jueves, 4 de octubre de 2018

El Dia, Edició dissabte 11 de maig de 1.935, pàg. 2


LES EXPLOSIONS D'ANIT.

En Intervals de dos minuts de l'una a i'altra, a tres quarts de deu d'anit es sentiren cinc sorolloses explosions, a la part alta de la ciutat, que sembraren la corresponent alarma entre els veïns.

Seguidament forces de la guàrdia civil, municipal i policia sortiren per esbrinar el succeït.

Es tracta d'uns actes de sabotatge efectuats en uns pals de la línia de conducció elèctrica de la Cooperativa de Fluid Elèctric, semblants i segurament perpetrats per les mateixes mans que el darrer dilluns sabotejaren tres pals de la dita Companyia, a la Font del Troncó, del qual fet informaven ahir.

Els pals de fusta que ahir foren sabotejats, són quatre i es troben emplaçats prop de Can Boada, casa de camp.

Malgrat que tots ells resultaren amb seriosos desperfeces, cap no va caure a terra, cosa que hauria ocasionat la interrupció del corrent elèctric deixant a les fosques bona part de la ciutat.

El lloc del sabotatge fou trobat per la força pública en la foscor de la nit, degut a l'haver-se incendiat dos pals a conseqüència de les explosions. Un d'aquests, estava completament arrencat del sòl i l'aguantava dret els cables de la seva part superior.

De primer moment es cregué que la línia estava tallada, puix que nombroses xispes sortien d'ella, còmprovant-se que, les mateixes, eren degudes al contacte d'un cable d'alta tensió amb les branques d' una olivera.

Feren acte de presència al lloc, l'alcalde senyor Homs i els consellers senyors Domènech, Vellsolà i Carreràs.

S'ignoren els motius que puguin, originar aquest fets, com també els perpetradors dels mateixos.

Aquest matí una brigada d'obrers de la Companyia s'hi ha personat, procedint a reparar la salvatjada.

INFANT ASSISTIT DISPENSARI.

El nen de 8 anys, Antoni Lozano, habitant al carrer de Marconi, 27, ahir a la tarda, fou curat al Centre Mèdic d'una ferida per, esquinçament a l'anca dreta, la qual es produí a la via pública.

Una volta practicada la primera cura, el ferit fou traslladat a casa seva.

HOME MOSSEGAT PER UN GOS.

D'unes ferides contuses al turmell dret, que li produí un gos en, mossegar-lo, ha estat assistit al Dispensari Mèdic, Claudi Badell, de 30 anys, solter, domiciliat al Raval de Fermí Galan, 27.

S'ha cursat la corresponent denúncia a la Comandància Municipal, la qual ha ordenat que el gos sigui recollit i posat a observació, per si presenta símptomes rabiosos.

LA FESTA DE SANT ISIDRE.


Els actes populars que els agricultors terrassencs dedicaran a Sant Isidre el proper dimecres, prometen ésser molt concorreguts. Oportunament publicarem el programa.

No hay comentarios: