lunes, 21 de diciembre de 2020

L’Acció, edició divendres, 29 de Gener de 1.937, pàg. 2

ORDRE REBUDA DE LA CONSELLERIA D'ECONOMIA  DE  LA GENERALITAT DE  CATALUNYA.

Ateses les necessitats d'ordenar i controlar la distribució i condicions de venda de les mercaderies, utillatges i efectes destinats als fronts de batalla, he resolt:

Primer.—Queda prohibida la tramesa de mercaderies, utillatges i efectes militars als fronts de batalla amb partides superiors a mil pessetes sense l'autorització expressa de la Conselleria d'Economia.

Segon.—Queden exclosos d'aquesta prohibició els productes alimentosos, així com també aquelles mercaderies, utillatges i efectes militars destinats als fronts de batalla de Catalunya.

Tercer. ─La infracció del que estableix la present ordre, serà castigat amb les màximes sancions que són aplicables en temps de guerra.

LA NOVA CLÍNICA MATERNAL DE TERRASSA.

Era propòsit de la Comissió Municipal de Sanitat inaugurar el pròxim dilluns la nova Clínica Maternal instal·lada amb tots els avenços científics moderns al carrer de Unió de la nostra ciutat, però a causa de no haver arribat a temps part del material adquirit a importants cases constructores de Barcelona, per dificultats emanades de la present situació bèl·lica ha estat precís ajornar per breus dies l'admissió de dones en estat, de deslliurar.

Mentrestant des del dia 1 de febrer, funcionaran en la Clínica Maternal els següents dispensaris:

Dispensari d’Obstetrícia (reconeixement de dones embarassades) a càrrec del Dr. Eduard López i Arias. Visita tots els dies feiners de 6 a 8 del Vespre.

Dispensari de Puericultura i Pediatria (malalties de la primera infància fins als 3 anys) a càrrec del Dr. Francesc Duran i Bonet. Visita tots els dies feiners de 12 a 1.

Tots els serveis dels esmentats dispensaris seran absolutament gratuïts per a les dones terrassenques i llurs fillets.

S'HA PERDUT UN RELLOTGE POLSERA.

Ahir al matí un obrer va perdre un rellotge polsera sense cadena i sense corretja al carrer del 19  de  juliol (Verge del Pilar). S'agrairà al que l'hagi trobat que el retorn pot fer- lo a aquesta redacció.

ASSEMBLEA DEL RAM DE L'ALIMENTACIÓ  C.N.T.  A.I.T.

Es convoca a tots els obrers d'aquest ram a l'Assemblea  General Extraordinària que es celebrarà diumenge dia 31 a les deu  del  matí al local social Joaquim  Maurin 79 per a discutir el següent ordre del dia:

1er. Nomenament de taula.

2on. Lectura de l'acta anterior.

3er. Necessitat d'implantar la Mèdica Socialitzada.

4rt. Informe de la Comissió.

5è. Orientació a seguir.

Es recomana que ningú manqui a l'Assemblea.

ASSOCIACIÓ OBRERA D'ARTS GRÀFIQUES (U.G.T.).

Company: Se us convoca a la reunió general que tindrà lloc demà dissabte dia 30 del corrent, a dos quarts de set de la tarda, al local social (U. G. T.), per  tal de tractar dels assumptes següents:

a) Lectura i aprovació de l’acta anterior.

b) Presentació de l'estat de comptes.

c) Lectura de l'acta del Ple Regional d’Indústries Gràfiques.

d) Necessitat d'ingressar a la Federació Catalana d'Indústries Gràfiques i Similars.

e) Proposició de vot proporcional per als Sindicats adherits a la Unió Local.

f) Precs i preguntes.

Esperem no hi mancareu. doncs els temes esmentats són de gran importància.

DEMÀ HI HAURÀ POC MOLTÓ ALS MERCATS.

La Conselleria Municipal de Proveïments, posa en coneixement del públic, que degut a una averia soferta en la conducció de bestiar, demà hi haurà poc moltó en els Mercadals, però en compensació hi haurà més porc.

LES COMPANYES  QUE TREBALLEN EN LES INDUSTRIES DE GUERRA.

Aquesta Junta posa en coneixement de tots els ciutadans i d'una manera particular a tots els milicians que presten llurs serveis al mercat, que de comú acord amb la C. N. T. i la  U. G. T. i també amb la Conselleria d'Economia d'aquesta localitat, han cregut de necessitat donar a conèixer les següents disposicions:

Que a partir d'aquesta data i mentre durin les actuals circumstàncies tindran preferència d'entrar al mercat, els dissabtes al matí totes aquelles companyes que mitjançant un document que se'ls estendrà oportunament, acreditatiu treballar en les indústries de Guerra.

Esperem doncs que tothom sabrà respectar aquesta disposició la qual cosa serà en bé de tots.

AVÍS IMPORTANT ALS COMERCIANTS I INDUSTRIALS.

Per tal de donar bona marxa al control de la indústria tèxtil de la nostra localitat, i d’acord amb les disposicions de la Conselleria d'Economia de la Generalitat de Catalunya, publicades ja en la premsa local.

Preguem una vegada més, a totes les empreses industrials que passin per la Comissió d'Economia, a recollir els  fulls necessaris, per així poder complimentar les esmentades ordres.

Als infractors de dita ordre se'ls imposaran les sancions pertinents en aquest cas.

REUNIÓ DE TREBALLADORS DE L'ENSENYANÇA.

La F.  E. T.  E. convoca a tots els afiliats a la mateixa que vulguin adquirir el títol de professor de primer ensenyament, creat pel Govern de Catalunya, a la reunió que tindrà lloc demà dissabte, a les 4 de la tarda en el local social Cremat 27,pral, per tal d'orientar-los degudament.

NORMES PER A LA UTILITZACIÓ DE LA TARJA DE COMPRADOR.

Aquesta Conselleria fa present que solament es lliurarà una sola tarja per domicili fent present que les famílies que passin de sis els servirà per els efectes de proveïment, el certificat que els hi ha estat lliurat pel pa.

DISPENSARI D'URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'ha registrat el següent accident:

Tomàs  Benito, de 24 anys d'edat i domiciliat al carrer d'Anselm Lorenzo, presentant a causa d'haver caigut de la bicicleta, vàries erosions.

AMB LA TARJA DE CONSUM ES PODRÀ  ADQUIRIR SUCRE.

La Conselleria de Proveïments d'aquesta ciutat, assabenta al públic, que tots els dimarts i divendres de cada setmana, mitjançant la tarja de consum podrà adquirir 200 grs. de sucre als llocs habituals.

CONFERÈNCIA DE LA INDUSTRIA TÈXTIL DEL P.O.U.M.

La Revolució en tal que transformació social comporta ja de si grans problemes. La necessitat indiscutible d'adaptar la reraguarda per cobrir ràpidament les exigències de la guerra, comporta també, greus problemes de govern.

Les característiques de la nostra regió eminentment fabril destaquen la importància de la indústria tèxtil. Tots els aspectes d'aquesta branca de les activitats productives greus conflictes a resoldre. Cal donar-hi solucions immediates, prou atinades, per evitar un desgavell de l'economia actual.

El P.O.U.M. ha tingut molt en compte aquest aspecte de la Revolució, perquè està convençut que la guerra i la revolució van estretament unides. I el mateix que ha procurat opinar en tots els ordres, quan la Conferència Agrària, la Conferència Sindical, després la Conferència de Llevant, la Conferència de Premsa, la Conferència Militar, opinarà ara amb la Conferència de la Industria Textil, on hi col·laboraran moltes de les seccions del P.O.U.M.

No hay comentarios: