jueves, 3 de diciembre de 2020

Front, edició de dissabte, 16 Gener 1937, pàg. 2

Lladres de cols.

La guerra de classes que sostenim contra el feixisme Internacional, ha creat unes circumstàncies tan delicades que ens han obligat a intensificar el conreu de la terra, Terrassa, ha respost a aquesta necessitat i podem veure tots els terrenys que envolten la nostra ciutat, remoguts per l’arada o l’aixada. L'obrer de la fàbrica treballa en les hores de lleure la terra, que li ha estat entregada a tal fi. Però vol recollir el fruit del seu treball, tal com lògicament li pertany.

I heus aquí que, segurament com a conseqüència de l'encariment i l'escassetat dels productes del camp ha sortit el lladre de cols, que prefereix “treballar” de nit que anar a fer cua de dia. Això, és un símptoma. La Comissió de Seguretat Interior, ha dictat un ban, encaminat a reprimir aquests fets lamentables. La revolució reclama el màxim de respecte i seguretat pels treballadors del camp.

EDICTE.

Confeccionat el Padró de les persones subjectes a l'arbitri sobre inquilinat, corresponent a l'exercici de 1937, resta de manifest al públic, en el Negociat municipal d'Arbitris, per termini de quinze dies, en el qual termini i cinc dies més, podran presentar-se les reclamacions relatives a inclusions i a modificacions de quotes, en l'advertència, que no seran atesos els que formulin fora del període indicat.

DIVORCI.

Seguint la tanda de divorcis que es gestionen en el Jutjat d'Instrucció ahir va concedir-se-li, per mutu dissentiment, a la parella Antoni Tomàs Segués Tort i Isabel Ballbé Cubells.

REFORMES A L'EMISSORA LOCAL.

Ràdio Terrassa, seguint el seu projecte de millorar els seus serveis en el possible en bé dels seus socis i dels radiooients en general, es troba actualment en pla de reforma de la seva emissora, per tal de procurar una més perfecta audició.

TARJA DE CONSUM FAMILIAR.

Avís

Donada ja per acabada la recollida a domicili dels impresos relativa a la Tarja de Consum Familiar, es fa avinent a totes aquelles famílies que per descuit involuntari o per qualsevol altra causa no els hagués estat recollit encara el referit imprès o no l'haguessin rebut, passin pel Negociat d'Estadística (segon pis de la Casa Consistorial) durant els dies 14, 15, 16 i 18 del corrent, a les hores de despatx, per tal de fer-ne entrega o de formular l'oportuna reclamació.

D'INTERÈS PER ALS ORDINARIS DE LA NOSTRA CIUTAT.

Es fa avinent a tots els ciutadans de Terrassa que per acord d'aquesta Conselleria de Proveïments es disposa que tots els ordinaris que transportin a Barcelona i se'ls trobi que dins els paquets hi tinguin pa els serà pres el paquet, essent responsables els mateixos de totes les penyores i sancions que es poguessin deduir de la infracció de l'acord d'aquesta Conselleria.

NOTA DEL SECRETARIAT DË PROPAGANDA DE LA U. G. T.

Tal com s'ha vingut anunciant, demà .diumenge en el Cinema Rambla, a dos quarts d'onze del matí, es celebrarà el míting de Concentració Comarcal, al qual han promès assistir-hi totes les representacions de la comarca. Parlaran els companys Ballbé, pel Comitè Local; Mira, pel Secretariat Comarcal; Moix, pel Comitè de Sabadell i Duran Rossell, pel Secretariat de Catalunya: Al mateix temps, serà radiat por l'emissora local.

VOLUNTARIS PER UN COS D'ENGINYERS.

Formant-se una columna d'enginyers nomenada “Siempre adelante", es prega a tots els companys que voluntàriament vulguin inscriure-s'hi, que passin pel departament de milícies de la U. G. T., carrer de les Milícies Catalanes, on se'ls facilitaran detalls.

SINDICAT ÚNIC D'EMPLEATS MUNICIPALS.

Demà, diumenge, a les onze del matí, en l'estatge del Sindicat Únic d'Empleats Municipals, carrer Joaquim Maurin, 70, tindrà lloc una assemblea general sota el següent ordre del dia:

Lectura de l'acta anterior.

Memòria anual.

Donar compte de la socialització de la Medicina i propostes adients.

Presentació comptes any 1936.

Nomenament Comissió revisora dels comptes de l'any 1936.

Renovació reglamentària de càrrecs, de la Junta Directiva.

Proposicions generals.

Precs i preguntes.

D'INTERÈS PELS CAÇADORS DE LA NOSTRA CIUTAT.

Per ordre d'aquesta Conselleria Municipal (Comissió de Seguretat Local l d'acord amb el Ban publicar, posem en coneixement de tots els aficionats a la caça, que per a sortir tenen d'anar proveïts de la corresponent llicencia.

Tot aquell que no compleixi aquesta disposició serà castigat severament.

LES JOIES INCAUTADES.

La Conselleria de Seguretat local ha fet entrega a la tresoreria de la Generalitat de Catalunya de la plata, joies i or que li foren lliurades el dia 11 de novembre de 1936, pel Comitè d'incautació d'aquesta ciutat; el valor material de les quals és el següent:

Una polsera or, platí, diamants i perla, 125 ptes.

Una polsera or, platí, diamants, dues perles i marfil, 150 id.

Un collar or, platí, diamants, dos brillants i una perla, 400 id.

Una agulla corbata or i una perla, 75 ptes.

Una polsera or, brillants i platí, 375 íd.

Una agulla, de pit, or, 140. id.

Unes arracades or, platí i brillants, 400 id.

Una moneda or antiga, 244'80 ptes.

Un anell or i diamants, 150 ptes.

Un rellotge polsera or i 4 diamants, 100 ptes.

Dues agulles de pit platí, diamants i un brillant; 225 íd.

Dues agulles de corbata, diamants, 150 ptes.

Un joc arracades or, platí i brillants,360 id.

Un anell platí i brillants, 600 íd.

Un joc arracades platí, diamants i dues perles,175 id.

Un joc arracades platí, dues perles i dos brillants, 185, id.

Una cigarrera or, 930 id.

Un joc arracades, 4 brillants, 9.000 íd.

Una agulla de pit platí, brillants i pedres de color, 2.000 id.

Dos botons platí i brillants, 600 id,

Un rellotge polsera platí, brillants i perles, 700 id.

Una agulla corbata diamants, 80 íd.

Tres agulles corbata, dues amb perla i una amb pedra, 100 íd.

Un anell platí i perla,150 íd.

Una agulla de pit, 75 ptes.

Dos botons amb brillants, 185 íd.

Un joc arracades (aigües marines), 250 ptes.

Un joc arracades platí i brillants, 400 íd.

Un joc arracades or i coral, 80 id,

Una polsera or amb pedres, 125 íd.

755’300 grams or amb pedres diverses, 5.387'10 id.

Una polsera marfil i or (trencada), 75 pessetes.

TOTAL: 23.991'90 ptes.

100 quilos de plata.

DILLUNS HAN DE REINCORPORAR-SE ELS MILICIANS DE LA SECCIÓ DE METRALLADORES AMB PERMÍS.

Tots els milicians amb permís de la secció de metralladores del sector de Quicena, han de presentar-se el proper dilluns, dia 1, a les nou del matí al local social del Partit, Joaquim Maurin, 40, per tal de reincorporar-se seguidament al front.

LA CARTA D'AFILIAT DEL 1937.

Hom fa avinent als afiliats al nostre Partit, que a partir d'avui, de 6 a 8 del vespre, es farà l’entrega de la carta d’afiliat corresponent al present any 1937, contra, entrega de la corresponent al passat 1936 i de dues fotografies.

No hay comentarios: