martes, 8 de diciembre de 2020

El Dia, edició de dimecres 20 de gener de 1.937, pàg. 2 i 3

HAN ARRIBAT 5.000 LITRES DE BENZINA.

Gràcies a unes oportunes gestions i treballs practicats per les autoritats interessades, avui han arribat a la nostra ciutat, cinc mil litres de gasolina.

Aquest preciós líquid ha estat distribuït en els llocs oportuns a fi de poder ésser expès a las entitats o particulars que en tinguin necessitat per a posar en marxa els vehicles de les indústries que no poden prescindir d’aquests serveis.

La distribució i venda de benzina, està controlada pel departament corresponent del Consell Municipal i a més, per un element de la C. N. T i un altre de la U. G. T.

Com és natural, aquest control, per mitjà dels referits elements, serà portat a cap d’una manera severíssima, mesura que és natural considerem imprescindible, davant l’escassedat que del combustible sofrim.

LA CASERNA LLUIS SIRVAL, DEPEN DE LA COMISSARIA GENERAL D’ORDRE PÚBLIC.

Ahir dimarts, arribaren dos agents pertanyents a la Comissaria General d’Ordre Públic de Catalunya, els quals, després de traslladar-se a la Caserna Lluis Sirval, de la Guàrdia Nacional Republicana, varen possessionar-se de la referida institució en nom de la referida Comissaria i la Generalitat de Catalunya.

Els referits agents foren atesos per l’alt comandament de la caserna de referència, els quals donaren als visitants tota mena de detalls sobre els assumptes que els interessaren.

UN EDIFICI QUE HONORA LA CIUTAT.

Aquests darrers dies s’ha procedit a desfer la bastida que cobria la façana del nou edifici de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i l’Estalvi, institució que es troba al Raval de Fermí Galan, al costat mateix de l’Ajuntament.

Aquest fet, ha permès admirar el resultat de l’obra que durant llarg temps s’ha vingut portant a cap, la qual és senzillament digne de calorosos elogis.

La façana de referència, sense caure en cap extremisme de l’arquitectura actual, presenta totes les característiques dels grans edificis moderns.

Cal felicitar els constructors de l’edifici en qüestió a la vegada que la institució que ha ordenat la seva creació, per l’excel·lent obra, que honora la nostra ciutat per les seves línies elegants i modernes.

PASSEIG MILITAR.

Aquest matí ha tingut lloc la pràctica d’un passeig militar que han realitzat tots els elements mobilitzats per la crida de les darreres lleves, que es troben prestant servei a la Caserna Militar de la nostra ciutat, dintre el Tercer Regiment, Segona Divisió de l’Exèrcit Popular.

Tots els milicians, en perfecta formació, han desfilat pels carrers de la nostra ciutat i s’han dirigit després en direcció a Ullastrell. La comitiva estava composta per un batalló format per dues companyies, acompanyades, per la Secció de ciclistes del mateix regiment i la de metralladores.

Els referits elements militars, comandats pels caps corresponents, han practicat una marxa de vuit quilòmetres, segons se’ns informa, en direcció a la referida localitat veïna.

Després d’haver fet algunes pràctiques, les companyies referides han retornat a la nostra ciutat.

El pas de les forces de referència ha estat molt notat, car els tocs de la secció de cornetes i tambors del Regiment, han cridat l’atenció dels terrassencs que han presenciat amb simpatia el pas d’aquests soldats de l’exercit popular.

FESTIVAL A BENEFICI DE L’HOSPITAL DE SANG.

Organitzat pels soldats del 1er. Batalló del 3er. Regiment, de l’Exèrcit Popular de Catalunya destacats a la nostra ciutat, tindrà lloc demà passat, divendres, a les nou de la nit, en el teatre de la Casa del Poble, un festival a benefici de l’Hospital de Sang.

Es posarà en escena el drama de Millás Raurell, en tres actes, “Els Fills” i el sainet còmic “Els Troneres”.

En els intermedis, el camarada Tomàs Pla cantarà algunes peces del seu repertori. També la parella germans Martín, executarà varis números de bll, així com delectaran l’auditori amb algunes peces de concert.

Aquest festival començarà a l’hora anunciada. El preu únic serà d’una pesseta. Es d’esperar que essent aquest acte a benefici dels que tan humanitàriament socorren als nostres ferits del front, el públic hi sabrà correspondre.

CONFERÈNCIA PER AQUESTA NIT.

La Federació local de Joventuts Llibertaries, ha. organitzat per a aquesta nit a dos quarts de deu una conferencià què tindrà lloc en el Local de la Unió de Sindicats de la C.N:T.

La dissertació anirà a càrrec del company, Menéndez Caballero, el qual tractarà el tema "La misión de los trabajadores en la reconstrucción económica y social".

NOTA DE LA CONSELLERIA DE SEGURETAT LOCAL :: INTERESSA ALS PROPIETARIS DE FONDES, BARS, HOTELS, ETC.

Aquesta conselleria, Departament d’Investigació, ordena a tots aquells ciutadans que tinguin bars, fondes dispeses i hotels que presentin a aquest Departament, Raval de fermí Galan, nº 12, una relació de tots els dispesers que tenen efectius, essent interesantíssim que portin diàriament la relació dels transeünts, o sigui els que són interins.

De no presentar-se la dita relació, s’obrarà en conseqüència.

No hay comentarios: