jueves, 4 de octubre de 2018

La Veu de Catalunya, edició del 11 de maig de 1.935, pàg. 22


Avui, a les deu del vespre, l’advocat senyor Josep Torrent, secretari de la Secció d’Esports de Muntanya del Centre E. De C., donarà, al saló d’actes del Centre Excursionista, una conferència, la qual versarà sobre «Una excursió amb esquís pel Cercle de Gerbé, Colomers i Saburedo»,narració que serà profusament il·lustrada amb projeccions.

Seguint ordres trameses per un Jutjat d’Almeria, la guàrdia civil efectuà la detenció d’un subjecte anomenat Trinitat Cazorla i Ferrer. Aquest ha ingressat a la presó local per a complir 20 dies d’arrest, en mèrits de la causa que li segueix el susdit Jutjat per tinença il·lícita d’explosius.

El Cazorla, des de feia temps es trobava a Terrassa.

Com cada any, el Conservatori de Música ha preparat enguany la seva Festa escolar, que es celebrarà demà, diumenge, a tres quarts d’onze del matí al Teatre Principal. Prendran part en aquest acte musical, deixebles de les diverses aules del Conservatori, per tal que hom pugui constatar els avenços i la preparació que posseeixen.

El Jutjat Municipal ha rebut una denúncia per injúries, formulada pel senyor Marius Valls i Caraben, domiciliat a Barcelona, contra el redactor d’esports del diari terrassenc «Crònica Social».

La ressenya denunciada per l’al·ludit motiu, es la que fa referència al partit d’hoquei de les semifinals del campionat d’Espanya, que es jugà a Barcelona al camp del Polo.

El senyor Valls demana 2.500 pessetes, com a compensació.

Un dels obrers de la Societat Anònima Rocalla de Barcelona, membre treballava cobrint amb material Uralita la teulada de la fàbrica Pont Aurell i Armengol, situada al carrer del doctor Ventalló, fou víctima d’un sensible accident.

En calcular malament una distància, l’esmentat obrer anomenat Josep Campos i Garcia, de 44 anys, casat, habitant a la capital, carrer de Montmany, 4, primer caigué damunt l’enguixat de la quadra. Aquest s’enderrocà i el cos de l’obrer anà a parar dintre la fàbrica.

Fou recollit i traslladat tot seguit al Dispensari Mèdic on li fou practicada la primera cura. Sofria un fort masegament general.

Després d’assistit, l’Ambulància de la Creu Roja el traslladà al seu domicili de Barcelona.

Inspirada en l’obra més positiva de l’acció catòlica, es troba a punt de cristal·litzar la iniciativa de construcció d’una magnífica escola i saló d’actes al Col·legi de les G.G. Carmelites de la Caritat, on podran rebre ensenyament gratuït les nenes d’un bon estol de cases necessitades.

No hay comentarios: