sábado, 26 de diciembre de 2020

L’Acció, edició dimarts, 2 de Febrer de 1.937, pàg. 2

CONCERT DE JULI PONS AL TEATRE DEL POBLE.

Tal com ja diguérem dies passats, avui ens plau anunciar el programa que el pianista Juli Pons donarà en el concert que es celebrarà el proper dissabte dia 6 del corrent al Teatre del Poble.

PROGRAMA

I

Sonata en fa, Scariatti; L'Alegre forjador, Handel; Les Barricades Misterioses, Couperin; Preludi i Fuga, Bach.

II

Preludi en si menor, Chopin; Estudi en la bemoll, id; Estudi (revolucionari), id; Vals en re bemoll, id; Masurka, id; Polonesa en la bemoll, id.

III

Preludi. Rachmaninoff; Cançó russa. Pons; «El Puerto», Albèniz; Dos valsos catalans, Pons; El Pelele (Goyescas), Granados.

NOTA DE LA CUINA POPULAR.

La Conselleria d'Assistència Social, fa públic per mitjà de la present nota, que demà dimecres dia 3 del corrent de 3 a 5 de la tarda, es liquidaran les factures pendents de cobrament, les quals han d'anar acompanyades dels corresponents «vals».

UNA GESTA HUMANITÀRIA.

Ahir a les 10 de la nit es practicà en el nostre Sanatori Mèdic Quirúrgic una transfusió de .sang de caràcter urgent a la malalta operada Bassilissa Molina que presentava una anèmia aguda. El Cap del Laboratori Microbiològic Municipal Dr. Palet ajudat pels alumnes interns del Sanatori, companys Busquet i Claveria, van ésser els encarregats d'efectuar la transfusió de sang a la malalta que es trobava en imminent perill de mort.

El que oferí la seva sang va ésser l'obrer de la Brigada Sanitària del nostre Ajuntament, company Anton Martínez el qual li va ésser extret fins a 400 grams de sèrum sanguini.

La gesta humanitària del referit company en ésser coneguda avui a la nostra ciutat, ha estat molt comentada tota vegada que la malalta a la qual dedicà la seva sang es troba força millorada.

AMICS DE LES ARTS. CONVOCA ELS SEUS ESCRIPTORS.

La Junta Directiva d'Amics de les Arts, convoca a tots els escriptors, publicistes i en general tots els amants de les lletres adscrits a l'entitat, a una reunió que tindrà lloc avui dimarts, dia 5, a dos quarts de 10 de la nit en el local social de la referida entitat, per a tractar d'un interessant assumpte.

SECRETARIAT DE LA CONFERÈNCIA DE LA INDUSTRIA TÈXTIL DEL P. O. U. M.

EI Secretariat d'Organització de ta Conferència de la Indústria Tèxtil de! P.O.U.M. que es celebrarà a la nostra ciutat els propers dies 6 i 7 de febrer, posa en coneixement de tots els companys interessats en conèixer detalls i aclariments sobre el planejament i finalitat d'aquesta Conferència que, tots els dies de 6 a 8 de la nit en el local de l'Institut Maurin (Joaquin Maurin, 21) es donaran tota mena de detalls i aclariments.

EL RACIONAMENT DE LA GASOLINA.

La Comissió Municipal de Serveis Públics i les Delegacions Sindicals pel control de la gasolina recorden novament a totes les entitats sindicals, polítiques i als Comitès de Control i Consells d'Empresa, que encara no han entregat la relació dels cotxes, amb especificació de la marca i consum setmanal de gasolina, de l'obligació que tenen d'entregar-la ràpidament, doncs contràriament es poden trobar amb dificultats molt sensibles per al proveïment d'aquest combustible.

NOTA DE LA PRESIDÈNCIA D'AQUEST AJUNTAMENT.

S'interessa la presentació a la Secretaria de la Presidència d'aquest Ajuntament, del ciutadà En Josep Napal i Garriga el domicili del qual s'ignora, per un assumpte de màxim interès.

DISPENSARI D’URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Faustí Bragal domiciliat al carrer Pau Iglesias 40, presentant segons diagnòstic del Dr. de guàrdia, escoriacions infectades genoll i cama esquerra.

Joan Pedro Moriello de 50 anys d'edat, presentant a causa d'una caiguda de bicicleta, ferida contusa sobre l'articulació metacarp falàngica del peu esquerra.

REUNIÓ DEL SINDICAT D'OFICIS VARIS.

Aquest sindicat celebrarà una reunió extraordinària avui dia 2 al local social Font Vella 76, en la qual s'hi tractaran els següents assumptes:

1. Lectura de l'acta anterior.

2. Discussió i aprovació dels estatuts.

3. Nomenament de Junta.

4. Assumptes Generals.

INAUGURACIONS MÈDIQUES.

Ahir és van inaugurar una sèrie d'instal·lacions mèdiques que ens plau ressenyar per la seva importància. Al matí, és feu amb el dispensari de Ginecologia que anirà a càrrec de la Doctora Bracons.

A la tarda el Dispensari de Medicina no interna que portarà el doctor Gómez Fajardo, i més tard es feu la inauguració del de ulls, nas, gola i orelles a càrrec del doctor Cantó Ribot.

S'ha inaugurat també la Clínica Maternal. Dispensari de Puericultura a càrrec del Doctor Duran i el de Tocologia (reconeixement de dones en estat gràvid) a càrrec del doctor López Arias.

DESAPARICIÓ D'UN DEMENT.

Josep Vinyal de Mela que viu al carrer Torrent 132 ha denunciat a la policia que dissabte a les vuit del vespre fugí del seu domicili el seu cunyat Antoni Carol i Adell el qual té les facultats pertorbades i per la qual cosa ja havia estat un any i mig tancat en un Sanatori psiquiàtric.

ASSEMBLEA DEL RAM DE L'ALIMENTACIÓ.

Es convoca a tots els nostres afiliats dependents del Ram de l'Alimentació a l'Assemblea extraordinària que es celebrarà avui dimarts, dia 2 del corrent a dos quarts de deu de la vetlla, en el local de la U, G. T.. Milícies Catalanes 48, baix el següent ordre del dia:

1. Lectura i aprovació de l'acta anterior.

2. Informe de la Comissió sobre la nova estructuració de les Cooperatives.

3. Precs i preguntes.

Donat l'interès dels punts a tractar, es prega a tots els companys la màxima puntualitat.

CONFERÈNCIA DE LA INDUSTRIA TÈXTIL DEL P.O.U.M.

El Pia de discussió d'aquest important comici organitzat pel Partit Obrer d'Unificació Marxista, amb la col·laboració de totes les seccions industrials de Catalunya, i que es celebrarà els propers dies 6 i 7 de febrer, es regirà segons el següent ordre del dia:

1. Informe del Comitè Econòmic del P.O.U.M.

2. Nomenament de mesa de discussió.

3. Indústria de la llana.

4. Indústria cotonera i raió.

5. Industria del Gènere de Punt.

6. Política Comercial.

No hay comentarios: