viernes, 26 de julio de 2019

Crònica Targarina (Tàrrega) 21/12/1935. Pàgina 14


La “Unió d'Estudiants Targarins”, aquesta munió d'entusiastes esperits jovenívols, fa qui sap la via. Una de les més fermes justificacions de la seva existència, i una de les més prominents finalitats del seu programa, és la propagació de l'Art com a branca principalíssima que és de la Cultura I quan assoleixen un èxit justificat, se'ls hi veu palesat un orgull simpàtic, perquè és legítim, que els encoratja i fa que ens patien de magnífics projectes per al pervindre de la societat. Mireu, sinó, la febrosa activitat que ara desenrotllen tots els seus membres, i aquella envejable joia que deixen traslluir en el seu rostre. Mireu, en fi, bellugar la joventut farcida d'espiritualitat cercant expansió; l'expansió que és el fruit de la cultura d'un poble.

Doncs bé: Aquesta vegada la “Unió d'Estudiants” ens presenta un notabilissim artista: En Cèsar Cabanés, professor d'Anatomia de l'Art de l'Escola d’Arts i Bells Oficis, de Terrassa. La nostra coneixença amb l'admirable Sr. Cabanés no és molt pregona. Tan sols, però, admirant l'adjunta fotografia, podeu veure evidenciada la psiquis de l'artista i l'execució fàcil de l'escultor.

L'exposició s'inaugurarà el proper dia 25, diada de Nadal, a les 11 del mati, i serà instal·lada a l'Escola Nacional de Nens, Avinguda de Catalunya, 50. Podrà visitar se els dies feiners de 7 a 9 del vespre, i els festius de 11 a 1 del mati i de 7 a 9 del vespre.

Esperem del poble targari, sempre acollidor de tota manifestació artistica, no defraudará als elements de la U. E. T., visitant l'Exposició, fent restar intacta la seva fama de poble culte.

Ara solament ens resta felicitar la “Unió d'Estudiants Targarins” sempre promotora de tan lloables activitats i desitjar-li força èxit en aquesta darrera, que ens facilitarà el plaer d'admirar obres escultòriques d'indudable vàlua.

FELIP LORDA.

No hay comentarios: