lunes, 8 de octubre de 2018

La Veu de Catalunya, edició del 16 de maig de 1.935, pàg. 18


El senyor Modest Palacios, secretari del Jutge militar senyor Emilià Fernàndez, qui fou designat en substitució del senyor Sànchez Plaza, novament s’ha personat a Terrassa per a efectuar algunes diligències.

Davant de l’advocat defensor senyor Muñido, el senyor Palacios ha efectuat la lectura de càrrecs a Jaume Comadrán, Pere Ciurana, Valentí Puigdoménech, Joan Mateu, Lluís Saló, Rafael Vilaplana, Joan Seguí i Carles Guardiola, tots ells encartats en el sumari instruït amb motiu del moviment revolucionari d’octubre.

A preguntes d’un informador, el senyor Palacios ha manifestat que les causes per atracaments i altres que instruïen, d’ençà que fou aixecat l’estat de guerra, totes elles han passat a la jurisdicció ordinària.

El jove compatrici Josep Odena, que es trobava hospitalitzat a Barcelona a conseqüència de les greus ferides rebudes durant la revolta del darrer octubre, llavors de l’intent d’assalt a la presó local, gairebé restablert de les tals ferides fou traslladat al seu domicili, carrer Nou, 15.

D’acord amb el programa d’actes d’aquest curs, del Centre Excursionista, demà divendres a la nit, el pintor i novel·lista senyor Joan Duch, ex-dirigent del Centre, donarà una conferència. Desenvoluparà el tema «Recorrent el Nord d’Espanya».

Aquesta peroració serà il·lustrada amb la projecció de nombroses vistes fotogràfiques.

Tingué lloc la inauguració del nou establiment «La Granja», dedicat a la fabricació i venda de llets pasteuritzades, maternitzades, iogurts, kèfirs, nates, cremes, flams, etc.

L’acte d’obertura tingué efecte amb l’assistència de l’Alcalde senyor Homs, de la quasi totalitat de metges i farmacèutics terrassencs i nombrosos invitats.

El seu propietari, l’il·lustrat farmacèutic senyor Salvador Bosch, mostrà als assistents el funcionament de la maquinària compta amb esterilitzador de llet, homogeneïtzador, pasteuritzador, natera, aparells de filtració i rentatge, tots ells perfeccionadíssims.

La natera és l’únic aparell de la seva especialitat instal·lat a Espanya.

Després de recórrer l’establiment, els invitats a l’acte foren obsequiats esplèndidament pels propietaris de la casa, senyors Bosch i Pere Père, els quals reben moltes felicitacions.

No hay comentarios: