viernes, 25 de diciembre de 2020

El Dia, edició de dilluns 01 de febrer de 1.937, pàg. 2 i 3

AVÍS DE LA COMISSIÓ D’ECONOMIA :: LES COMANDES DESTINADES A GUERRA.

“Aquesta Comissió d’Economia adverteix a totes les empreses que pel seu compte serveixin comandes vagin avalades per aquesta Comissió d’Economia, puix que de no fer-ho així, es procedirà a la seva anul·lació”.

LA PRIMERA EMISSIÓ RADIOFÒNICA D'AMICS DE LES ARTS.

Aquest vespre, a dos quarts de 10, tindrà lloc la primera emissió de L'Art al servei del Poble", secció d'orientació en el camp de les arts i les lletres, que va a càrrec d’Amics de les Arts. Aquesta emissió contindrà:

Portada

Manifest d’Amics de les Arts.

Noticiari.

Música selecta comentada.

“L’Art i la vida social”, J. Plejanov, (lectura de fragments).

Música de jazz comentada.

Aquestes emissions s’aniran repetint tots el dilluns, a la mateixa hora, i en ells s’oferiran articles, contes, discos, conferències, etc., d’acord amb les normes que en el camp de les arts s’imposen.

NO POGUÉ SELEBRAR-SE EL MÍTING DELS ESTUDIANTS MARXISTES.

Contra el que s’havia vingut anunciant, ahir diumenge no pogué celebrar-se el míting organitzat pels Grups d’Estudiants Marxistes.

Els motius de la suspensió, es degueren a no haver-se pogut traslladar a la nostra ciutat, els elements forans que havien de dirigir la paraula als estudiants locals.

El míting es celebrarà, per tant, en un proper diumenge i és propòsit dels seus organitzadors oferir-lo en un local més gran de la ciutat, a fi d’atreure el major nombre de públic i no limitar l’acció del míting sobre els estudiants marxistes solament.

ARTUR PERUCHO A TERRASSA.

La Junta Directiva d'Amics de les Arts, desitjosa de cooperar al moviment d'orientació que en el camp artístic s’imposa en els presents moments, es proposa oferir a la nostra ciutat, entre altres actes, diverses conferències a càrrec de destacades personalitats catalanes, les indicacions de les quals per venir d'autoritzades veus que s'han remarcat en el camp artístic revolucionari, resultaran indubtablement de gran interès per tots. els que senten inquietuds artístiques.

Dintre la propera setmana tindrà lloc la primera d'aquestes converses, la qual és molt probable que vagi a càrrec del destacat publicista i crític, actual director de "Mirador", N'Artur Perucho.

En pròximes edicions procurarem assabentar els nostres lectors sobre aquest acte tan interessant, la realització del qual pot gairebé assegurar-se.

LA VACUNACIÓ DELS NOUS MINYONS.

Complint el que disposa l'ordre del 12 d'agost del 1.916, els minyons allistats per al servei de les armes, podran ésser vacunats pels metges municipal a partir d'avui, dia primer de febrer; en el Dispensari del Sanatori Mèdic i Quirúrgic, durant les hores de 8 del matí a 8 del vespre.

AMICS DE LES ARTS CONVOCA ELS SEUS ESCRIPTORS.

La Junta Directiva d’Amics de les Arts, convoca tots els escriptors, publicistes, i en general tots els amants de les lletres adscrits a l’entitat a una reunió que tindrà lloc demà, dimarts, a dos quarts de 10 de la nit en el local social de la referida entitat, per a tractar d’un interessant assumpte.

 LES SECRETARIES DE LA U. G. T.

Des dels darrers dies, de la setmana passada, es troben instal·lades al número 44 del carrer de les Milícies Catalanes; les secretaries de la Unió General de Treballadors.

En els departaments corresponents podran verificar-hi les seves reunions els secretariats de cada secció. En el local general de la U. G. T., continuaran rebent-se les cotitzacions corresponents, que abonin els .afiliats a la referida sindical.

REUNIÓ DEL SINDICAT D’FICIS VARIS (C. N. T. – A. I. T.).

El referit Sindicat, ha convocat tots els afiliats al mateix, a la reunió extraordinària que tindrà lloc demà dimarts, a dos quarts de 10 de la nit, en el local social, Joaquim Maurin, 76, per a tractar del següent ordre del dia:

Lectura de l’acta anterior.

Discussió i aprovació d’Estatuts.

Nomenament de la Junta.

Assumptes generals.

SINDICAT D'ESPECTACLES PÚBLICS U. G. T.

Es comunica a tots els afiliats d'aquest Sindicat i simpatitzants que aquesta nit, a les 9, tindrà lloc una. Reunió general per tal de tractar d'assumptes de molt interès per al ram.

Al mateix temps, també es comunica que tots, els dies, de 9 a 11 de la vetlla, restarà oberta la Secretaria, per tal d'atendre totes les consultes relacionades amb el ram.

El PLE DEL COMITE CENTRAL DEL P. S. U.

Han estat seguides amb molt interès, des de la nostra ciutat les activitats que ha portat a cap el Ple del Comitè Central Ampliat del Partit Socialista Unificat.

El dissabte a la nit, foren moltíssims els terrassencs que escoltaren la retransmissió que es feu per ràdio de la sessió de la nit que tingué lloc al Casal Carles Marx.

Especialment el informe, del camarada Comorera, produí una boníssima impressió i fou objecte de molts comentaris favorables per part dels nostres radiooients.

També existeix un gran interès per a escoltar la radiació del míting.

No hay comentarios: