lunes, 21 de diciembre de 2020

Front, edició de divendres, 29 Gener 1937, pàg. 2

La Conferència de la Indústria Tèxtil del P. O. U. M.

El nostre Partit ha designat Terrassa com a lloc de concentració per a celebrar la Conferència de la Indústria Tèxtil. Aquesta designació respon al criteri de vitalització i refermament de les particularitats de cada població om el nostre Partit té una força. Així per exemple, mentre les reunions d’assumptes l’eix de les quals resideix a la capital, es celebren a Barcelona, quan es tracta d'assumptes específics, la preponderància dels quals escapa a la capitalitat, es celebren les concentracions on millor escau. La Conferència Agrària es celebrà a Lleida. I la Conferència Militar també a Lleida, per la proximitat amb el front, i seguint aquest mateix criteri, es celebrarà a la nostra ciutat, com s'hauria pogut celebrar també dintre d'un marc escaient, a Sabadell, Manresa, Mataró, etc., la Conferència de la Indústria Tèxtil.

Què serà aquesta Conferència ?. Servirà per fixar la posició del Partit, respecte a tots els problemes que té plantejats actualment el ram tèxtil. Marcarà les solucions que en definitiva creurà més viables per l'èxit de l'actual transformació econòmica.

I en aquesta hora d'apassionament en què s'aboquen els insults i les més grolleres calúmnies contra nosaltres. presentant-nos sense arguments com a representants del feixisme, els obrers podran jutjar davant dels fets i la inconsistència de la campanya denigrant de què som blanc.

EXÀMENS PER A INFERMERES

En els exàmens efectuats en el Sanatori Mèdic Quirúrgic de la nostra ciutat el passat diumenge, foren aprovades, a més de les anteriorment relacionades, les següents alumnes: Maria Cos Boada, Maria Coromines Vilaseca, a les quals oportunament el Consell Municipal estendrà el pertinent diploma d'aptitud.

TREBALLADORES AMB PREFERÈNCIA D'ENTRADA A PLAÇA

La Junta de Control Sindical posa en coneixement de tots els ciutadans i d'una manera particular a tots els milicians que presten serveis al mercat, que de comú acord amb la C. N. T. i la U. G. T. i també amb la Conselleria d'Economia d'aquesta localitat, han cregut de necessitat donar a conèixer les següents disposicions:

Que a partir d'aquesta data i mentre durin les actuals circumstàncies, tindran preferència d'entrar al mercat els dissabtes al matí totes aquelles companyes que mitjançant un document que se'ls estendrà oportunament, acreditin treballar en les indústries de guerra.

Esperem, doncs, que tothom sabrà respectar aquesta disposició la qual cosa serà en bé de tots.

CAIGUT DE LA BICICLETA

En el Dispensari d'Urgència del Sanatori Mèdic Quirúrgic fou ahir auxiliat Tomàs Bentos, de 24 anys i domiciliat al carrer d'Anselm Lorenzo.

Presentava erosions per haver caigut d'una bicicleta.

HORARIS EN EL DISPENSARI

Dispensari dc cirurgia de guerra del doctor Ferrer: dilluns, dimecres i divendres, de nou a deu.

Dispensari de Cirurgia general del doctor Ferrer: dilluns i divendres, de deu a onze.

Passades les hores que marca aquest horari no es permetrà l'entrada a cap persona que s'hagi d'assistir en aquest Dispensari.

ASSOCIACIÓ D'EMPLEATS I TÈCNICS (U. G. T.).

Comissió de Cultura

Es indispensable que tots els companys que tenen algun dels llibres de la nostra Biblioteca que passin per la Secretaria per comunicar-los un assumpte de màxim interès.

Secretariat Local

Aquest Secretariat fa avinent a tots els companys que hagin de telefonar, que han canviat el. número del telèfon pel 1787.

SINDICAT FABRIL I TÈXTIL (U. G. T.)

Comissió Tècnica de Teixits

Es convida a tots els companys delegats, Consells d'Empresa i Comitès de Control, en particular i en general a tots els treballadors, a la conferència pública que sobre el tema: "Organització sindical", donarà el company secretari de la U. G. T. local, en Pere Carbó, el proper , diumenge, dia 31, a les onze del mati, en el nostre estatge, Milícies Catalanes 48.

SINDICAT DEL RAM DE LA FUSTA (U. G. T.)

Es convoca a tots els afiliats del nostre Sindicat a la Reunió General extraordinària que tindrà lloc el proper dissabte dia 30 del corrent, o dos quarts de cinc de la tarda en el nostre local, Milícies Catalanes, 48, sota el següent ordre del dia:

1 Lectura i aprovació de l'acta anterior.

2 Lectura i aprovació de l'estat de comptes.

3 Nomenament de la comissió revisora de comptes.

4 Renovació de càrrecs de Junta.

5 Precs i preguntes. C. N. T. ─  A. I. T.

SINDICAT DE L'ALIMENTACIÓ

La Junta d'aquest Sindicat, convoco tots els treballadors del ram a l'assemblea general extraordinària que es celebrarà diumenge, dia 31 a les deu del matí en el local social, Joaquim Maurin,79, per a discutir el següent ordre del dia:

1 Nomenament de Mesa.

2 Lectura de l'acta anterior.

3 Necessitat d'implantar la Mèdica socialitzada,

4 Informe de la Comissió.

5 Orientacions a seguir.

Companys: com podeu veure en aquesta ordre de discussió, es tracta de socialitzar la medicina, punt importantíssim per a portar la Revolució on li correspon.

Esperem que us donareu compte de la importància que té i per tant que ningú faltarà a l'assemblea.

La Junta

MENYS MOLTONS, PERÒ MÉS PORCS

Lo Conselleria Municipal de Proveïments posa en coneixement del públic que degut a una avaria soferta, en la conducció den bestiar, demà hl haurà poc moltó en els Mercadals, però en compensació hl haurà més porc.

LA TARJA DE COMPRADOR

La Conselleria de Proveïments fa present que solament es lliurarà una sola tarja per domicili, fent present que les famílies que passin de sis se'ls servirà, pels efectes de proveïment, el certificat que els hi ha estat lliurat pel pa.

No hay comentarios: