALS.

Demà, dissabte, es constituirà en aquesta ciutat, una delegació del Comitè Inspector de Tribunals de Catalunya, per tal de lliurar una inspecció al Registre de la Propietat, Notaries, Jutjats de Primera Instància, Instrucció i Popular local, el que es fa avinent per tal que puguin ésser presentades a l’esmentat Comitè Inspector les queixes i reclamacions que .hagin de fer-li tots els ciutadans, les que podran fer-se directament a l'esmentat Comitè, en els locals dels jutjats i en el de l’Ajuntament, des de les dotze hores fins a l'acabament de tal inspecció.

ORDRE DE LES CONSELLERIES DE SEGURETAT I CULTURA I PROPAGANDA :: LA PROTECCIÓ DELS MENORS.

La Comissió Municipal de Cultura i Propaganda fent-se càrrec que, si volem que la revolució constructiva que realitza el poble antifeixista no sigui malmesa, cal que els infants d'avui—homes de dema—puguin assolir els coneixements culturals tan necessaris a la humanitat futura, que desitgem plenament lliure, exigeix que tots els ciutadans l'ajudin a fer possible que cap infant de menys de 14 anys pugui ésser explotat en cap treball—ja que en aquestes edats hom no ha de dedicar-se a altra tasca que les d'aconseguir una vasta cultura intel·lectual i física─ i per això la Conselleria .de Seguretat Local està disposada a què l'acord de la Comissió de Cultura i Propaganda sigui complert a tota ratlla.

Per tant, queden advertits els Consells d'Empresa, Comitès de Control i especialment els venedors de premsa — que tant abusen dels infants, fent-los treballar—que els infractors d'aquesta ordre seran sancionats severament l inexorable.

EL REPARTIMENT DE GASOLINA.

EL Departament de Serveis Públics, fa avinent que continua encarregat de la distribució de la gasolina darrerament arribada a la nostra ciutat.

El referit departament, distribuirà tots els dies de 11 a 12 del mati i de 5 a 6 de la tarda, excepció feta dels dissabtes a la tarda i els diumenges, els tiquets per tal que les persones i empreses interessades puguin recollir la quantitat d'aquella essència, que els sigui necessària.

EL NOU CARNET DELS. XOFERS.

A fi de poder estendre el títol corresponent als xofers de la nostra ciutat, se'ls prega vulguin passar per la Conselleria de Serveis Públics amb una fotografia, dintre la major brevetat.

EXAMENS D'INFERMERES.

El proper diumenge, a les 11 del matí tindrà lloc al Sanatori Mèdic Quirúrgic, la celebració de la prova de final de curs, de les alumnes adscrites al curset d'infermeres.

Presidirà el Tribunal, el Conseller President del Departament de Sanitat, Dr. Palau, el professor del curset, Dr. Vinyals i el Dr. Parellada. com a president de la secció de metges del Sindicat de Treballadors Sanitaris.

NOTA DE LA CONSELLERIA DE PROVEÏMENTS :: PER A L'ADQUISICIÓ DE SUCRE CALDRÀ PRESENTAR LA TARJA DE COMPRADOR.

Vistos els abusos comesos en la compra d'aquest article, aquesta Conselleria acorda que a partir de la publicació d'aquesta nota, serà exigida la Tarja de Comprador que serveix per als Mercadals, a totes les persones que acudeixin als llocs oportuns, per tol d' adquirir-ne.

No hay comentarios: