lunes, 21 de diciembre de 2020

El Dia, edició de divendres 29 de gener de 1.937, pàg. 2 i 3

LA NOVA CLÍNICA MATERNAL DE TERRASSA.

Era propòsit de la Comissió Municipal de Sanitat inaugurar el pròxim dilluns la nova Clínica Maternal instal·lada amb tots els avenços científics moderns al carrer de la Unió de la nostra ciutat, però a causa de no haver arribat a temps part del material adquirit a importants cases constructores de Barcelona, per dificultats emanades de la present situació bèl·lica ha estat precís ajornar per breus dies l’admissió de dones en estat de deslliurar.

Mentrestant, des del dia 1 de Febrer, funcionaran en la Clínica Maternal els següents dispensaris:

Dispensari l'Obstetrícia (reconeixement de dones embarassades) a càrrec del Dr. Eduard López i Arias. Visita tots els dies feiners, de 6 a 8 del vespre.

Dispensari de Puericultura i Pediatria (malalties de la primera infància fins. als tres anys) a càrrec del Dr. Francesc Duran i Bonet. Visita diària tots els dies feiners, de 12 a 1.

Tota els serveis dels esmentats dispensaris seran absolutament gratuïts per a les dones terrassenques i llurs fillets.

L’ENTRADA ALS MERCATS EL DISSABTE AL MATÍ.

La Junta de Control Sindical de la Comissió d’economia posa a coneixement de tots els ciutadans i d’una manera particular a tots els milicians que presten llurs serveis al mercat, que de comú acord amb la C. N. T i la U. G. T i també amb la Conselleria d’Economia d’aquesta localitat han cregut de necessitat donar a conèixer les següents disposicions:

Que a partir d’aquesta data i mentre durin les actuals circumstàncies, tindran preferència d’entrar al mercat, els dissabtes al matí, totes aquelles companyes que mitjançant un document que se’ls estendrà oportunament, acreditin treballar en les indústries de guerra.

Esperem doncs, que tothom sabrà respectar aquesta disposició, la qual cosa serà en bé de tots.

EXAMENS PER A INFERMERES.

En els exàmens efectuats en el Sanatori Mèdic Quirúrgic de la nostra ciutat el passat diumenge, foren aprovades, a més de les anteriorment relacionades, les següents alumnes:

Maria Cos i Boada i Maria Corominas i Vilaseca, a les quals oportunament el Consell Municipal estendrà el pertinent diploma d’aptitud.

NORMES PER A LA UTILITZACIÓ DE LA TARJA DE COMPRADOR.

Aquesta Conselleria fa present que solament es lliurarà una sola Tarja de Comprador per domicili, fent present que les famílies que passin de sis membres, se'ls serviran per als efectes de proveïment, els certificats que els han estat lliurats per a la compra de pa.

DEMÀ HI HAURÀ POC MOLTÓ ALS MERCADALS.

La Conselleria .Municipal de Proveïments, posa, a coneixement del públic, que degut a una avaria soferta en la conducció de bestiar, demà hi haurà poc moltó en els Mercadals, però en compensació hi haurà més quantitat de porc.

ASSISTIT AL DISPENSARI D’URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s’ha registrat el següent accident.

Tomás Benito, de 24 anys d’edat i domiciliat al carrer d’Anselm Lorenzo. Presentava, degut a haver caigut de la bicicleta varies erosions.

RESULTAT D'UN FESTIVAL BENÈFIC.

El Sanatori Mèdic Quirúrgic (Hospital) agraeix el lliurament que ha fet el “Exercit Popular de Catalunya", de pessetes dues-centes seixanta quatre amb cinc cèntims, recaptació líquida del festival que es celebrà a la nostra ciutat a benefici d’aquest Hospital de Sang.

Amb aquest motiu, donem les gracies al Coronel primer cap dei tercer Regiment d'Infanteria, segona Divisió, primer Batalló, així con als organitzadors i soldats destacats « la Caserna Militar d’aquesta ciutat, pel seu benèfic gest, que cal desitjar tingui forces imitadors, per al bé del Sanatori.

TITELLES AL SALÓ CATALUNYA.

Demà dissabte, a dos quarts de 5 de la tarda tindrà lloc en el Saló Catalunya una representació de titelles, essent ofert un interesant programa.

A fi de donar més relleu a l’espectacle i donar l’aparença de representació teatral, funcionaran els altaveus que han estat convenientment instal·lats a la sala del referit local.

CONVOCATORIA DE LA F. E. T. E.

La F. E. T. E. convoca tots els afiliats de la mateixa que vulguin adquirir el títol de mestre de primer ensenyament, creat pel Govern de la Generalitat de Catalunya, per Decret de data 25 de l'actual, a una reunió que tindrà lloc demà dissabte, a les quatre de la tarda, en el local social, Cremat, 27, pral., per tai d’orientar-los degudament.

PAGAMENT DE SUBSIDIS.

Demà dissabte, de 10 a 1 del matí i de 4 a 7 de la tarda, a la secció de subsidis de la Conselleria Municipal de Defensa, s'efectuarà el pagament dels mateixos als familiars de milicians que actuen a la columna "Roja i Negra'', secció artilleria.

CONSTITUCIÓ DELS "AMICS DE LA U. R. S. S." A LA NOSTRA CIUTAT.

Per a organitzar a Terrassa el Grup "Amics de la U. R. S. S.", es convoca tots els que sentin simpatia per al país que amb tanta abnegació ens ajuda en la nostra lluita contra el feixisme, ai l'assemblea que tindrà lloc diumenge vinent, a les deu dei mati, en el local del P. S. U., Francesc Macià, 04, sota el següent ordre del dia:

Orientacions del Comitè Comarcal dels "Amics de la U;-R. S. S."

Nomenament del Comitè local.

Assumptes varis.

REUNIÓ DELS OBRERS IMPRESSORS.

L'Associació Obrera d'Arts Gràfiques (U. G. T.) ha convocat tots els seus associats a la reunió general que tindrà lloc demà, dissabte, a dos quarts de 7 de de la tarda, en el local social (U. G. T.) per tal de tractar el següent ordre del dia:

a)    Lectura i aprovació de l’acta anterior.

b)    Presentació de l’estat de comptes.

c)    Lectura de l’acta del Ple Regional d’Indústries Gràfiques.

d)    Necessitat d’ingressar a la Federació Catalana d’Indústries Gràfiques i Similars-

e)    Proposició de vot proporcional per als Sindicats adherits a la Unió Local.

f)     Precs i preguntes.

SINDICAT FABRIL I TÈXTIL U. G. T. COMISSIÓ TÈCNICA DE TEIXITS.

Es convida tots els companys delegats. Consell d'Empresa i Comitès de Control, en particular, i en general tots els treballadors, a la conferència pública que sobre el tema "Organització Sindical", donarà el company Secretari de la U. G. T: local. Pere Carbó, el proper diumenge, dia 31 a les 11 del matí, en el nostre estatge, Milícies Catalanes, 48.

No hay comentarios: