domingo, 27 de diciembre de 2020

El Dia, edició de dimarts 02 de febrer de 1.937, pàg. 2 i 3

INAUGURACIÓ D’UNS DISPENSARIS.

Ahir dilluns, tal com s’havia anunciat, va efectuar-se la inauguració dels següents dispensaris:

Dispensari de Medicina Interna, que es troba al Sanatori Mèdic Quirúrgic i que va a càrrec del Dr. Gómez Fajardo. Funciona totes les tardes de 4 a 5.

Dispensari de Ginecologia, que es troba també al Sanatori Mèdic Quirúrgic. Va a càrrec de la doctora Bracons i funciona tots els dies de 12 a 1 del migdia.

Dispensari de Malalties dels ulls, gola, nas i orelles. Es troba igualment al Sanatori mencionat i va a càrrec del Dr. Cantó i Ribot. Funciona de 6 a 8 del vespre.

A la Clínica Maternal, situada al carrer de la Unió, va inaugurar-se el Dispensari de Puericultura, que va a càrrec del Dr. Durán i funcionarà cada dia de 12 a 1 del migdia.

Finalment, a la mateixa Clínica, fou obert el Dispensari de Tocologia (Tractament de dones embarassades), el qual departament va a càrrec del Dr. López Arias. Funcionarà tots els vespres, de 6 a 8.

Tots el serveis dels esmentats dispensaris, són absolutament gratuïts per a les dones terrassenques i llurs fillets.

COMISSIÓ ECLESIÀSTICA ANGLESA QUE VISITA LES ESGLÉSIES DE SANT PERE.

El proppassat diumenge estigué a la nostra ciutat una comissió d'eclesiàstics anglesos, la qual era presidida per l'Arquebisbe de Canterbury.

Els visitants vingueren acompanyats de diverses personalitats catalanes, entre les quals s’hi trobava l'eminent arqueòleg Gudiol.

Varen ésser rebuts pels encarregats del Museu de Sant Pere, els quals mostraren al referit Arquebisbe i acompanyants, tota la riquesa artística que es concentra en aquells recintes, restant admirats a la vegada de la cura del poble terrassenc en conservar aquests joiells únics.

LA PRIMERA EMISSIÓ RADIOFÒNICA D'AMICS DE LES ARTS.

Ahir dilluns, a I ‘hora anunciada, tingué efecte a "Ràdio Terrassa", la sessió inaugural de "Les Arts al servei del Poble”, emissió que serà oferta tots els dilluns des del mateix micròfon  i que va a càrrec d’Amics de les Arts.

L’emissió, contingué treballs d’orientació en el camp de les arts. També varen ésser oferts als radiooients alguns intervals musicals compostos amb discos comentats.

L’emissió durà una mitja hora i se sap que fou seguida amb molt interès a la nostra ciutat.

NOTA DE LA PRESIDÈNCIA DEL CONSELL MUNICIPAL :: CITACIÓ.

S'interessa la presentació a la Secretaria de. la Presidència d'aquest Ajuntament, del ciutadà En Josep Nadal i Garriga el domicili del qual s’ignora, per un assumpte del màxim interès.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores han estat assistits els següents accidentats al Dispensari:

Faustí Bragal, domiciliat al carrer de Pau Iglésies. 40. Presentava segons diagnòstic del doctor de guàrdia excoriacions infectades al genoll i cama esquerra. Joan Pedro Moriello, de 50 anys d’edat. Presentava, a causa d’una caiguda de bicicleta, ferida contusa sobre l'articulació metacarp-falàngica del peu esquerre.

UN DEMENT FUIG DE CASA SEVA.

El passat diumenge va personar-se a la Comissaria local de Policia, Josep Vinyals i Amela, que viu al carrer Torrent, 132, primer pis, el qual manifesta que el dia anterior a les 8 del matí, un cunyat del denunciant, anomenat Antoni Querol i Adell, de 39 anys d'edat, domiciliat al carrer Albèniz, 12 baixos, havia fugit de casa seva, sense que se’n sabés el parador.

Afegí el Vinyals, que el seu cunyat molt temps enrere havia hagut d’ésser reclòs a l’Hospital Psiquiàtric de Sant Boi del Llobregat, on romangué 15 mesos, acabat el qual període de temps semblava que es trobava completament guarit.

Durant els vuit mesos que seguiren, així semblava, demostrar-ho. Darrerament, però, i sobretot en els últims quinze dies, tornà a oferir senyals de nova recaiguda, suposant-se que si s'ha escapat de casa seva es deu a haver sofert algun nou atac de bogeria.

La policia està practicant les pertinents gestions per tal de trobar el fugitiu.

EL RACIONAMENT DE LA GASOLINA.

La Comissió Municipal de Serveis Públics i les Delegacions locals pel control de la gasolina, acorden novament a totes les entitats sindical, polítiques i als Comitès de Control i Consell d'Empresa, que encara no han lliurat la relació dels cotxes, amb especificació de la marca i consum setmanal de gasolina, l’obligació que tenen de presentar-la ràpidament, car contràriament es poden trobar amb dificultats molt sensibles per al proveïment d'aquest combustible.

UN GEST HUMANITARI.

Ahir, a les 10 de la nit, es practicà en el nostre Sanatori Mèdic Quirúrgic una transfusió sanguínia a la malalta operada Bassilissa Molina, que presentava una anèmia aguda. El Cap del Laboratori .Microbiològic Municipal doctor Palet, ajudat pels alumnes interns del Sanatori, company Busquet i Claveria va ésser l’encarregat d’efectuar la transfusió de sang a la malalta, que es trobava en imminent perill de mort.

El generós donant de la seva sang, va ésser l’obrer de la Brigada Sanitaria del nostre Ajuntament company Antoni Martínez, al qual li van ésser extrets fins a 400 grams de sèrum sanguini.

El gest humanitari del referit company en ésser conegut en el dia d’avui a la nostra ciutat, ha estat molt comentat i elogiat, molt més quan la malalta a la qual cedí la seva sang, es troba bastant millorada.

No hay comentarios: