viernes, 25 de diciembre de 2020

L’Acció, edició dilluns, 1 de Febrer de 1.937, pàg. 2

EL CALENDARI DEL SOCORS ROIG INTERNACIONAL.

El Socors Roig Internacional (secció Terrassa) ha posat a la venda un magnífic calendari amb fotogravats al·lusius als milicians que lluiten al front sota els plecs de las banderes que integren el «Front Popular».

Calendari que a tothora. en el despatx o oficina o dintre de la llar dels ciutadans antifeixistes, recordarà la gesta heroica i aferrissada que el poble. L'autèntic poble espanyol i català, manté en contra d’uns militars traïdors a la pàtria.

Calendari que té la virtut d'homenatjar l'ardida joventut antifeixista que als fronts de combat lluita contra els enemics de la llibertat i de la democràcia.

Calendari, en fi, antifeixista, per als ciutadans i famílies antifeixistes.

¡¡Vet ací el vostre calendari per a 1937!!

¡¡Calendari del S. R. I.!! ¡¡Ciutadans !! ¡¡Antifeixistes!! ¡¡Tots!! ¡¡Com-preu-lo!! Val una pesseta.

Per adquirir-lo, adreceu vos al Socors Roig Internacional, Avinguda 11 de Setembre 66 tots els dies de 4 a 6 de la tarda.

SECCIÓ SETMANAL DELS AMICS DE LES ARTS, PER RADIO TERRASSA.

Convenientment requerida pel Consell Directiu d'Amics de les Arts, que, com se sap, vol donar a dita entitat unes característiques adaptades a la nova fase a estructurar, l'Emissora local s'ha posat a la seva disposició, i, començant avui dilluns, dia 1 de febrer, setmanalment, a dos quarts de deu del dia de la setmana esmentat per part d'elements d'Amics de les Arts serà radiada una secció que s'anomenarà «Les arts al servei del poble», composta d'articles d'orientació i noticiari de l’entitat, amb intervals de música comentada.

Celebrem aquest conveni de les dues entitats culturals de Terrassa, al servei del poble.

AMICS DE LES ARTS CONVOCA ELS SEUS ESCRIPTORS.

La Junta Directiva d'Amics de les Arts, convoca a tots els escriptors, publicistes i en general tots els amants de les lletres adscrits a l'entitat, a una reunió que tindrà lloc demà dimarts, dia 5, a dos quarts de 10 de la nit en el local social de la referida entitat. per a tractar d'un interessant assumpte.

SECRETARIAT LOCAL U.G.T.

Aquest Secretariat fa avinent a tots els Companys que hagin de telefonar, que ha estat canviat el número del telèfon pel número 1787.

CONFERÈNCIA DE LA INDUSTRIA TÈXTIL DEL P.O.U.M.

El Pia de discussió d'aquest important comici organitzat pel Partit Obrer d’Unificació Marxista, amb la col·laboració de totes les seccions industrials de Catalunya, i que es celebrarà els propers dies 6 i 7 de febrer, es regirarà segons el següent ordre del dia:

1. Informe del Comitè Econòmic del P. O. U. M.

2. Nomenament de mesa de discussió.

3. Indústria de la llana.

4. Indústria cotonera i raió.

5. Indústria del Gènere de Punt.

6. Política Comercial.

7. Estadística i Comptabilitat.

8. Agrupament d’Indústries.

9. Política financera.

10. Consell General de la Indústria Tèxtil (Aspecte tècnic).

11. Consells d'Empresa.

AHIR ES REUNIREN ELS PONENTS DE LA CONFERÈNCIA, DE LA INDÚSTRIA TÈXTIL DEL P.O.U.M.

Ahir diumenge en el local de l’Institut Maurin es reuniren els ponents de la Conferència de la indústria Tèxtil del P.O.U.M. per tal d'anar a la unificació de les ponències, a l'ensems que per a perfilar juntament amb el Secretariat d'Organització totes les qüestions d'ordre pràctic que es puguin plantejar.

ASSEMBLEA DEL RAM DE L'ALIMENTACIÓ.

Es convoca a tots els nostres afiliats dependents del Ram de l'Alimentació a l'Assemblea extraordinària que es celebrarà demà dimarts dia 2 del corrent a dos quarts de deu de la vetlla, en el local de la U. G. T.. Milícies Catalanes 48. baix el següent ordre del dia:

1. Lectura i aprovació de l'acta anterior.

2. Informe de la Comissió sobre la nova estructuració de les Cooperatives.

3. Precs i preguntes.

Donat l'interès dels punts a tractar, es prega a tots els Companys la màxima puntualitat.

NOTA DELS SERVEIS SANITARIS.

En compliment d'allò que disposa l'ordre del 12 d'agost del 1936, els minyons allistats en les lleves de l’exèrcit podran ésser vacunats i revacunats pels metges municipals, a partir d'avui dilluns dia 1 de febrer en el Dispensari Mèdic Quirúrgic de la nostra ciutat, des de les vuit del matí fins a les vuit del vespre.

REUNIÓ DEL SINDICAT D'OFICIS VARIS.

Aquest sindicat celebrarà una reunió extraordinària demà dia 2 al local social Font Vella 76, en la qual s'hi tractaran els següents assumptes:

1. Lectura de l'acta anterior.

2. Discussió i aprovació dels estatuts.

3. Nomenament de Junta.

4. Assumptes Generals.

DEMÀ ACABA DEFINITIVAMENT EL TERMINI PER A LA PRESENTACIÓ DELS .FULLS DEL CENS DE RÀDIO.

Demà, dimarts, acabarà definitivament el termini per la presentació a Ràdio Terrassa, dels fulls d'inscripció per al Cens d'aparells de Radio ordenat per la Conselleria de Defensa de la Generalitat de Catalunya.

Cal, doncs, que compleixin aquest deure, per tal d'evitar series sancions assenyalades, els que no ho hagin fet encara.

«LES ARTS AL SERVEI DEL POBLE».

Primera emissió a càrrec dels «Amics de les Arts», que serà donada per Ràdio Terrassa; avui. dilluns, a. dos quarts de deu de la nit:

Portada.

Manifest d'«Amics de les Arts».

Noticiari.

Interval musical.

Discos comentats de música selecta.

«L'art i la vida social», J. Plejanov, (lectora de fragments).

Jazz comentat.

L'ARQUEBISBE DE CANTERBURY A TERRASSA.

Ahir visitaren les nostres esglésies romàniques de Sani Pere una comissió eclesiàstica anglesa presidida per l'Arquebisbe de Canterbury.

Anaven acompanyats de diverses personalitats catalanes, entre elles el conegut arqueòleg Gudiol. Restaren meravellats de la importància d'aquest monument terrassenc, joia única dintre l'art romànic, i feren grans elogis per la cura amb què el poble de Terrassa ha sapigut conservar-la.

En sortint d'ací. es dirigiren a Montserrat.

No hay comentarios: